Dårlige amerikanske tapere

MÅTTE SKILLES: De to normalt gode kameratene Brooks Koepka (t.v) og Dustin Johnson barket sammen etter Ryder Cup-tapet søndag.

USA lar sjelden anledningen gå fra seg til intern krangel etter en Ryder Cup-ydmykelse i Europa. Heller ikke denne gangen.

For amerikanerne endte Ryder Cup med med det sjette tapet på europeisk jord på rad. Flere medier beskylder USA for å være dårlige tapere, og rapporterer om bitter krangel og munnhuggeri mellom spillere vi normalt trodde var gode venner.

At det var skurringer spillerne mellom fikk vi antydninger om søndag kveld da det tikket inn rapporter om at Patrick Reed i et intervju fortalte at Jordan Spieth ikke ville spille med ham, men med Justin Thomas. Spieth fikk viljen sin fordi han, i følge New York Times, var kaptein Jim Furyks førstevalg.

Reeds medgir at han ble forbauset over nyheten:

— Saken dreier seg helt klart om at Jordan ikke ville spille med meg. Jeg har ikke noen problemer med Jordan. Når det kommer til stykket spiller det ingen rolle for meg om jeg liker personen jeg er satt opp med, eller om han liker meg, så lenge det fungerer og bidrar til suksess for laget. Han og jeg vet hvordan vi skal gjøre den andre bedre. Vi vet hva som skal til for å få jobben gjort.

Tapere i slåsskamp

Dagen etter turneringen piplet det ut flere rykter fra det amerikanske Ryder Cup-rommet. Blant annet at Dustin Johnson og Brooks Koepka fysisk måtte skilles søndag kveld etter at de var invitert  av europeerne til å være med å feire i «European Team Room».

Dette er svært overraskende opplysninger. Koepka og Johnson regnes som meget gode venner, og gjør fys-trening sammen i det samme gymmet i Florida,. De går også under kallenavnet «Bash Brothers» etter deres felles, kraftfulle spillemåte.

Akkurat hva krangelen mellom Johnson og Koepka dreide seg om, er ukjent. Men mye tyder på at det stikker dypere enn bare en rift i overflaten. I alle fall om vi skal legge vekt på deres bedre halvdelers gjøren og laden.

Koepkas venninne, Jena Sims, og Dustin Johnsons samboer, Paulina Gretzky, ble observert mens de tok selfies med hverandre under onsdagens gallamiddag i Paris. Etter hendelsene søndag kveld har de begge fjernet alle Instagram-bilder av de to sammen eller sammen med den andres kjæreste. Som mer enn antyder at det har oppstått knute på tråden.

Brooks Koepka dro videre fra Paris til Alfred Dunhill Links Championship på European Tour. Før turneringen i Skottland pratet amerikaneren med media, og benekter at det skal ha vært noe opptrinn mellom ham og Johnson.

— Denne saken med Dustin, den forstår jeg bare ikke. Det var ikke noe bråk, ingen diskusjon. Han er en av mine beste venner. Vi pratet med hverandre i telefonen både mandag og tirsdag, og dere hevder at vi kranglet, sier Brooks Koepka i følge Golf Channel.

Dårlig spill kan unnskyldes. Men dårlig oppførsel?

Spillerne i Ryder Cup er også laget av kjøtt og blod. Og det er menneskelig å prestere under egne forventinger. Slik er det i golf, som i det meste ellers i livet: Det gode spillet kommer og går.

Europeerne feide USA av banen i Paris. Med sin fightervilje og vinnerinstinkt ga de oss en antydning om at Ryder Cup kanskje betyr mer for dem. Og kanskje også at europeerne ikke er så blaserte som en del av de amerikanske stjernene.

Amerikansk krangel og skyldfordeling etter et tap mot Europa er ikke noe nytt, vi har sett og hørt om det gang etter gang. Vi kan alltid håpe vi slipper å oppleve dårlige tapere i fremtidige Ryder Cup.

Det smerter alltid å tape. Men det behøver ikke ende med knyttede never og munnen i nedover-geip. Det handler bare om å bestemme seg for at du skal ta et eventuelt tap med fatning og verdighet


egentlig kvalitetssikre Jan E. Espelid

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under, eller på Golferens Facebook-side.

 

Jan E. Espelid er ansvarlig redaktør og utgiver av Golferen.no

 

 

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour:  Travelers Championship   (23. -26. juni)

  Korn Ferry Tour:  Live and Work in Maine Open  med Kristoffer Ventura (23. -26. juni)

  PGA Tour LatinoAmerica:  Bupa Tour Championship  med Andreas Halvorsen (23. -26. juni)

   DP World Tour: BMW International Open med Espen Kofstad  (23. -26. juni)

  Challenge Tour:  Blot Open de Bretagne  med Elias Bertheussen og Jarand Arnøy (23. -26. juni)

  Euro Pro Tour:  The Bendac Championship  med ;ikkel Antonsen (22. -24. juni)

  Ladies European Tour: : Czech Ladies Open  med Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar og Michelle Forslan ((24. -26. juni)

  LET Acess Seris: Golfvlandern Letas Trophy med Tina Mazaarino, Dorthea Forbrigd Julie Boysen Hillestad,   , Stina Resen og Celine Karlung  (23. -25. juni)

  Nordic League: UNICEF Championship  med tre nordmenn ( 22. -24. juni)

  LPGA:KPMG Women’s PGAChampionship   (23. -26 juni)

  Epson Tour: Iskabd Resort ChampionshipLPGA  med Celine Borge (24. -26 juni)

  Amatør: Jr NM Match Oppegård  19. -21. juni)

  Amatør: European Amateur Championship  med Bård Bjørnevik Skogen, Carl Didrik Meen Fosaas, Rune Bøkeid, Michael Alexander Mjaaseth og Mats Ege 22. -25. juni)

  Amatør: The Women’s Amateur Championship  med Vilde Marie Nystrøm, Anna Cathrine Krekling, Celine Brovold Sanne, Silje Torvund Ohma og Emilie Øverås 20. -25. juni)

  Junior: Icelandic Junior Midnight Challenge  med Johannes Sebastian Forsenius Larsen 26. -29. juni)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×