Alle de ti beste spillerne på verdensrankingen har akilleshæler de må omgå skal de kunne klare å vinne The Masters på Augusta National denne uken. SE LISTE.
dette-m--de-ti-beste-unng-

SIN FEMTE MASTERS-TRIUMF? Dersom verdensener Tiger Woods skal ha sjansen til å vinne sine femte seier i The Masters, må lengdekontrollen fra fairway forbedres.

dette-m--de-ti-beste-unng-

dette-m--de-ti-beste-unng-

TV-TIDER
Torsdag 11. april:
21.00 – 01.30 Viasat Golf/Viaplay (SVT2 22.45-01.30)
Fredag 12. april: 21.00 – 01.30 Viasat Golf/Viaplay (SVT2 22.45-01.30)
Lørdag 13. april: 21.00 – 01.00 Viasat Golf/Viaplay og SVT2
Søndag 14. april: 20.00 – 01.00 Viasat Golf/Viaplay og SVT2

dette-m--de-ti-beste-unng-


Den amerikanske golfkommentatoren Mike Dudurich har analysert styrker og svakheter for de ti beste spillerne på verdensrankingen før The Masters.

Vi har latt oss inspirere av Dudrichs liste på Bleacherreport.com:

1. Tiger Woods: Avstandskontroll

Den største utfordringen for Tiger Woods i comebacket fra nedturen i 2009 har vært avstandskontroll fra fairway.

Skjer det samme denne uken, blir det vanskelig for verdenseneren å vinne sin femte Grønne jakke.

2. Rory McIlroy: Kontrollere hendene

Rory McIlroy påstår han er 100 prosent tilbake etter en meget svak sesongstart med sitt nye Nike-utstyr.

Men følg nøye med hendene hans: Begynner de å skjelve aldri så lite, betyr det trøbbel. Særlig om han får et par dårlige hull på rad.

3. Justin Rose: Par-5-hullene

På Augusta National må spillerne utnytte de forholdsvis korte par-5-hullene og helst ikke bare gjøre birdier, men også skaffe seg en eagle eller to.

Selv om han er nummer tre på verdensrankingen, er ikke Rose bedre enn nummer 135 i par-5-rankingen. Hvis han ikke kjapt mestrer par-5-hullene, vil det bli en tøff uke for ham.

4. Luke Donald: Holde ballen i spill

Selv om det er svært lite rough på Augusta, er det fortsatt nok til å utfordre når det gjelder presisjon og kontroll.

Dette påvirker mest de som er kortest på utslagene, og i den gruppen befinner Luke Donald seg. Han må derfor treffe flere fairwayer enn konkurrentene dersom han skal vinne.

5: Brandt Snedeker: Skadefri

For Brandt Snedeker blir det et spørsmål om han er helt restituert etter ribbenskaden som satte en stopper for den glitrende sesongåpningen med blant annet seier på Pebble Beach.

Han sier selv at skaden er leget, men han har ikke imponert etter at han kom tilbake. Kjenner han den minste smerte, tror vi det vil gi nok mental blokkering til at han kan glemme alle drømmer om Den grønne jakken.

6. Louis Oosthuizen: Senke puttene

Louis Oosthuizen fikk en fantastisk start på finalerunden i fjor med en utrolig albatross på det andre hullet.

Hull 2 er et par-5, og nettopp disse hullene er han styrke. Det bekreftes av statistikken, som forteller at han gjort birdie på halvparten av par-5-hullene så langt i årets sesong.

Når det gjelder par-3-hullene er han nummer 168 på statistikken, på par-4-hullene er han nummer 188. Skal han vinne, må statistikken forbedres denne uken, og det gjøres ved å senke flere putter.

7. Adam Scott: Treffe flere fairwayer og greener

Adam Scott har imponert med én topp-3, to topp-10 og én topp-25 i de fire PGA-turneringene han har spilt denne sesongen.

Svakheten er nøyaktighet både fra tee og inn på greenene, der han er på 153.-plass både i fairwaytreff (54,88 prosent) og greentreff i regulært antall slag (62,96 prosent).

Begge kategoriene må kraftig forbedres denne uken skal han gjøre seg noen forhåpninger om å endelig sikre seg en velfortjent majortittel.

8. Steve Stricker: Holde putteren varm

Steve Stricker kan for en stor grad takke puttingen for plasseringen på verdensrankingen.

Med god putting blir han en het utfordrer denne uken. Han leder rankingen for greentreff, og er nummer 15 på listen over fairwaytreff.

9: Phil Mickelson: Utslagene

Phil Mickelson har gjort seg bemerket fra tee før på Augusta, og fortsatt husker de fleste golfentusiaster da han vant 2006-utgaven med to drivere i bagen.

Denne gangen stiller han, som under US Open i 2008, uten driver i det hele tatt. Derimot har han plassert en opprocket Callaway X-Hot treerwood i bagen sin.

Den har et skaft med driverlengde (45 tommer), og en løftevinkel på 8,5 grader, også det som i drivere. Hensikten er å treffe flere fairwayer på utslagene, og samtidig få nok lengde.

Faren er at han vil forsøke å presse utslagene for hardt. Og begynner han å blokkere, slice eller hooke, er løpet kjørt med tanke på å kunne ikle seg Den grønne jakken for fjerde gang søndag kveld.

10: Matt Kuchar: Scrambling

Matt Kuchar har én seier og tre topp-10-plasseringer i år. Og det uten å imponere på noen andre statistikker enn statistikken for scrambling, der han er sjettemann.

Scrambling betyr å klare par selv om man bommer med innspillet mot greenen, og akkurat denne delen av spillet har avgjørende betydning for utfallet av The Masters.

Les også: Oringalartikkelen på Bleacherreport.com

Se også: Livescoring fra Augusta

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.