På TV ser vi at flere og flere av spillerne har undertøy som dekker armene. Er det den gamle helsetrøyen som er på vei tilbake?
de-nye-helsetr-yene

LEKKERT?
Om det er pent eller ikke kan sikkert diskuteres. Men Rory McIlroy og en rekke andre spillere sverger på at superundertøyet virker.

At vi så lett legger merke til undertøyet når vi ser golf på TV er jo fordi golfspillere flest bruker kortermet skjorte.

Når da det hvite eller svarte undertøyet dekker armen til håndleddet sier det seg selv at det blir iøynefallende.

Men hvorfor i all verden er det blitt så populært? For det kan jo ikke være fordi det er spesielt stilig?

Undertøyet faller inn i samlebegrepet kompresjonstøy.

Som betyr at tøyet gir dynamisk, gradert kompresjon, som det heter på fagspråket. Enkelt forklart betyr det at tøyet presser på musklene på forskjellig måte på forskjellige deler av kroppen.

Dette presset hjelper på musklenes blodsirkulasjon og oksygenopptak, som igjen gir økt ytelse og økt utholdenhet samt raskere restitusjon.

Det finnes flere merker på markedet, men australske Skins regnes som nestoren. De var først ute med kompresjonsundertøy, og innehar fortsatt posisjonen som foregangsmennene i bransjen.

Kompresjonsundertøyet kommet både som benklær og topper, og det er utviklet forskjellige modeller for forskjellige idretter. Som fotball, sykkel, golf og så videre.

Golfserien heter Skins G400, og er utviklet spesielt med tanke på de langvarige belastningene golf utsetter kroppen for.

Blant dem som sverger til G400 finner vi Rory McIlroy. 21-åringen, som er rangert som nummer ni i verden, testet flere merker før han bestemte seg for Skins.

– Skins er det beste og mest effektive merket. Det skyldes antageligvis nettopp det faktum at G400 er spesielt utviklet med tanke på golferen, sier McIlroy.

Pris: Kr. 1000 per plagg
Distributør: Chrisco Golf
Produsent: Skins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.