Elias Bertheussen fra Trondheim Golfklubb tok seieren i Nordea Challenge i et dramatisk omspill over fire hull på Hauger Golfbane. Og det etter birdie på siste, ordinære hull.
bertheussen---laquo-dette-har-jeg-ventet-p-aring--i-tre--aring-r--raquo-

TOK SIN FØRSTE PROFESJONELLE SEIER: Nordea Challenge på Hauger endte i karrierens første profesjonelle seier for Elias Berhteussen etter et dramatisk ompspill mot Jacob Glennemo og Gustav Adell, og som først ble avgjort på det fjerde omspillshullet.

bertheussen---laquo-dette-har-jeg-ventet-p-aring--i-tre--aring-r--raquo-

bertheussen---laquo-dette-har-jeg-ventet-p-aring--i-tre--aring-r--raquo-

Turnering: Nordea Challenge
Dato: 17. – 19. juni
Bane: Hauger GK, Slattum, par 72, 6374 meter
Premiepott: 325.000 kroner, hvorav 59.000 til vinneren
Tittelforsvarer: Anton Wejshag

— Yess!
Elias Bertheussen knytter nevene i en skikkelig fist pump etter å ha satt den avgjørende putten på fjerde omspillshull mot svenske Gustav Adell i Nordea Challenge på Hauger Golfklubb.

Omspillet hadde da allerede gått to ganger opp hull 18 og én gang ned hull 10, før hull 18 var omspillshull for tredje gang.

På fjerde omspillshullet havnet begge til venstre for fairwayen på utslaget, Adell i roughen, Bertheussen i semiroughen.

Adells andreslag havnet i venstre bunker, og da svensken ikke klarte up&down fra bunkeren, holdt det med to putter for par for seier til 23-åringen, som normalt veksler mellom å spille challenge- og asiatouren.

— Dette har jeg ventet på i tre år, sier en gledesstrålende Bertheussen til Golferen.no om sin første, profesjonelle seier, som var verdt 7200 euro, nesten 60.000 kroner.

Måtte avslutte med birdie

— Jeg visste jeg måtte ha to par inn for å få omspill, forteller Bertheussen om avslutningen av den ordinære runden.

— Så da jeg treputtet for bogey på hull 17, visste jeg at det bare var birdie som gjaldt på siste hull.

— Jeg måtte gjøre det bra, og lyktes med det; birdieputten ble ikke så lang, kanskje 70-80 centimeter, gliser han.

Nå bærer det hjem til Trondheim for en velfortjent ukes ferie for årets første, norske triumfator i en internasjonal golfturnering.

— Programmet deretter blir å spille to challenge-turneringer på rad, sier trønderen, og lover å være lett på gasspedalen hjemover mot Trondheim torsdag kveld.

Bertheussen hadde fire birdier og tre bogeyer på veien mot én under par, 71, for dagen og -7, totalt. Et resultat han delte med Adell og Jacob Glennemo, som røk ut med bogey på første omspillshull.

Kenneth Svanum ble nest beste nordmann på delt 13.-plass på par. Morten Hagen (+1) ble delt 16, Anders Engell og Sondre E. Ronold (begge +3) kom på delt 23.-plass, Kristoffer Ventura (+4) på delt 30.-plass, Christian Aronsen og Kristian Krogh Johannessen(+6) på delt 38.-plass, Thomas Guste-Pedersen (+7) på delt 42.-plass mens Boris Christov ble delt 46 med +9.

Se også: Resultater fra Nordea Challenge


Runde 2:
Bertheussen holder trykket oppe på Hauger

Elias Bertheussen leder Nordea Challenge med ett slag. — Om alt blir litt bedre, så er det vel ikke så ille, flirer trønderen til Golferen.no før siste runde av nordisk league-turneringen.

De tøffe forholdene fortsatte på Hauger GK onsdag, og bare 19 spillere kom seg under par.

Blant dem Elias Berhteussen, som kunne bokføre to under for dagen etter tre birdier, tre bogeyer samt en eagle på hull 5.

— Jeg spilte ikke så utrolig bra, men klarte likevel å holde meg bra inni det, oppsummerer han onsdagens runde til Golferen.no.

— Så er det vel bare å prøve å kjøre på litt i morgen, fortsetter 23-åringen, som kan ta sin første profesjonelle seier torsdag.

Etter rundene 68-70 er Bertheussen seks under par, ett slag foran svenske Bjørn Petterson.

Kenneth Svanum fra Vestfold GK er nest beste nordmann med -1 på delt tolvteplass i en turnering der bare 13 spillere er under par etter to runder.

Sondre E. Ronold og Christian Aronsen følger på par, og også Boris Alaxander Christov, Anders Engell, Kristoffer Ventura (alle +2), Kristian K. Johannessen, Morten Hagen (begge +3) og Thomas Guste-Pedersen (+4) var blant de 51 som klarte cutten.


Runde 1:
Norsk ledelse i Nordea Challenge

Elias Bertheussen ligger i delt ledelse med -4 etter første dag av nordisk league-turneringen Nordea Challenge. — Den største utfordringen var de tricky greenene, forteller han til Golferen.no.

Fire strake birdier på de fire siste hullene førte Elias Bertheussen fra så vidt innenfor topp-20 til overnatting i delt ledelse.

Trønderen startet runden med bogey på hull 10, og rundet på par etter birdie på hull 16, mens det ble fem birdier og én bogey på siste ni.

— Jeg var heldig som avsluttet bra slik at jeg kan være med og leke de to siste rundene, konstaterer den sindige 23-åringen fra Trondheim Golfklubb.

Vind og en hard bane

— Det var litt vind, ja, sier Bertheussen om forholdene på Hauger, der også solen har fått herje i lang tid og gjort banen forholdsvis tørr og hard.

— Men den største utfordringen her er greenene, og at det tok sykt lang tid, fortsetter han.

— Greenene er utrolig ondulerte og tricky, og runden tok nesten seks timer, oppsummerer Bertheussen. Som gleder seg til to runder til, der han forhåpentligvis fortsatt er med og kjemper i tetkampen.

Bertheussen deler førsteplassen på -4 med de to svenskene Jesper Billing og Sebastian Hansson, som har ett slags margin til en trio på delt fjerdeplass.

Kenneth Svanum fra Vestfold GK følger på delt åttendeplass med -2, og også Kristoffer Ventura fra Oslo GK og Morten Hagen fra Vestfold GK er under par med -11 på delt ellevteplass.

Bare 18 spillere er under par i det 134 mann store feltet, og forholdene ble betydelig vanskeligere under ettermiddagen, da blant andre Elias Bertheussen var i aksjon.

Etter første runde går cutten ved +2, men kan godt havne på fire eller fem over par etter onsdagens spill. Turneringen avsluttes torsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.