Creamer vant, Tutta på fjerde

Med en monsterputt for eagle på andre omspillshull nedkjempet Paula Creamer spanske Azahara Munoz, og tok sin tiende LPGA-seier. Suzann Pettersen ble delt fjerdekvinne. SE VIDEO AV MONSTERPUTTEN.

creamer-vant--tutta-p--fjerde


TOK SIN TIENDE SEIER: En monsterputt for eagle ga Paula Creamer hennes tiende LPGA-seier, og den første siden US Open i 2010, da hun beseiret Azahara Munoz på andre omspillshull i HSBC Women’s Champions på Senstosa Golf Club i Singapore.

Det ble en høydramatisk sisterunde av HSBC Women’s Champions i Singapore med kollaps for lederen og dramatisk omspill, som ble avgjort på andre hull.

Halvveis ledet Karrie Webb fra Australia med tre slag, og så ut til å cruise inn til sesongens andre seier — hun vant også Australian Open for to uker siden.

38-åringen kollapset imidlertid på de siste ni, som hun gikk på tre slag over par. Dermed var det duket for omspill mellom Creamer og Munoz, som begge hadde -10, ett slag foran Webb på tredjeplass.

Det første omspillshullet ble delt på par, på det andre klarte Creamer å nå greenen på to slag på par-5-hullet.

Munoz satte sitt tredjeslag til et par meter fra pinnen, og hadde en ganske rett birdieputt. Creamer lå på øverste platå, og hadde en skrå eagleputt på 20 meter.

Ballen gikk over kanten, rullet mot hullet, og svingte akkurat nok til å gå i for Creamers første seier siden US Open i 2010.

— Den skulle egentlig ikke gått i, men det var både fantastisk og utrolig at det skjedde. Og at jeg skulle komme tilbake i the winners circle i en så stor turnering som dette betyr veldig mye, sa Creamer etterpå.

Suzann Pettersen hadde fire birdier og to bogeyer for to under for dagen og -7 totalt. Og apropos monsterputter; Pettersens birdieputt på hull 16 var også 20 meter på en godt ondulert green.

Fjerdeplassen betyr imidlertid ikke at Pettersen tok innpå Inbee Park på verdensrankingen. Verdenseneren var nemlig blant de øvrige fire på delt fjerdeplass.

Se også: Resultater fra Singapore

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Corales Puntacana Resort & Club Championship med Kristoffer Ventura (24. -27. september)

  PGA Tour LatinoAmerica: Jacksonville  Championship med  Andreas Halvorsen (23. -25. september)

  European Tour: Dubai Duty Free Irish Open med Kristoffer Reitan (24. -27 september)

  Symetra Tour: IOA Classic  med Karoline Stormo (25.-27. september

  Nordic League: Visby Open   med Jarand Arnøy og Sebastian Eidsæther Syr (22.-24. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Herrer   (23. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Damer   (23. september)

  Amatør: European Amateur Championship  med Herman Wibe Sekne og Michael Mjaaseth (22.-25. september)

  Junior: Srixon Tour 5 Kragerø GK (26.-28. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×