Foto: Tristan Jones

En caddies tragiske død kastet sin skygge over første runde av LETs tourfinale i Dubai. Suzann Pettersen, Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud er på plass i europatourens finaleturnering.

Første runde av LETs tourfinale fikk en tragisk start da Anne-Lise Caudals caddie Max Zechmann falt om på det 13. hullets fairway klokken 10.30 lokal tid onsdag.

Etter å ha fått førstehjelp av leger på stedet, ble Zechmann kjørt til til sykehus i ambulanse. Men livet sto ikke til å redde.

— Alle vi på Ladies European Tour er ekstremt sjokkert og trist i dag. Etter det plutselige dødsfallet har vi bestemt oss for å avlyse spillet for resten av dagen for å vise vår respekt. Våre tanker går til alle nære og kjære, sier LET-sjef Ivan Khodabakhsh.

Førsterunden vil bli gjenopptatt torsdag morgen. Turneringen reduseres til 54 hull, og Zechmanns bortgang markeres med ett minutts stillhet klokken 12 lokal tid torsdag.

Artikkelen fortsetter under bildet

LETs tourfinale
MARKERER MED SORT BÅND: Spillerne i LETs tourfinale markerer Zechmanns bortgang ved å spille med sorte bånd.

Tutta rakk sju hull i LETs tourfinale

Ved spilleavbruddet hadde Suzann Pettersen spilt sju hull, og var -1 på delt tiendeplass etter birdie på hull 14 (hun startet på hull 10). Verken Marianne Skarpnord eller Tonje Daffinrud har startet.

For Suzann Pettersen er det første opptreden i storturneringen.

— Tidligere har jeg alltid tatt fri i desember. Normalt er sesongen lang nok for oss, fra januar til november. Og denne turneringen kommetr på et tidspunkt der jeg normalt har fri, og er hjemme i Norge. Hadde den blitt spilt på et annet tidspunkt, ville jeg vært med hvert år, svarte Tutta i et intervju med LET før turneringen da hun ble spurt om hvorfor hun ikke har vært med i Dubai Ladies Masters tidligere.

Blant verdensstjernene på plass finner vi tittelforsvarer Shanshan Feng fra Kina, som jakter sin fjerde seier i turneringen.

Se også: Livescoring fra Dubai