De nye helsetrøyene

På TV ser vi at flere og flere av spillerne har undertøy som dekker armene. Er det den gamle helsetrøyen som er på vei tilbake?

de-nye-helsetr-yene


LEKKERT?
Om det er pent eller ikke kan sikkert diskuteres. Men Rory McIlroy og en rekke andre spillere sverger på at superundertøyet virker.

At vi så lett legger merke til undertøyet når vi ser golf på TV er jo fordi golfspillere flest bruker kortermet skjorte.

Når da det hvite eller svarte undertøyet dekker armen til håndleddet sier det seg selv at det blir iøynefallende.

Men hvorfor i all verden er det blitt så populært? For det kan jo ikke være fordi det er spesielt stilig?

Undertøyet faller inn i samlebegrepet kompresjonstøy.

Som betyr at tøyet gir dynamisk, gradert kompresjon, som det heter på fagspråket. Enkelt forklart betyr det at tøyet presser på musklene på forskjellig måte på forskjellige deler av kroppen.

Dette presset hjelper på musklenes blodsirkulasjon og oksygenopptak, som igjen gir økt ytelse og økt utholdenhet samt raskere restitusjon.

Det finnes flere merker på markedet, men australske Skins regnes som nestoren. De var først ute med kompresjonsundertøy, og innehar fortsatt posisjonen som foregangsmennene i bransjen.

Kompresjonsundertøyet kommet både som benklær og topper, og det er utviklet forskjellige modeller for forskjellige idretter. Som fotball, sykkel, golf og så videre.

Golfserien heter Skins G400, og er utviklet spesielt med tanke på de langvarige belastningene golf utsetter kroppen for.

Blant dem som sverger til G400 finner vi Rory McIlroy. 21-åringen, som er rangert som nummer ni i verden, testet flere merker før han bestemte seg for Skins.

– Skins er det beste og mest effektive merket. Det skyldes antageligvis nettopp det faktum at G400 er spesielt utviklet med tanke på golferen, sier McIlroy.

Pris: Kr. 1000 per plagg
Distributør: Chrisco Golf
Produsent: Skins

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: PGA Championship  med Viktor Hovland (19. – 22. mai)

  Korn Ferry Tour: AdventHealth Championship  (19. – 22. mai)

  Challenge Tour: Challenge de España  med Kristoffer Reitan og Kristian Krogh (19. – 22. mai)

  Nordic League: Stora Hotellet Fjällbacka Open  med Axel A. Berner Einan, Mats Heien, , Martin Ulseth,Mikkel Antonsen, Elias Bertheussen, Sebastian Eidsæther Syhr, Jarand Arnøy, Jørgen Winther, Sander Andreassen og Sander Blikom Hagen, og  (18. – 2o. mai)

  Ladies European Tour:Jabra Ladies Open med Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen, Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland (19. – 21 mai)

  LET Access Series: PGA Championship Trelleborg med  Julie Boysen Hillestad, Stina Resen, Celine Karlung,  , Tina Mazarino og Dorthea Fobrigd  (19. – 21. mai)

  Epson Tour IOA Golf Classic  med Celine Borge (20. – 22. mai)

  Junior Srixon Tour 3 Holtsmark GK   21. – 22. mai)

  Para:  Para Norgescup #1 Nøtterøy Golfklubb  22. mai)

  College:  NCCA Columbus Regional med Markus Wilhelmsen og Mats Ege (16.-18. mai)

  College:  NAIA Men’s Golf Championship med akob Stavang Stbhaug og Alexander Idland (17.-20. mai)

  College:  : NCAA Women’s Championship med Emilie Øverås (20.-25. mai)

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×