Helgen bød på overraskelser både av positiv og negativ karakter for de norske damene og herrene på de internasjonale tourene. Den 23 år gamle amatøren Aksel K. Olsen ga oss mest å gledes over.
de-norske-p--tourene

SPENNENDE Å FØLGE FRAMOVER: Amatøren Aksel K. Olsen kan forhåpentligvis se framover mot en spennende tid etter collegekarrieren, der han har tre individuelle seiere. Lørdag ble det andreplass på Nordic League i eccoturneringen Kitchen Joy Championship.

Amatøren Aksel K. Olsen hadde tre under par, 69, på hver av de tre rundene i eccoturneringen Kitchen Joy Championship på Nordic League.

Det ga den unge Stavanger-spilleren andreplass med -9, tre slag etter vinneren Per Barth fra Sverige.

Med klubbkollega Sondre E. Ronold også på pallen med –8, og Kristian Krogh Johannessen fra Drammen GK på delt sjetteplass med -6,ble det en svært positiv norsk eccotour-helg med tre unge spillere i topp-10.

Se egen sak: Ungdommen klinte til på Ecco Tour

Også på Nordic League-rankingen er det god norsk representasjon med Eirik Tage Johansen på topp etter ti turneringer.

Se også:
Ranking Nordic League
Resultater Kitchen Joy Championship

Lundgreen vår beste iLETAS i Drøbak

De tre norske europatour-spillerne skuffet i Drøbak Ladies Open, den første av to LET Access-turneringer på norsk jord denne sesongen.

Tonje Daffinrud måtte trekke seg allerede etter først dag da hun skadet hånden på vei mot sin sju over par, 77, åpning.

Caroline Martens ble best blant de tre med delt 19.-plass med +6 etter 76-70-70 mens Marianne Skarpnord (75-73-69) brukte ett slag mer på delt 23.-plass.

En som ikke skuffet var veteranen Cecilie Lundgreen fra Borregaard GK.

42-åringen ledet etter første runde med -4. Etter 74-70 de to siste dagene havnet hun på delt åttendeplass, og kan sole seg i glansen over å være best blant de norske.

Den unge amatøren Karoline Stormo fra Arendal & Omegn GK stjal showet søndag med dagens beste runde: Fire under par, 66, og delt tiendeplass med +3.

Tyske Isi Gabsa vant med to slag på -4. Neste LETAS-turnering i Norge er Larvik Ladies Open 11.-13. august.

Se også: Resultater fra Drøbak

LPGA: Tutta midt i haugen

Suzann Pettersen åpnet 54-hullsturneringen Shoprite LPGA Classic i New Jersey med en runde på én over par, 72, fredag.

De to påfølgende rundene endte begge i én under par, 70, for -1 totalt og delt 23.-plass, sju slag bak den svenske vinneren Anna Nordqvist.

Pettersens scorekort forteller om litt for mange bogeyer; ti stykker gjennom de tre dagene. Som ble utlignet av ni birdier og én eagle.

Shoprite-turneringen førte Tutta ned én plassering, til niendeplass, på verdensrankingen.

På pengelisten ligger 34-åringen fra Oslo nå på 30.-plass med 186.630 dollar (1,45 millioner kroner).

Se også: Resultater fra New Jersey

Challenge-nedtur

I challengeturneringen Czech Challenge røk begge de norske ut etter to runder med to under par, 142, en margin på ett slag.

Andreas Halvorsen hadde 72-70 mens Elias Bertheussen hadde 74-68.

Både for Halvorsen og Bertheussen var Tsjekkia-turneringen den femte missede cutten på seks starter denne sesongen.

Vinneren på Losby for to år siden, svenske Jens Fahrbring, vant Tsjekkia-turneringen med -17, ett slag foran engelske Ross McGowan.

Se også: Resultater fra Tsjekkia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.