Blir første interkommunale golfklubb

koronadagene

Etter at medlemmene i de Mørk GK og Askim GK onsdag ga sine styrer fullmakt til å gå videre med planene om å fusjonere klubbene, legges saken fram for politikerne i de to kommunene.

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb


BLIR INTERKOMMUALT ANLEGG? Både Mørk GK og Askim GK har flotte treningsanlegg, og vil sammen være en betydelig kraft i rekrutteringsarbeidet i norsk golf. Her fra treningsanlegget på Mørk.

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb


GJENNOMBRUDD: Mørk-leder Åge Wedøe sier at Mørk/Askim-løsningen blir gjennombrudd for offentlig driftsstøtte, og er noe som Golf-Norge har jobbet mot i mange år.

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb

blir-f-rste-interkommunale-golfklubbFredag klokken 9.00 skal lederne i de to klubbene presentere planene for administrativ og politisk ledelse i Spydeberg og Askim kommuner.

Tanken er å slå de to golfklubbene Askim GK og Mørk GK sammen til én klubb med to anlegg, ett i Spyderberg og ett nesten midt i Askim.

— Det er en rimelig svær prosess vi er inne i, og som jeg har jobbet lenge for. Endelig begynner det å gi resultater, sier leder i Mørk GK, Åge Wedøe til Golferen.no.


OPPDATERING fredag 13. klokken 12.25

«Møtet gikk greit

— Møtet gikk greit, det er nå det harde arbeidet begynner, sier Mørk-leder Åge Wedøe til Golferen.no etter møtet med kommunene.

Arbeidet framover vil bestå av dokumentasjon omkring regnskaper, budsjett, driftsplaner, tippemiddelsøknad med videre.

— Vi har nytt møte med kommunene i neste uke der vi vil få kravlisten over hva de trenger av informasjon i den offisielle søknaden vi skal sende dem, oppsummer Wedøe.


Styrke rekrutteringen

I intensjonsavtalen mellom de to klubbene står det at hensikten er å styrke den videre golfsatsingen i regionen, som består av 30.000 mennesker.

Den nye klubben vil overta de to golfanleggene, som til sammen har én 18-hullsbane, to nihullsbaner og to korthullsbaner samt meget gode treningsområder.

Tanken er å få de to kommunene med på eiersiden med 5 prosent hver.

Første interkommunale golfanlegg

— En ting er sikkert og det er at om vi får dette i boks, blir det første golfanlegget i Norge som får flere kommuner inn på eiersiden og vi vil dermed bli det første interkommunale anlegget, forsetter Wedøe.

Å være et interkommunalt anlegg betyr at minst to kommuner må være på eiersiden med minimum 5 prosent eierandel hver. De forplikter seg samtidig til å bidra med driftsstøtte tilsvarende sin eierandel i 20 år.

— Dette er noe som Golf-Norge har jobbet mot i mange år, slik at vår løsning nok må ses som et gjennombrudd for offentlig driftsstøtte, sier Mørk-formannen.

Jobber med skole

Mørk GK har de to siste årene hatt ansvar for undervisningsopplegg i grunnskolen i Spydeberg. Samtlige barn i femteklasse har gjennom skoleåret gått Veien til golf. Dels på skolen og dels på golfbanen.

— Opplegget vi har for grunnskolen er nybrottsarbeid, og tankene vi har for idrettslinjen i ungdomsskolen vil være et nytt tilbud i Norge.

— Vi har ambisjoner om å være innovative på folkehelse-siden, og vi vil være innovative på barnetrinnet, avslutter Åge Wedøe, og fortsetter forberedelsene mot møtet i Spydeberg rådhus fredag klokken 9.

I tillegg til klubbenes grunneiere, styre og medlemmer, har prosjektet kommet i stand med bistand fra eksterne konsulenter hos NGF, Østfold Fylkeskommune og i Spydeberg og Askim kommuner.

Går fredagens møter bra skal ekstraordinært årsmøte i Mørk GK i oktober og årsmøte i Askim GK i november gi sin endelige tilslutning.

Prosessen deretter, med overtagelse av anleggene, er avhengig av spillemiddeltildeling, status som interkommunalt anlegg og andre praktiske forhold.

Se også:
Mørk GK hjemmeside
Askim GK hjemmeside

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  PGA Tour: Corales Puntacana Resort & Club Championship med Kristoffer Ventura (24. -27. september)

  PGA Tour LatinoAmerica: Jacksonville  Championship med  Andreas Halvorsen (23. -25. september)

  European Tour: Dubai Duty Free Irish Open med Kristoffer Reitan (24. -27 september)

  Symetra Tour: IOA Classic  med Karoline Stormo (25.-27. september

  Nordic League: Visby Open   med Jarand Arnøy og Sebastian Eidsæther Syr (22.-24. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Herrer   (23. september)

  Garmin Mini-Tour: Garmin Miklagard Open Damer   (23. september)

  Amatør: European Amateur Championship  med Herman Wibe Sekne og Michael Mjaaseth (22.-25. september)

  Junior: Srixon Tour 5 Kragerø GK (26.-28. september)

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Sorenso AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×