Etter at medlemmene i de Mørk GK og Askim GK onsdag ga sine styrer fullmakt til å gå videre med planene om å fusjonere klubbene, legges saken fram for politikerne i de to kommunene.
blir-f-rste-interkommunale-golfklubb

BLIR INTERKOMMUALT ANLEGG? Både Mørk GK og Askim GK har flotte treningsanlegg, og vil sammen være en betydelig kraft i rekrutteringsarbeidet i norsk golf. Her fra treningsanlegget på Mørk.

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb

GJENNOMBRUDD: Mørk-leder Åge Wedøe sier at Mørk/Askim-løsningen blir gjennombrudd for offentlig driftsstøtte, og er noe som Golf-Norge har jobbet mot i mange år.

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb

blir-f-rste-interkommunale-golfklubb


Fredag klokken 9.00 skal lederne i de to klubbene presentere planene for administrativ og politisk ledelse i Spydeberg og Askim kommuner.

Tanken er å slå de to golfklubbene Askim GK og Mørk GK sammen til én klubb med to anlegg, ett i Spyderberg og ett nesten midt i Askim.

— Det er en rimelig svær prosess vi er inne i, og som jeg har jobbet lenge for. Endelig begynner det å gi resultater, sier leder i Mørk GK, Åge Wedøe til Golferen.no.


OPPDATERING fredag 13. klokken 12.25

«Møtet gikk greit

— Møtet gikk greit, det er nå det harde arbeidet begynner, sier Mørk-leder Åge Wedøe til Golferen.no etter møtet med kommunene.

Arbeidet framover vil bestå av dokumentasjon omkring regnskaper, budsjett, driftsplaner, tippemiddelsøknad med videre.

— Vi har nytt møte med kommunene i neste uke der vi vil få kravlisten over hva de trenger av informasjon i den offisielle søknaden vi skal sende dem, oppsummer Wedøe.


Styrke rekrutteringen

I intensjonsavtalen mellom de to klubbene står det at hensikten er å styrke den videre golfsatsingen i regionen, som består av 30.000 mennesker.

Den nye klubben vil overta de to golfanleggene, som til sammen har én 18-hullsbane, to nihullsbaner og to korthullsbaner samt meget gode treningsområder.

Tanken er å få de to kommunene med på eiersiden med 5 prosent hver.

Første interkommunale golfanlegg

— En ting er sikkert og det er at om vi får dette i boks, blir det første golfanlegget i Norge som får flere kommuner inn på eiersiden og vi vil dermed bli det første interkommunale anlegget, forsetter Wedøe.

Å være et interkommunalt anlegg betyr at minst to kommuner må være på eiersiden med minimum 5 prosent eierandel hver. De forplikter seg samtidig til å bidra med driftsstøtte tilsvarende sin eierandel i 20 år.

— Dette er noe som Golf-Norge har jobbet mot i mange år, slik at vår løsning nok må ses som et gjennombrudd for offentlig driftsstøtte, sier Mørk-formannen.

Jobber med skole

Mørk GK har de to siste årene hatt ansvar for undervisningsopplegg i grunnskolen i Spydeberg. Samtlige barn i femteklasse har gjennom skoleåret gått Veien til golf. Dels på skolen og dels på golfbanen.

— Opplegget vi har for grunnskolen er nybrottsarbeid, og tankene vi har for idrettslinjen i ungdomsskolen vil være et nytt tilbud i Norge.

— Vi har ambisjoner om å være innovative på folkehelse-siden, og vi vil være innovative på barnetrinnet, avslutter Åge Wedøe, og fortsetter forberedelsene mot møtet i Spydeberg rådhus fredag klokken 9.

I tillegg til klubbenes grunneiere, styre og medlemmer, har prosjektet kommet i stand med bistand fra eksterne konsulenter hos NGF, Østfold Fylkeskommune og i Spydeberg og Askim kommuner.

Går fredagens møter bra skal ekstraordinært årsmøte i Mørk GK i oktober og årsmøte i Askim GK i november gi sin endelige tilslutning.

Prosessen deretter, med overtagelse av anleggene, er avhengig av spillemiddeltildeling, status som interkommunalt anlegg og andre praktiske forhold.

Se også:
Mørk GK hjemmeside
Askim GK hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.