Nike tar basketballen til golfbanen

Først var det joggebølgen, så kom komfortbølgen. Og nå kommer basketbølgen flommende og skal ha oss til å spille golf i modifiserte basketsko.

nike-tar-basketballen-til-golfbanen


MICHELLE WIES SKO: Får sin premiere i Women’s Canadian Open.

nike-tar-basketballen-til-golfbanen


ANTHONY KIMS SKO: Får sin premiere i The Barclays.

Rundt 2005 kom Nike med sine golfsneakers, golfsko som så ut som joggesko. Og siden kastet flere av golfskoprodusentene seg på den samme joggebølgen.

For to år siden kom Ecco, verdens nest største produsent av golfsko, med sine Golf Street Shoes. De ble en umiddelbar hit, kanskje særlig takket være Fred Couples og The Masters, der han tilegnet suksessen til sine nye Ecco-sko.

Når den bølgen kanskje er på vei ned igjen, er Nike tilbake på banen med det vi tror kan bli en ny bølge: Deres ikoniske basketsko Nike Dunk fra 1985 i golfversjon.

Nike Dunk NG vil komme feiende inn over golfbanene fra kommende sesong. Men allerede denne uken debuterer prototypen på tourene, der Michelle Wie skal spille med dem i Women’s Canadian Open på LPGA og Anthony Kim i The Barclays, den første av turneringene i PGA-tourens FedEx-sluttspill.

Først i to farger
Vi vanlige golfere må vente til 2012 med å få Nike Dunk NG på beina. 1 januar 2012 kommer to farger på markedet, men fargeutvalget vil bli utvidet fra mars.

Golfversjonen lages med samme lest som de originale Nike Dunk basketskoene fra 80-tallet. Og selv om farger og hoveddesign også viser linken til basket, får selvfølgelig golfskoene både spikes under sålen og vanntett lær i selve skoen.

Det er imidlertid å merke seg at det ikke blir noen membran i skoen, slik at vanntettheten helt og holdent ligger i læret. Det gjør at vanntettgarantien bare er på ett år.

Distributør: Nike (Tilgjengelig i Norge fra mars 2012)
Anbefalt utpris: Kr 1395

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×