Foto: Oklahoma State

Det ble en litt humpete avslutning av Viktor Hovlands første profesjonelle turnering. Men at han klarte cutten, og fikk spille alle fire rundene i Connecticut, er i seg selv mye verdt.

Vi er ikke vant til å se runder fra Viktor Hovland med et scorekort som ser ut som en berg- og dalbane.

Men slike runder skjer i blant, og runder som tre over par ,73, søndag kommer uansett. Og da er det kanskje like greit at de kommer tidlig i karrieren, og sørger for at konsentrasjonen skjerpes til 100 prosent fram til neste turnering.

De få dagene fra suksessen i U.S. Open til proffdebuten i Travelers Championship var jo alt annet enn avslappende for den siste tidens store snakkis innen golfen.

Lest denne? Hovland kalles The Smiling Assassin (engelsk)

Med tre over par søndag endte Hovland på delt 54.-plass med én under par totalt. Det var 16 slag bak vinneren Chez Reavie, som hadde fire slag å gå på til duoen Keegan Bradley og Zack Sucher.

Få med deg: Ryder Cup-kapteinen sier Hovland sannsynligvis er på neste års lag (engelsk)

berg- og dalbane

Se også: Resultater fra Pennsylvania


Runde 3: Opp 23 plasseringer

At nordmannen uten dobbelbogey ville vært Topp 20, og bare ett slag fra Topp 10, har bare akademisk betydning.

Men er også et godt bilde på hvor jevnt det er på PGA Tour. I alle fall bak den suverene lederen denne uken, Chez Reavie, som med -16 har seks slag å gå på til Keegan Bradley og Zack Sucher.

Viktor deler 34.-plassen med seks mann, og er med det beste skandinav. Han ligger to slag bak 20.-plassen, som deles av ti spillere.

dobbelbogey

Søndag spiller han i gruppe med superstjernen Kevin Kisner, som er på 27.-plass på verdensrankingen. 35-åringen fra South Carolina har tre seiere på PGA Tour. Blant dem årets utgave av World Golf Championships-Dell Technologies Match Play.

Duoen starter klokken 17.20 norsk tid.


Runde 2: Sterk cut-redning i proffdebuten

— Ja! Viktor Hovland kommer tilbake etter tiende hull i dag (kanskje med hjelp av litt oppmuntring fra Dr. House). Så vi har en starttid for lørdag, jubler nordmannens støtteapparat på Twitter.

Som altså betyr at 21-åringen fra Miklagard Golf allerede i sin debutturnering er sikret å tjene sine første dollar som profesjonell. Hvor mye det blir, får vi svaret på etter søndagens finalerunde.

Viktor Hovland starter altså sin tredjerunde klokken 13.15 norsk tid, 8 år og 7 måneder siden forrige gang en norsk profesjonell spiller klarte cutten i en turnering på PGA Tour: Henrik Bjørnstad i Viking Classic 2010.

Medkonkurrent på lørdagens runde, Kramer Hickok, er en 27 år gammel texaner, som rykket opp fra Web.com Tour denne sesongen. Han er nummer 146 på FedEx Cup-rankingen, og har tre profesjonelle seiere: Én på Web.com Tour og to på Mackenzie Tour, som er PGAs kanadiske turneringssirkus.

Travleres Championship ledes av Zack Sucher på -11, to slag foran Chez Reavie og Keegan Bradley. Viktor Hovland er delt 57.-mann med -2, som også ble cutrgrensen.

proffdebuten

Runde 1: Hovlands første tv-intervju etter proffdebuten

Første runde som profesjonell golfspiller er unnagjort for Norges mest meriterte amatør gjennom tidene. «Det føles litt annerledes,» medgir Hovland til NBC Golf etter tre under par 67-runden.

I det aller første tv-intervjuet etter at han gikk over i proffenes rekker filosoferer 21-åringen fra Drøbak over forskjellen mellom å spille som amatør og proff.

Han snakker blant annet om klare ting alene, og å ikke lenger være del av et lag. Men han var forberedt på at det ville ble veldig forskjellig, forteller han:

— Du vet, det føles litt annerledes. Ha på seg andre klær, å bli vant til å ha en annen caddie og alt det der … men du vet, det er fortsatt det samme spillet, og jeg forsøker jo bare å spille litt golf.

Viktor forteller også at de to ukene der han ble beste amatør i The Masters og i U.S. Open har gitt ham selvtillit og tro på at han kan klare å hevde seg som proff.

Han forteller også at han blir boende i byen der han studerte, Stillwater, Oklahoma, inntil videre. Med det håper han gjøre overgangen litt mykere «until I get life figured out», som han uttrykker det.

25.-plass etter 67-runde

Viktor Hovland hadde en flott åpning på TPC River Highlands-banen i Pennsylvania, der han overnattet på delt 25.-plass med -3. Som er tre slag bak lederkvartetten fra USA.

proffdebuten

Fredag starter nordmannen på tee 1 klokken 19.50 norsk tid, i gruppe med sørafrikaneren Dylan Frittelli og australieren Curtis Luck., begge på par og delt 87.-plass etter første dag. Turneringen vises live på Eurosport Norge fra klokken 20.