TaylorMades nye R11 jernkøller lanseres torsdag 1. september, og kombinerer toppegenskapene fra to av deres bestselger-modeller.
det-beste-fra-to-verdener

Lengde og presisjon. Er det ikke det vi alle vil ha?

Vel, TaylorMade hevder de har tatt egenskapene som ga lengde og lettspilthet i Burner 2.0 og egenskapene som ga følelse og presisjon fra Tour Preferred-modellene og kombinerte dem i nye den nye jernserien R11.

Om suksessen for R11-jernene blir like stor som med den halvt år gamle, hvite R11-driveren, så bør TaylorMade-sjefen allerede nå begynne å glede seg til årets bonusutbetaling.

Den hvite R11-driveren fikk nemlig raskt en historisk høy markedsandel. Ikke minst takket være at den omtrent umiddelbart etter lansering ble den mest brukte driveren på tourene.

Selv mener TaylorMde-staben at ingen andre jernkøller på markedet har samme kombinasjon av lengde, spillbarhet og følelse i tillegg til en så myk, men likevel solid, lyd i trefføyeblikket.

— Om vi skulle kalle opp én modell jernkølle etter R11-driveren, så kan du ta det for gitt at den er verdig navnet, sier TaylorMade-sjef Sean Toulon i en pressemelding.

Mer elegant
Tradisjonelt er jernkøller med spilleforbedrende egenskaper gjerne noen klumpete greier med tykk topplinje, brede såler og store ringvekter. De gir gjerne en hardere følelse, med hul og klikkende lyd.

TaylorMade sier R11-jernene bryter den gjengse oppfatningen og mener boken om spilleforbedrende jern nå er skrevet på nytt.

Moderne datatkonstruksjonsteknikk har gjort det mulig å plassere vektene enda mer optimalt samt ha et såkalt progressivt tyngrepunkt. Med det menes at hver kølle i settet har et annet tyndepunkt enn køllen over og under.

Det medfører at de lange jernene har et lavere tyngdepunkt enn åtter- og nierjernet. Slagflaten er blitt enda tynnere, som gir større ballhastighet, og dermed mer lengde.

De lengre jernene er større, og mer tilgivende. Mens de korte jernene er mer kompakte, som gjør det enklere og variere slagreportoaret.

Og ikke minst skryter TaylorMade av at følelsen er så god at selv den hardeste rangeball vil føles som en tourball når du slår med R11.

— Det har aldri tidligere vært en spilleforbedrende jernkølle som ser så klassisk vakker ut og med så mye prestasjonsfremmende teknologi inkludert, lover Sean Foley.

Vi tror han har sjanse til å få bonus i år …

Distributør: TaylorMade
Anbefalt pris: Kr. 5995/7495 stål/grafitt (sju jern)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.