Det finnes et 30-tall golfbaner å velge mellom på Mallorca. Fra enkle turistbaner til baner i toppklassen. Vi sjekket ut anlegget med tre av de beste golfbanene ferieøya har å by på.

Nordmenn kan reise utenlands for golf igjen. Vi henter fram tidløse reiseartikler fra Golferen.no sitt arkiv. «Diskret luksus med avslappet cava-stemning» ble publisert første gang 16. januar 2019.

15 minutter fra flyplassen kjører taxien opp den imponerende innkjørselen til Castillo Hotel Son Vida. Vi får følelsen av å komme til et luksus middelalderslott.

Dørvakten hilser vennlig og profesjonelt, sjekker oss inn og forklarer hvor vi finner heisen. Der venter vi noen sekunder sammen med en ganske kjent finansmann og hans kanskje enda mer kjente ektefelle.

— Hvilken etasje skal du til? spør bankmannen når vi er kommet inn i heisen. Vi svarer «tredje etasje».

— Dit skal vi også.

Forbausende nok trykker han på en knapp nær bunnen av tablået, langt under lyset som indikerer hvilken etasje vi starter i.

Mens heisen glir nedover demrer det at Castillo Hotel Son Vida er bygget ikke på klippen, men nedover den bratte fjellsiden fra 6. etasjes resepsjon og inngangsparti. Og med bare to flere etasjer på toppen av resepsjonen igjen. Som gir alle gjesterommene fantastisk utsikt over Palma de Mallorca og Middelhavet.

Mallorcas første golfbane

På Son Vida-anlegget finnes det også et Sheraton-hotell samt tre flotte golfbaner. Golf Son Vida er bane nummer én. Og den som har lengst tradisjoner som Mallorcas første golfbane. Det er en tradisjonell park- og skogsbane, og har fått nesten legendarisk status blant spillere over hele Europa.

En spiller med respekt for golfhistorien vil føle seg hjemme her. Har du også sans og respekt for Severiano Ballesteros, vil du føle glede over å spille på en golfbane hvor denne mesteren har bevist sin storhet.

Fairwayene går gjennom boligområdet i Son Vida, og krever smart spillstrategi. Det 18. hullet er et par-5 med et nervepirrende andreslag over vannet for de eventyrlystne, som går for greenen i to slag.

Golf Son Vida har arrangert to European Tour-turneringer, i 1990 og 1994. I den første av disse vant Severiano Ballesteros  Balearic Open i omspill på det 18. hullet.

Når du spiller Son Vida får du muligheten til å gjenoppleve Seves prestasjon i klubbhuset på Son Vida.Og nyte at du har gjennomført en utfordring på en bane som setter deg på prøve, hull for hull.

Golf Son Muntaners ambisiøse re-såingsprosjekt

I 2016 ble det gjennomført et et ambisiøst prosjekt på bane nummer to, Golf Son Muntaner. Fairwayene ble re-sådd med Bermuda Celebration-gress mens Agrostis V8-gress ble valgt for oppgraderingen av greenene.

Prosessen hevet Golf Son Muntaner mange hakk på topp-listen til selv de mest kresne golferne. Designen er variert der den glir naturlig inn i landskapet. Mens greenene byr på utfordringer som krever konsentrasjon fra første til siste hull.

Etter runden husker du sannsynligvis to hull ekstra godt: Det 5. og 6. hullet, som har fått tilbake den opprinnelige utformingen fra da banen var ny. Etter runding, på hull 15,kan du beundre «Na Capitana», flere tusen år gammelt, og det eldste oliventreet på Mallorca.

Muntaner-banen har utmerket driving range og pitching-område, og har også den største putting-greenen på øya.

Gleden av å spille her øker med hvor godt du mestrer evnen til å forme utslagene for å få ideell posisjon for slag nummer to. Et godt tips å ta med før du spiller Golf Son Muntaner-banen er forøvrig å alltid pegge opp på «problemsiden» av tee-boksen.

Mallorcas yngste golfbane

Golf Son Quint er den yngste golfbanen på øya, og ble innviet i 2007. Den ganske lange og åpne banen byr på veldig variert golf. Til glede for såvel medlemmer som nybegynnere, der de velplasserte bunkerne hører med blant utformingens plussider.

På hull 8, det høyeste punktet på banen, får du Palma-katedralen direkte i synsbildet på utslaget. I tillegg til hull 8 vil du også huske hull 17 etterpå. Og selvfølgelig hull 12, et par-3-hull. Innsjøen du måslå over for å nå greenen kan skremme de fleste.

Banen har flere gode driverhull, for eksempel nummer 2 ​​og 17. Men uansett hvor god du er med driveren, vil det å klare å lese greenene riktig utgjøre forskjellen på en god score og en middelmådig.

En sundowner i luksus

Så, hva med vårt nye finans-bekjentskap fra heisen da vi sjekket inn? Verken han eller hans kone var golfere. Men vi støtte på hverandre igjen den siste ettermiddagen.

De hadde da blitt oppgradert til hjørne-suiten i åttende etasje av Castillo Hotel Son Vida. De inviterte oss på en sundowner med et glass med det beste av cava på suitens terrasse. Cava-en var fantastisk. Solnedgangen var fantastisk. Men utsikten, den var uvurderlig!

Les mer: Arabellagolf Mallorca

Se også: Golfbaner på Mallorca

luksus
NYTT GRESS: I 2016 ble Golf Son Muntaner-banen sådd med nytt gress på fairwayer og greener. Foto: Araballagolf