Sterke motsetninger preger Haga Golf AS før generalforsamlingen 5. mars, som kommer til å bli bråkete, spår Finn Langeland.
-em-gjestebloggeren---em--br-finn-langeland

FINN LANGELAND

Finn Langeland er kommunikasjonsdirektør i Norsk Industri, medlem i Meland GK og Haga GK, og er også en etablert golfskribent med over 20 års fartstid.

Før generalforsamlingen i Haga Golf AS til uken, blåser det friskt blant medlemmene på klubben langs Griniveien.

Valgkomiteens leder er i et åpent brev fra et engasjert medlem bedt om å trekke seg.

Styret beskyldes for fusk via innhenting av fullmakter uten underskrift fra fullmektig. Fjorårets generalforsamling var ikke av det rolige slaget, tirsdag til uken kan det bli enda mer bråkete.

Ulovlig vedtak?

Flere aksjonærer mener at vedtaket fra i fjor om å utelate leietakere fra aksjonærsløyfen er ulovlig. Det vises til at dette innebærer en ensidig endring av det avtaleforhold som foreligger mellom aksjeselskap og aksjonær.

Flere aksjonærer er så fortørnet over det som har skjedd, at de vil nekte å betale årsavgift og i stedet overlate aksjen kostnadsfritt til aksjeselskapet Haga Golf AS.

Den herskende oppfatning blant disse er at verdien av aksjen svekkes når spilleretter som leies ut, ikke lenger gir rett til spill på denne nihullssløyfen. Styret og flertallet mener på sin side at det er viktig å gi aksjonærene fordeler, i forhold til de som leier.

Dumt av aksjonærene å overta

Etter flere sesonger med dårlige spilleforhold og stor intern splid, er det mange aksjonærer som er mildt sagt forbannet. I ettertid står det klart at det ikke akkurat var noe sjakktrekk fra flertallet av aksjonærene å overta aksjeselskapet, banen og klubbhuset.

Styret gjennomfører i disse dager en undersøkelse blant aksjonærene, ikke minst for å få avklart om det er villighet der ute til å være med på ekstra kapitalinnskudd for å styrke banekvaliteten.

I markedet tilbys nå Haga-aksjer for kr. 8000. Da er medlemsavgiften for 2013 inkludert. Et slikt prisnivå innebærer at aksjen prises til under kr. 0. Det er sterk kost, ikke minst for de mange hundre som kjøpte Haga-aksjer for kr. 150.000 pr. stk. for bare få år tilbake.

En golfaksje er ikke som andre aksjer. En golfaksje er en investering i livsglede og livskvalitet. På Haga nå om dagen er det hverken kvalitet eller glede som står i fokus, dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.