Foto: Frank Undall

Benedicte Kruse (60) og Tuula Undall (57) kan kalle seg Nordens sprekeste bestemødre. De to spilte 109 hull, og gikk over 70 kilometer i løpet av ett eneste døgn. SE VIDEO

Og det var slett ikke noen kort fillebane Benedicte (handicap 11,9) og Tuula (8,1) ga seg ut på. 109 hull på tøffe The Scandinavian i København, rangert som Danmarks beste og vanskeligste golfbane, er en utfordring de færreste golfere ville klare.

DE TO SPREKE DANSKENE startet rekordforsøket på Scandinavian Old Course onsdag 6. juli klokken 04.17. Ambisjonen var å spille så mange hull som mulig mens det var dagslys. Etter nesten 70 kilometers gange og omkring 600 slag ga bestemødrene hverandre Takk for spillet-klemmen klokken 22.43.

Se også: Baneguide The Scandinavian Old Course

Snitt på over 30 poeng

Da kunne de fornøyd fastslå at de hadde spilt 109 golfhull, samtlige hullet ut. Som betyr at Benedicte Kruse og Tuula Undall var ett hull fra å spille seks 18-hullsrunder til fots, på ett eneste døgn!

I løpet av de de 18 timene og 26 minuttene hadde de to opplevd kortvarige frustrasjoner under de første 54 hullenes monsunregn. Som ble avløst av glede og jubelrop over de mange birdiene som trillet i da solen tittet fram og steg høyere og høyere på himmelen.

Til tross for vind med orkanaktige kast kunne de to tapre kvinnene bokføre over 30 poeng i snitt per runde bortsett fra på de to første, aller mest søkkvåte rundene.

Utfordring fra Haga Golfklubb

Tuula Undall forteller at utfordringen opprinnelig kom fra Haga GKs golfsjef Kristin Julie Klæboe, som fortalte at hun en gang hadde spilt 100 golfhull i løpet av ett døgn.

DET SATTE I GANG TANKER HOS UNDALL, som er golfsjef på The Scandinavian Golf Club. Men det var først i sommer ideen virkelig fikk næring.

— Elitespillerne i den danske golfklubben Sorø spilte 101 hull til midsommer i år. Hvorpå headpro Camilla Brok på The Scandinavian fortalte at hun som ung hadde gått 108 hull på den lange og bakkete Søllerød-banen. Dermed var målet satt: 109, forklarer Tuula Undall.

Et mål som ble innfridd tross det dårlige været. Golferen-redaksjonen tar av seg støvet, og bøyer seg i hatten. Som de ville sagt i langrennsmiljøet.

At de to kvinnene er Nordens sprekeste bestemødre tror vi det hersker liten tvil om. I alle fall har ikke vi klart å finne noen andre kvinner som har gjort lignende. To svenske menns spilte imidlertid 167 hull i sommer.

Denne må du få med deg! De svenske maratongolferne