Også på den tredje og avsluttende runden måtte Joakim Mikkelsen og Eirik Tage Johansen over par på Lumine-banen i Tarragona. Det ga henholdsvis delt 33.- og delt 44.-plass.
begredelig-norsk-challengeturnering

AVSLUTTET OVER PAR: Etter åpning på åtte under par, 63, ledet Joakim Mikkelsen Challenge de Catalunya på Lumine Golf & Beach Club i Tarragona. Etter fem over par, 76, og én over par, 72, på de to siste rundene i den forkortede turneringen, endte det i delt 33.-plass.

begredelig-norsk-challengeturnering

Turnering: Challenge de Catalunya
Dato: 24. – 27. april
Bane: Lumine Golf & Beach Club, Tarragona, Spania, par 71, 6317 meter
Premiepott: 1,3 millioner kroner, hvorav 213.000 kroner til vinneren
Tittelforsvarer: Brooks Kopeka
Norsk deltaker: Joakim Mikkelsen og Eirik Tage Johansen

Hvilken nedtur Challenge de Catalunya endt opp med å bli etter at Joakim Mikkelsen tok teten og banerekorden første dag! Og der Eirik Tage Johansen fulgte opp med delt tolvteplass.

Men fra å håpe på to norske i topp-10, og kanskje norsk seier, ble Challenge de Catalunya nok en sørgelig forestilling for norsk herregolf.

Mikkelsen hadde tre bogeyer og to birdier for én over par, 72, og -2 totalt mens Johansens fem bogeyer og tre birdier ga to over for runden og -1 totalt.

Spanjolen Antonio Hortal vant med tre slag på -14 etter solid spill alle tre rundene, der han i runde to tangerte Mikkelsen ferske banerekord.

Kommende uke har challengetouren spillefri, og neste turnering spilles 8. til 11. mai: Madeira Islands Open, som er årets andre co-sanction-turnering med europatouren.

I et såpass sterkt felt får bare Espen Kofstad plass blant de norske. Dersom han blir frisk i ryggen …

Se også: Livescoring fra Lumine


Runde 2:
Nordmennene blåst av banen

Med fem over par, 76, og -3 totalt falt Joakim Mikkelsen til delt 32.-plass i vindkastene på Lumine-banen. En plassering drammenseren deler med Eirik Tage Johansen, som kom seg unna med ett slag over par lørdag.

Det ble en blytung ettermiddag i Spania der lite gikk på skinner i vindkastene som feide over ettermiddagsfeltet i runde to, skriver joakimmikkelsen.com.

På grunn av vinden ble alt spill avlyst fredag, andrerunden avgjort lørdag og turneringen redusert til 54 hull med siste runde søndag.

På torsdag var det stabile spilleforhold for alle hele dagen, mens det lørdag var en betydelig fordel å starte tidlig da det blåste kraftig opp utover ettermiddagen, forteller Mikkelsens nettsted videre.

Nettstedet forteller at Mikkelsen normalt er blant de bedre til å takle vinden, men at han fikk dårlig tak på det. Etter en akseptabel start med runding på én over par for dagen, ble det to bogeyer og én dobbelbogey på vei inn.

Eirik Tage Johansen hadde fire birdier og fem bogeyer for én over par, 72, som også gir ham -3 og delt 32.-plass.

Turneringen ledes på -11 av spanjolen Antonio Hortal, som med tidlig start lørdag tangerte Joakim Mikkelsens ferske banerekord fra torsdag med åtte under par, 63.

Det er meldt mye vind også søndag, der Mikkelsen starter fra hull 10 klokken 8.05, Johansen klokken 8.25, også han fra hull 10. Start fra to teesteder er gjort for å få spillerne rundt banen før vinden øker utover ettermiddagen.


Runde 1:
Mikkelsens banerekord også karrierebeste

Med banerekord og den beste runden i karrieren ledet Joakim Mikkelsens etter åpningsrunden. Det gjør han fortsatt, men fredagens runde er utsatt til lørdag.

Både Joakim Mikkelsen og Eirik Tage Johansen starter sine runde nummer to l&oalsh;rdag ettermiddag.

Fra torsdag:
— Jeg hadde sju under på andre steg av Q-School i USA i 2012, det var beste (runde) inntil i dag, forteller Joakim Mikkelsen til Golferen.no etter torsdagens imponerende åpning på Lumine Golf & Beach Club sør for Barcelona.

Åpningsrunden bestod av åtte birdier og ti par, med birdie på første hull, banens tiende, og to til før runding.

Birdieracet begynte altså på hull 10. Så ble det fire på rad på hullene 17, 18, 1 og 2, med de tre siste på hull 4, 6 og 8.

— Jeg slo ballen rimelig knirkefritt hele veien, og dro i noen fine putter, fortsetter 24-åringen fra Drammen GK.

— Bortsett fra en misset kortputt på mitt andre hull (hull 11), var det helt kanon.

— Og gøy med banerekord, vi får se om den holder, avslutter Mikkelsen.

På det tidspunktet var det fortsatt spillere på banen, men banerekorden ble stående, og Mikkelsen leder med ett slag over franskmannen Adrien Saddier.

Eirik Tage Johansen kompletterte den flotte norske åpningsdagen med tre birdier og én bogey før han klinte til med eagle på siste hull for -4 og delt 13.-plass.

Også Espen Kofstad hadde plass i Challenge de Catalunya, men trakk seg grunnet ryggskade.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.