Foto: Tristan Jones

Blant de tre norske på delt 13.-plass før siste runde i Actewagl Canberra Classic var det bare Caroline Martens som klarte å holde stillingen. Haga-spilleren endte på delt 15.-plass.

Det var imponerende av Caroline Martens å bli beste norske kvinne i den australske europaturneringen.

Etter at hun måtte trekke seg med skade i Mediterranean Ladies Open i Spania i april 2017  har sykdom og skader holdt 31-åringen borte fra europatouren helt fram til forrige ukes premiere Oates Vic Open, som endte i delt 61.-plass.

Søndag avsluttet hun turneringen i Canberra med en runde på par. Som ga -3 for turneringen, og ned to plasseringer til delt 15.-plass, som best av de norske.

 (Artikkelen fortsetter under Caroline Martens scorekort)

Caroline Martens

Før siste runde delte Caroline Martens 13.-plassen med Marianne Skarpnord og Karoline Lund. Ingen av dem maktet imidlertid å holde trykket oppe søndag, og falt nedover.

Skarpnord hadde en avslutningsrunde på én over par, 73, for -2 for turneringen på delt 26.-plass. Mens Lund måtte bruke ett slag mer, og endte på delt 34.-plass med sitt ene slag under par etter tre runder.

En plassering rookien fra Losby delte med en annen norsk rookie da Vestfold-spiller Celine Borge avsluttet med en runde på par.

Lederen etter første runde, Jiyai Shin fra Sør-Korea, slo til med en 65-runde søndag. Som ga 29-åringen fra Seoul karrierens 50. seier med -19.

Det var hele seks slag foran Minjee Lee fra Australia, som ledet før siste runde. Svenske Pernilla Lindberg ble beste skandinav på fjerdeplass med -11.

Se også: Resultater fra Canberra


 

Runde 2: Marianne Skarpnord dagens kvinne

Marianne Skarpnord ble dagens kvinne blant de norske da hun slo til med fem under par,67, og et avansement på 52 plasseringer før siste finalerunden av sesongens andre europaturnering.

Men det hadde slett ikke vært feil å utrope flere norske som dagens kvinne denne lørdagen i Canberra.

Tittelen kunne også godt til Caroline Martens, som er tilbake etter langvarige sykdom- og skadeproblemer med to under par, 70, for dagen og -3, på delt 13.-plass.Også 19-årige Karoline Lund fortjener heder med -3 og 13.-plass etter sin 74-runde lørdag.

Mens 20 år gamle Celine Borge, også hun LET-rookie, fortjener all mulig heder for å ha klart sin andre cut av to mulige. Det etter to under par, 70, lørdag. Med par totalt deler Vestfold-spilleren 40.-plass før siste runde. Skal vi tippe at hun fortsetter fremgangen søndag, og topper forrige helgs 33.-plass som karrierebeste?

(Artikkelen fortsetter under Marianne Skarpnords scorekort)

dagens kvinne

Exit for Tonje Daffinrud og Madelene Stavnar

Cutstreken gikk ved +1 i Canberra, som gir 49 spillere i søndagens finalrerunde.

Blant dem befinner dessverre ikke Tonje Daffinrud seg, som misset med tre slag etter sine to 74-runder. Heller ikke klubbkompis Madelene Stavnar i Vestfold GK får spille alle rundene, som brukte sju slag for mye med 75-77.

Tilbake til dette med dagens kvinne …  Det blir ikke helt feil å gi hedersbetegnelsen til australske Minjee Lee, forrige ukes vinner. Hun flesket til med ni under par, 63. Som både er karrierens beste runde, og var tre slag bedre enn nest beste spiller lørdag. Og ledelse med tre slag på -14.

 


 

Runde 1: Knallsterk åpning av Karoline Lund

Den unge Losby-spilleren åpnet på andreplass i Actewagl Canberra Classic, og imponerer i sin andre turnering som profesjonell. Caroline Martens er nest beste norske på 26.-plass.

Hvilken knallsterk europatour-start for Karoline Lund! I forrige ukes premiere avsluttet hun med én under par, 72, og endte på delt 14.-plass i sin første LET-turnering.

Royal Canberra-banen fortsetter hun å imponere på delt andreplass med forrige ukes vinner, Minjee Lee fra Australia, og spanske Letica Ras-Anderica.

Trioen har fem under par, 67, som er to slag bak tidligere verdensener Jiyai Shin. Før siste hull lå nummer 633 på verdensrankingen bare ett slag bak Shin. Men bogey på hull 9, hennes siste for dagen, sørget for to slags forsprang til sørkoreaneren.

knallsterk

Én norsk knallsterk runde

Som i europatour-premieren i Melbourne i forrige uke er det seks norske jenter i feltet. De øvrige fem er imidlertid noe mer beskjedent plassert.

Caroline Martens har én under par, 71, på sin delte 26.-plass. Celine Borge, Tonje Daffinrud og forrige ukes niendekvinne, Marianne Skarpnord følger på delt 65.-plass med +2 mens Madelene Stavnar er på delt 87.-plass med +3.