Etter den svært så omtalte duellen mellom Tiger Woods og Rory McIlroy sitter vi igjen med en noe flau smak i munnen, mener Jan E. Espelid.
duellen-som-falmet

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør av Golferen.no, og har vært en sentral golfskribent i 25 år.

Både Tiger Woods og Rory McIlroy måtte slukøret forlate Abu Dhabi Golf Club etter bare to runder.

Likevel fikk de to spillerne rundt åtte timer tv-tid fra de to dagene. Og sjelden har Sky Sports produsent vist så mye dårlig golf som det de to fremste på verdensrankingen vartet opp med.

At begge misset cutten i sesongdebuten forvandlet Tiger vs Rory-duellen til en pinlig katastrofe av feil på feil.

Mandag i turneringsuken tok McIlroy del i en velregissert pressekonferanse der hans nye partnerskap med Nike ble kunngjort.

I nesten en time fortalte han hvor fornøyd han var med sitt nye utstyr og hvor sterke følelser han hadde for selskapet som har satt sitt varemerke på det.

Da alvoret startet torsdag fulgte han opp lovprisingen ved å bomme på omtrent hver eneste fairway. Og etter å ha måttet innse at det bare ble med to runder, uttalte han at han måtte se seg om etter en ny driver.

Hans nye Nike Method-putter forsvant ut av bagen etter bare én runde. «Den var for lett,» svarte han på spørsmålet om hvorfor Nike-putteren måtte vike til fordel for hans gode, gamle Scotty Cameron.

Så mye for den sømløse overgangen til Nike-utstyr …

Når det gjelder Woods er det mammon som gir oss den flaue smaken. Hans betaling bare for å stille til start var 3 millioner dollar. Eller nesten 17 millioner kroner.

Woods takket for tilskuddet ved å levere en begivenhetsløs 72-runde, og fulgte opp med en runde på 75 slag etter at å ha blitt ilagt to straffeslag for en ureglementert dropp på det femte hullet.

Woods slo utslaget på det 428 meter lange par-4-hullet inn i et område i roughen der ballen hadde blitt plugget. Turneringsreglene for Abu Dhabi-uken sa at spillerne kunne løfte en ball som har blitt plugget, og ta en fri dropp.

Men det stod også uttrykkelig at regelen ikke gjaldt for sandområder og bunkere. Da Woods fjernet sin pluggete ball, lå den i et område av roughen som var dekket av sand. Dermed begikk han et regelbrudd. De to straffeslagene viste seg å være forskjellen på å klare og å misse cutten.

Men det hele kunne ha vært langt verre for Woods i Abu Dhabi. For han ble jo betalt 17 millioner for å spille to runder golf. Altså 8,5 millioner per runde, som gir en timepris på rundt to millioner.

Eller 467.000 kroner per hull. Som blir 115.000 kroner per slag.

Det er et tøft liv …

Har du synspunkter? Bruk kommentarfeltet under, si din mening på Golferen.no sin facebookside eller delta i diskusjonen hos vår samarbeidspartner Golfsnakk.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.