Husk golfkøllene når vinen trekker deg mot Mosel

DE FIRE VIKTIGSTE TINGENE: Jakobsberg-banen på toppen av platået, vinmarkene i skråningene nedenfor, elven og landsbyen Boppard. Foto: Jakobsberg

Vi fant det perfekte stedet å starte og avslutte en vintur langs Mosel-elven. Selv om det faktisk ble mest rhinskvin i glassene våre.

Etter en dag langs motorveien fra Kiel kjører vi rundt Koblenz, tar broen over Mosel og ender etter noen mil i den lille landsbyen Boppard på Rhinens sørside. Fra hovedveien ser vi elvebåter på Rhinen. Men ellers er det egentlig ikke så mye å titte på.

DELER AV LANDSBYEN KLATRER SEG OPPOVER bakkene i sør. Men mellom veien og elva finner vi det som lokker turistbussene og andre til å stoppe. Landsbyen strekker seg ut langs elven, med en handlegate tvers gjennom sentrum. Langs promenaden ved elvebredden ser vi den ene ankerplassen etter den andre. Men de er bare for elvebåtene, både de som går på dagsturer til Lorelei-klippen og hotellbåtene som har sine ukentlige seilinger på Rhinen.

Haus Weller Boppard

RIMELIG OG BRA: Overnatting på Hause Weller i Boppard koster 500 kroner for et dobbeltrom, inkludert frokost. Foto: Torsten Pamp

Vin viktigste næring

Alt viktig i landsbyen nås lett til fots. Hotellene ligger på rekke og rad langs promenaden, det samme gjør spisestedene. Flere restauranter ligger et kvartal oppi gaten, og hovedgeskjeften i landsbyen er selvfølgelig vinhandel.

PRISNIVÅET ER LAVT og bygningene er i typisk sydtysk stil, med bindingsverk og tårn. Bed & breakfast får du for drøyt 500 kroner per dobbeltrom. Vertinnen overrasker med et frokostbrett som er rene kunstverket, der alt av pålegg er lagt opp som på et luksushotell.

I løpet av den obligatoriske, to timers båtturen forbi Lorelei har vi tid til å nyte både vin og utsikt over vingårdene, som klamrer seg fast i de bratte skråningene på begge sider av elva. Men taubanen opp til utsiktspunktet på 1000 meter står vi over …

Golfbane på platået

Golfbanen Jakobsberg ligger bare noen få kilometer unna, men på et platå høyt over elven. Jakobsberg er nesten som en golfresort. Eieren av godte-fabrikken Haribo fant på slutten av 90-tallet et gammelt kloster på platået. Han kjøpte det, og gjorde det om til en førsteklasses, luksuriøs golf- og sparesort.

VED VÅRT FØRSTE BESØK HER I 2002 føltes golfbanen som en blanding av en parkbane uten særlig mange trær og en skotsk hedebane. Nå har trærne vokst seg store, og banen har fått mer av den tiltenkte amerikanske parkstilen. Den ene halvdelen er lett bølgende, den andre ganske flat. Et av høydepunktene finner vi mot slutten av runden, der Rhinen flyter i en skarp sving nesten rett under oss.

Vi savner imidlertid teemarkørene fra den gangen i 2002, formet som små bjørner.

— Vi kunne ikke fortsette med dem, forteller klubbsjef Dirk Kunze.

— De bare forsvant. De var antageligvis for populære, og fikk nok god hjelp til å rømme av noen velvillige golfgjester. Så nå selger vi dem i stedet på hotellet.

Les mer: Jakobsberg Golf Resort

Fra golfbanen er det ikke langt til Koblenz-broen og vinruten langs Mosel. Vinmarkene er som lave skoger, som aldri ser ut til å ta slutt, uansett hvor bratt det er. Fra Koblenz til Trier ligger det kjente vinmarker på rekke og rad: Cochem, Traben-Trarbach, Bernkastel-Kues og Leiwen.

Sjekk ut området: Mosels turistkontor

Det er et utrolig vakkert landskap, og virkelig et ferieparadis med massevis av private overnattingsmuligheter, skiltet zimmer frei, og gästhäuser. Tar du en natt i hver landsby, med god mat og lokal vin, så kan det være vel verdt å ta motorveien tilbake til Koblenz og landsbyen Boppard for en andre runde golf på Jakobsberg før snuten settes mot neste mål. Eller hjemover.

Kjenner du Tyskland? Tysklands turistkontor

Tysk lavprisfrokost Boppard

FØRSTEKLASSES FROKOST: Tysk lavprisfrokost står ikke tilbake for den du får på mange luksushoteller. Foto: Torsten Pamp

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: AT&T Pebble Beach Pro-Am Med Viktor Hovland (2. - 5.februar )


  DP World Tour :Hero Ras Al Khaimah Championship med Kristian Krogh Johannessen (d (2. - 5.februar )

  Challenge Tour: aBains Whisky Cape Town Open  med Jarand Arnøy

  Korn Ferry Tour: The Panama Championship med ristoffer Ventura ((2. - 5.februar )
 • Ladies European Tour: Magical Kenya Ladies Open med Renate Grimstad, Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene stavnar (2. - 5. februar)

 • sunshine Ldies Tour: SuperSport Ladies Challenge med Michelle Forsland, Tina Mazarino, Julie Boysen Hillestad og Dorthea Forbrigd ( 1.- 3. februar)

 •  

 • r • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.