Det blir The Open i Nord-Irland

Kildene som hevdet at det bærer mot det første Open Championship utenfor England og Skottland på 68 år hadde helt rett. Avgjørelsen ble tatt mandag. Det blir The Open på Royal Portrush, og antageligvis i 2019.

det-blir-the-open-i-nord-irland


TOPPBANE VED HAVET: Royal Portrush ligger på Nordi-Irlands nordkyst, og er en fantastisk linksbane der hav, golf, sand og historie møtes.

det-blir-the-open-i-nord-irland


MEST BERØMTE HULL: Hull 14, Calamity Corner, er med sine 190 meter oppover og rett inn i vestavinden et av de mest brutale par-3-hullene i internasjonal golf.

det-blir-the-open-i-nord-irland


VERDIG ARRANGØR: Royal Portrush Golf Club ble etablert i mai 1888, og utvidet fra ni til 18 hull året etter. Fikk «royal» i navnet allerede i 1892.

En av de dårligst bevarte hemmelighetene i golf er nå blitt offisiell: Royal Portrush er invitert av R&A som vertskap for The Open Championship, men datoen er ikke satt.

Arrangører for 2017- og 2018-utgavene er annå ikke utpekt, men en rekke medier hevder at det det er mest sannsynlig med 2019 i Nord-Irland.

— Royal Portrush er en av de store linksbanene, og vi er svært begeistret for å bringe The Open tilbake til Nord-Irland, sier Peter Unsworth, leder av R&As arrangementskomite.

Klubbmedlemmene må nå avgjøre om klubben er villig til å gjøre de endringene av banen som kreves før The Open kan gjennomføres.

Det britiske amatørmesterskapet spilles for øvrig på Royal Portrush denne uken. Og det med to norske i feltet: Mathias Lynne Schjølberg og Sebastian Mørk Andersen.

Se også: Livescoring fra Amateur Championship


Fredag 13. juni:
— Etter uker med spekulasjoner om at The Open Championship kommer tilbake til Royal Portrush i Nord-Irland etter et gap på 68 år, er det nå sannsynlig at det kommer en offisiell bekreftelse klokken 12.30 BST (klokken 13.30 norsk tid, red.nam.) neste mandag, skriver GolfBusinessNews.com i en nyhetsflash fredag formiddag.

Sist The Open Championship ble arrangert på Irland, og altså på Royal Portrush, var i 1951, og ble vunnet av engelskmannen Max Faulkner med -3.

Spørsmålet om å bringe The Open tilbake til Royal Portrush ble aktualisert av at Darren Clarke vant The Open og Rory McIlroy U.S. Open i 2011. Og det etter at Graeme McDowell hadde vunnet U.S. Open året før. Både Clark og McDowell kommer fra Portrush.

Les også:
2011: Krav om å få the Open tilbake til Nord-Irland
2012: Publikumsrekord øker Open-håpet

Se også:
Royal Portrush hjemmeside
MigrantGolfer: A jewel for The Open

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Farmers Insurance Open med Kristoffer Ventura (23.- 26. januar)
  European Tour: Omega Dubai Desert Classic med Viktor Hovland (23.- 26. januar)
  Ladies EuropeanTour: Ladies European Tour Qualifying School Final Qualifier med Madelene Stavnar, Stina Resen og Maiken Bing Paulsen  (22.-26 .januar)

 • Youtube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Marked

  Margaret Kallevig

  +47 907 58 101

  margaret@papaya.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.