Selv om han måtte opp i én over par på sisterunden sikret Elias Bertheussen fulle rettigheter på asiatouren, som har sesongstart 21. februar i Myanmar.
bertheussen-stolt-over--aring--ha-klart-kortet

SIKRET SEG TOURKORTET: Med fem under par totalt endte Elias Bertheussen på en flott 21.-plass i Asian Tour Final Stage Qualifying i Hua Hin, Thailand.

bertheussen-stolt-over--aring--ha-klart-kortet

bertheussen-stolt-over--aring--ha-klart-kortet

Turnering: Asian Tour Final Stage Qualifying
Dato: 23. — 26. januar
Bane: Imperial Lakeview Golf Club og Springfield Royal Country Club, Hua Hin, Thailand
Avansement: 40 beste og like
Fjorårsvinner: David Lipsky (USA)
Norsk deltaker: Elias Bertheussen

bertheussen-stolt-over--aring--ha-klart-kortet


På sin Facebook-profil forteller Elias Bertheussen om en lang og nervøs dag på banen. Dagen endte med en runde på én over par, 72, og delt 21.-plass med -5 totalt. De 40 beste og like fikk kortet.

— Jeg klarte å avgjøre det til min fordel på siste ni, sier han, og legger til at han er utrolig stolt over å kunne reise hjem med et splitter nytt tourkort i lomma.

Reise blir det for&soalsh;vrig en del av framover for trønderen. Fra sesongstarten med Zaykabar Myanmar Open i Rangoon 21.–24. februar spilles det ukentlig fram til mai.

Før Q-School tok til fortalte Bertheussen til Golferen.no at han vurderer å flytte fra hjembyen:

— Blir det sånn at man ser man kommer med på store deler av turneringene, så er det klart man må se på bomuligheter litt lenger øst på kartet enn Trondheim i hvert fall.

Les også: Base i Norge eller Asia?

Helt ensom blir han ikke under tourlivet. Svenskene Thomas Pettersson, David Palm og Peter Gustafsson finnes også på listen over de 41 spillerne som sikret seg det ettertraktede tourkortet.

Turneringen ble vunnet av koreanskamerikaneren Chan Kim med 13 under par.

Se også:
Resultater fra Hua Hin
Terminliste Asian Tour


Runde 3:
Bertheussen nærmer seg målet

Elias Bertheussen fulgte opp torsdagens runde på fem under par med tre under par fredag, og han har tourkortet på vei mot lommen før siste runde lørdag.

Med delt 24.-plass er Elias Bertheussen to slag innefor de 40 beste, og like, som får kortet til asiatouren etter fjerde runde lørdag.

— Jeg var vel kanskje mest fornøyd med kjempingen, forteller han til Golferen.no.

— Var ingen deler av spillet som var fantastisk i dag, men klarte likevel å komme inn på en bra score.

— Hva har det gjort med selvtilliten å følge opp en svak førsterunde med to knallgode runder?

— Hva det har gjort med selvtilliten får vi svar på i morgen, men det har i hvert fall ikke vært negativt, smiler Bertheussen.

Tøffe forhold

På sin Facebook-side forteller han om tøffe forhold for de som spilte på ettermiddagen, med mye vind og harde greener.

Han forteller også at han slet litt fra tee, og var veldig fornøyd med å skrive tre under par, 68, på kortet.

Kanadieren Richard Lee leder med tre slag på -15. Thomas Pettersson er beste skandinav på delt sjuendeplass med -7, ett slag foran Bertheussen.

Grensen for tourkortet går ved -5 med én runde igjen.

Se også: Livescoring fra Hua Hin


Runde 2:
Feilfri Bertheussen seiler fram

Fem birdier, hvorav fire på rad, og resten par førte Elias Bertheussen fra Mørkets dal og fram i lyset igjen: Tourkortet er innen rekkevidde!

De 40 beste og like etter fjerde runde på lørdag får kortet til asiatouren. Etter halvgått løp er Elias Bertheussen delt 48, ett slag etter grensen.

— Jeg var solid i dag. Gjorde birdier på (hullene) 5, 8, 9, 10 og 11, og resten par så det var stødig det, forteller han til Golferen.no.

