Liten rekruttering til golfsporten er et tema som stadig diskuteres i Golf-Norge. Bærum Golfklubb går nye veier for å gjøre noe med problemet.
b-rum-gk--pner-barnegolfpark

INTEGRERT DEL AV KLUBBEN: Bærums barnegolfpark er en integrert del av klubben, følger samme åpningstider og golfutstyret kan lånes gratis.

(Oppdatert 33. juni kl 11.12)

Bærum Golfklubb i Lommedalen sier i en pressemelding at de er sikre på at koden kan knekkes. Klubben gjør nå som blant andre Grini GK, Haga GK og Ullensaker GK, og lanserer et eget lekeområde for barn.

Området er en integrert del av klubben, følger samme åpningstider og golfutstyret kan lånes gratis.

— For de aller fleste av oss er golf en sport det er vanskelig å mestre, sier daglig leder i Bærum Golfklubb, Andre Jåtog.

Som nybegynner tar det tid å få følelse med hva som skal til for å komme opp på et visst nivå.

— De fleste barn blir introdusert til golf ved at de får en golfkølle i hånda, og står å slår baller på rangen. Det er vanskelig for voksne og selvsagt enda vanskeligere for barn, fortsetter Jåtog.

Barn går fort lei

— Da går de naturlig nok fryktelig fort lei. Dette har jeg selv erfart med egne barn, og ser det gjelder veldig mange andre. Vi ville gjøre terskelen for å bli glad i golf mye lavere, sier Bærums daglig leder i pressemeldingen.

Lek og moro er stikkordet for barneparken, kombinert med læring og en smak av hva golf går ut på. På denne måten håper klubben å gi de yngste en helt annen og mykere tilnærming til golfsporten.

— Målet vårt er at Bærum Golfklubb skal bli en yngleplass for både store og små, der tilbudet er like godt for elitegolferen som for småbarnsfamilien. Personlig mener jeg Golf-Norge har mye å gå på når det gjelder å tenke nytt og annerledes i forhold til rekruttering, sier Jåtog.

Lokalt samarbeid

Lokalt samarbeid blir også noe Jåtog og Bærum Golfklubb kommer til å satse mye på fremover. Han mener
det er helt naturlig å kikke utenfor egne grenser for å gjøre klubben mer attraktiv for de aller yngste.

I klubbens nærområde er det både et ridesenter og et kunstgalleri.

— Sammen skal vi arrangere familiedager fremover, hvor barna kan male i galleriet, ri på hester, spille golf å gjøre mange andre morsomme ting. Dette er noe vi har ambisjoner om å gjøre enda mer av i tiden fremover, avslutter Jåtog.

Se også: Bærum GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.