Etter delt 15.-plass i Challenge de Espana kom Kristian Krogh veldig mye nærmere drømmen om OL. Bare Xinjun Zhang kunne fravriste ham den viktige 60.-plassen på OL-Rankingen. Det klarte kineseren ikke,

Xinjun Zhang måtte ta inn minst fem slag på feltet i siste runde av Wichita Open på Korn Ferry Tour søndag.

Før finalerunden lå Xinjun Zhang på delt 38.-plass. Etter en avslutningsrunde på én under par, 69, endte han på delt 41.-plass med -9. Topp 10 gikk ved -15.

Dermed ble Krogh værende på 60.-plass på OL-rankingen, og med det være kvalifisert til start i OL-turneringen i Japan

Se også: Resultater fra Wichita Open

Kroghs OL-plass en formalitet

Kristian Kroghs delte 15.-plass i Challenge de Espana kom etter runder på 79, 65 71 og 68 slag. Det ga 14 under par, som var, seks slag bak den spanske vinneren, Santiago Tarro.

Da Xinjun Zhang ikke klarte å utnytte muligheten i Kansas søndag. Dermed klarte Kristian Krogh brasene, og er kvalifisert som norsk OL-spiller i Tokyo, sammen med Viktor Hovland og Marianne Skarpnord.

Olympiatoppen må velge å ta Krogh med i i OL-troppen, noe som vi antar vil være ren formalitet med den formen og det gode spillet 26-åringen fra Hokksund har vist så langt i sesongen.

Tonje Daffkrund får i denne ukens Tipsport Czech Ladies Open også en mulighet til å pgså sikre seg OL-billett dersom hun spiller godt nok til å rykke fram én plassering på damenes OL-ranking.

Golfen i OL spilles på Kasumigaseki Country Club fra 29. juli til 7. august.

I Challenge de Espana endte Kristoffer Reitan fra Oslo GK på delt 49.-plass med -4. Elias Bertheussen, Byneset GK (71-76,) og Eirik Tage Johansen, Sola GK), (76-72) misset cutten

Se også: Resultater fra Challenge de Espana