Først var det joggebølgen, så kom komfortbølgen. Og nå kommer basketbølgen flommende og skal ha oss til å spille golf i modifiserte basketsko.
nike-tar-basketballen-til-golfbanen

MICHELLE WIES SKO: Får sin premiere i Women’s Canadian Open.

nike-tar-basketballen-til-golfbanen

ANTHONY KIMS SKO: Får sin premiere i The Barclays.

Rundt 2005 kom Nike med sine golfsneakers, golfsko som så ut som joggesko. Og siden kastet flere av golfskoprodusentene seg på den samme joggebølgen.

For to år siden kom Ecco, verdens nest største produsent av golfsko, med sine Golf Street Shoes. De ble en umiddelbar hit, kanskje særlig takket være Fred Couples og The Masters, der han tilegnet suksessen til sine nye Ecco-sko.

Når den bølgen kanskje er på vei ned igjen, er Nike tilbake på banen med det vi tror kan bli en ny bølge: Deres ikoniske basketsko Nike Dunk fra 1985 i golfversjon.

Nike Dunk NG vil komme feiende inn over golfbanene fra kommende sesong. Men allerede denne uken debuterer prototypen på tourene, der Michelle Wie skal spille med dem i Women’s Canadian Open på LPGA og Anthony Kim i The Barclays, den første av turneringene i PGA-tourens FedEx-sluttspill.

Først i to farger
Vi vanlige golfere må vente til 2012 med å få Nike Dunk NG på beina. 1 januar 2012 kommer to farger på markedet, men fargeutvalget vil bli utvidet fra mars.

Golfversjonen lages med samme lest som de originale Nike Dunk basketskoene fra 80-tallet. Og selv om farger og hoveddesign også viser linken til basket, får selvfølgelig golfskoene både spikes under sålen og vanntett lær i selve skoen.

Det er imidlertid å merke seg at det ikke blir noen membran i skoen, slik at vanntettheten helt og holdent ligger i læret. Det gjør at vanntettgarantien bare er på ett år.

Distributør: Nike (Tilgjengelig i Norge fra mars 2012)
Anbefalt utpris: Kr 1395

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.