Foto: Cobra Puma Golf

Hele den golfinteresserte verden la merke til amatøren med den særegne capen, det fantastiske spillet og den unike sammensetningen av køller.

Bryson DeChambeau var med å kjempe i teten gjennom første halvdel av The Masters, og ble til slutt delt 21.-mann med +4. Men han ble ikke bare lagt merke til på grunn av spillet.

Alle jernkøllene hans, fra treerjern til 60-graders lobwedge har nemlig akkurat samme lengde på skaftet: 37,5 tommer (95,25 centimteter).

Bryson DeChambeau et fenomen

Bryson DeChambeau er et 22 år gammelt fenomen, som i fjor ble den femte spilleren i historien til å vinne både det amerikanske collegemesterskapet NCAA Men’s Individual Championship og amatørmesterskapet U.S. Amateur i samme kalenderår.

DeChambeau ble profesjonell så snart siste putt var senket på Augusta. I denne ukens PGA-turnering RBC Heritage på Hilton Head-øya i Sør-Carolina får han sin debut som profesjonell,

— Bryson har denne unike kombinasjonen av talent,oppfinnsomhet og personlighet som gjør ham til en slik unik golfer,  Vi la med en gang merk til hans progressive innstilling, som har rotfeste i vitenskap og kunst, i samspill med hans dedikerte lidenskap, sier Robert Philion, President & CEO i Cobra Puma Golf, i en pressemelding. 

— Cobra og Puma passer min stil, holdning og og ønske om å være innovativ, samtidig som jeg får fortsette å være meg selv og tenke utenfor boksen, kommenterer DeChambeau.

Vant med å spille med de beste

Som amatør var DeChambeau slett ikke ukjent med å omgå verdens største golfere og inngå i noen av de største turneringene rundt omkring i verden.

I november i fjor kom DeChambeau på delt andreplass i Australian Masters etter en avsluttende 67-runde. 

I januar i år fulgte han opp med å klare cutten i alle de tre europaturneringene han deltok i: Abu Dhabi Golf Championship, Qatar Masters og Dubai Desert Classic.

Mens han altså den andre helgen i april vant Silver Cup som beste amatør i The Masters Tournament.

Etter den profesjonelle debuten på Harbour Town Golf Links kan DeChambeau se fram til ytterligere seks invitasjoner. Som forhåpentligvis er alt han trenger på sin vei for å sikre fulle spillerettigheter på PGA Tour 2017.  

I DeChambeaus bag:

Driver: Cobra King F6+ Pro 7 grader, Oban Kiyoshi Tour Limited 70X, 45 tommer

3-wood: Cobra King F6 14,2 grader, Oban Kiyoshi Tour Limited 70X, 43 tommer, 61,5 grader 

Utility: King Utility Iron 18,5 grader D, Project X HZRDUS Black Hybrid 6.5 105x

Jernkøller: Edel Prototype (3-P), KBS Tour C-Taper Lite 115X, 37,5 tommer, 73 o. Løftevinkler: 25 (3), 30 (5), 34 (6), 38 (7), 42 (8), 46 (P) grader

Wedger: Cobra King V Grind 50 grader, 55 grader and 60 grader, 37,5 tommer, 73 o

Se merCobra Golf hjemmeside