Se nøye på denne gjengen norske PGA-proer. De var samlet til seminar på Haga GK forleden, og hevder ny viten om kroppens biomekanikk kan gi deg 10, 15, ja kanskje 20 meter lengre driver.
disse-proene-mener-du-kan-sl--10-15-meter-lengre-

KAN LÆRE DEG Å SLÅ LANGT: Foran bordet, fra venstre, Hasse Åberg (Fana GK), Maria Jonson (Oslo GK), Trond Baardseng (PGA of Norway) og initiativtaker Dennis den Roover (Ballerud GK). Rundt bordet, fra venstre, Niklas Diethelm (NGF), Kim Jensen (Haga GK), Bjørn Sindre Skott (TaylorMade), Johan Elgborn (Asker GK), Mattias Andreasson (Norsjø GK), Jørgen van Vuuren (Aurskog-Finstadbru GK), Martin Simensen (Holtsmark GK), Ine Pettersen (PGA-student HIH), Fredrik Due (Oslo GK) og Caroline Diethelm (Oslo GK).

disse-proene-mener-du-kan-sl--10-15-meter-lengre-

DET HANDLER OM Å SPENNE BUEN: Dennis den Roover hadde prokolleagens fulle oppmerksohet gjennom to samfulle dager på Haga GK, der det var ett emne alt dreide seg om: Slik økes køllehastigheten.

Du har hørt det før, sier du? Om vidunderproduktet eller vidunderteknikken som gir deg betydelig lengre slag sånn nesten over natten.

Vel, det har for så vidt vi også. Mer enn én gang. Men etter å overvært deler av seansen på Haga, fant vi likevel grunn til å ta dette med kraftlekkasje på alvor.

Det ene var hva vi hørte seminarleder, Ballerud-pro og tourspiller Dennis den Roover fortelle i presseinvitasjonen, fra podiet og i samtalene etterpå.

Men når vi hører resultatene norske proer kan melde om etter noen få måneder med teknikken noen av verdens mest lengstlående bruker, så er det grunn til å ta minsket kraftlekkasje seriøst.

Arrangør den Roover bruker landslagstrener Nicklas Diethelm som kilde når han forteller at Eirik Tage Johansen har økt sin svinghastighet med 5 mph på kort tid.

Og legger til at Sondre Ronold har økt svinghastigheten med 4 mph mens Ole Ramsnes har 5 mph høyere snitthastighet og 12 mph høyere topphastighet.

Når så én miles per hour økt svinghastighet utgjør to ekstra yards, knappe to meter, i ballflukt, så er det lett å forstå betydningen.

Som å spenne en bue

— Det handler å se kroppen på en annen måte. Å forstå at vi er mennesker, ikke roboter, forklarer den Roover.

Den 38 år gamle tourspilleren og instruktøren lærte om kraftlekkasjer av Kelvin Miyahira, guruen på området, i følge langtslående golfstjerner på PGA Tour.

— Den enkle måten å forklare dette på er at om du spenner opp en muskel, så må den før eller senere dra seg sammen igjen, sier den Roover, og trekker parallellen til en spent buestreng og kraften den frigjør når den slippes.

Nå skal ikke vi påstå at vi forstår alle detaljene i det som ble presentert over to seminardager. Men det gjorde tydeligvis de 13 deltakerne på Haga-seminaret.

Hovedtesen om at en spent buestreng, eller gummistrikk for den saks skyld, har mye mer eksplosiv kraft i seg enn en halvslapp en er i alle fall lett å forstå. Og så får vi oppsøke en av disse proene og se hvor langt det er fra teori til praksis.

Se også: Mer om kraftlekkasjer på Kelvin Miyahiras YouTube-kanal

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.