— Jeg hadde også en del sjanser jeg ikke fikk i, men man kan jo ikke få i alt heller, konstaterer han, og legger til:

— Jeg gleder meg til å gå ut å være offensiv i morgen!

— Kom birdiene fordi du var god til å sette innspillene nære, eller fordi putteren var skikkelig het?

— Det var vel en kombinasjon. Jeg slo innspillene ganske nære, men puttene mellom halvannen og tre meter skal jo settes de også.

Det bor mange nordmenn i Hua Hin, og en del har dukket opp på banen for å heie trønderen fram.

— Jeg bor hos en kompis som har leilighet her nede, så han har vært ute et par dager. Og så er det noen (andre norske) som dukker opp her og der, så det er hyggelig, avslutter en svært fornøyd Elias Bertheussen.

Donlaphatchai Niyomchon fra Thailand leder med tre slag på -13. Davis Palm fra Sverige er beste skandinav på delt tolvteplass med -6. Elias Bertheussen har -3 på sin delte 48.-plass.


Runde 1:
Tøffe åpningshull for Bertheussen

Starten på asiatourens Q-School-finale på Springfield-banen i Hua Hin ble marerittaktig for Elias Bertheussen. «Jeg var pluss fire etter to hull,&raquo forteller han.

Elias Bertheussen synes han godt kunne fått en lettere åpning på den første av de fire rundene av Q-School-finalen til Asian Tour.

— Det ble en tøff start og var pluss fire allerede etter to hull. Så kjempet jeg meg litt tilbake i matchen og kom inn til to over par, 73, sier han til Golferen.no.

— Jeg slet fra tee i dag, og det gjorde ting vanskelig. Så det er bare å spille seg inn igjen i matchen i morgen.

Og inn i matchen må han så absolutt de neste tre dagene for å holde liv i håpet om spill på asiatouren i år.

Etter første runde går grensen for å være blant de 40 beste og like ved -3, fem slag foran Trondheim-spilleren.

Donlaphatchai Niyomchon fra Thailand leder på -7. Svensken Thomas Pettersson er beste skandinav på delt andreplass, ett slag etter.

Se også: Resultater runde 1


Før turneringen:
Bertheussen: — Er god nok til å ta steget!

Elias Bertheussen står overfor karrierens største utfordring så langt: Asiatourens Q-School-finale, som starter onsdag. Her forteller han om forberedelsene.

Finalesteget av asiatourens Q-School spilles over fire runder på Imperial Lakeview Golf Club og Springfield Royal Country Club i Hua Hin sør for Bangkok.

— Jeg har fått trent bra, og formen kjennes fin, forteller han til Golferen.no om tiden etter førstegets avslutning 12. januar.

Les også: Bertheussen om avansementet fra førstesteget

Lakeview-banen kjenner Elias Bertheussen godt etter det vellykkede førstesteget, mens Springfield-banen blir et nytt bekjentskap der det kreves litt annet enn på Imperial.

— Jeg har jobbet ganske generelt, med litt ekstra fokus på utslag, som er viktig på Springfield, fortsetter han.

God nok til å ta steget

Elias forteller at han også har jobbet litt med seg selv for å være mentalt forberedt på den muligheten han står overfor.

— Jeg er god nok til å ta steget, slår han fast.

Tradisjonelt tilbringer norske og svenske spillere mye tid sammen ute på tourene.

Men Elias har ikke plukket opp så mange tips fra veteraner som Jarmo Sandelin, Pelle Edberg og Peter Gustafson, som er blant de åtte svenskene i finalefeltet.

— Nei ikke så mye. Jeg kjenner jo en del av gutta, og jeg er helt sikker på at jeg har masse å lære fra mange av de, sier han.

— Men akkurat nå den siste uka så gjelder det å stole litt på det man gjør selv. Og på at det er godt nok, også!

Onsdag starter det altså, med 247 spillere på startstreken. Lørdag avgjøres det hvem som er blant de 40 beste, og like, som får tourkortet. Kanskje en av dem er en nordmann …

Se også:

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.