Foto: Pixabay

Golf er en sport som er forholdsvis ny i Norge. Dette skyldes selvsagt geografiske og klimatiske forhold. Å kunne tilby golfere en grønn plen med gode golfforhold er ikke enkelt.

Et land med sprengkulde om vinteren og middelsvarme om sommeren har gjort at norske golfere lenge har måttet ta til takke med få baner og korte sesonger.

Dette er nok årsaken til at rekrutteringen ikke har vært den største. Samtidig har dette ført til at golf har fått et noe ufortjent rykte som en rikmannssport. Heldigvis så er dette på vei til å endre seg og rekrutteringen øker.

Flere opplæringsmuligheter

Det kan se enkelt ut å gå rundt på en golfbane og slå en liten hvit ball, men det er ikke så enkelt som man skulle tro. Bruker man klubben feil så skades gressbanen, noe som selvsagt får konsekvenser for andre spillere. Så ingen golfere slippes ut på golfbanen uten å ha fått en obligatorisk grunnopplæring.

Denne opplæringen sikrer bare at man ikke ødelegger noe og har en grunnleggende forståelse. Skal man ha mer ut av spillet så trenger man mer opplæring. Det kan være dyrt å skulle ansette en privatlærer, men det er finnes mange andre muligheter. På Internett har det nesten eksplodert med opplæringsvideoer. Her kan man lære regler for forskjellige spill, lære seg å strikke og ikke minst, få mer kunnskap om golf.

Å ha slikt opplæringsmateriale tilgjengelig for alle er en stor fordel fordi terskelen for å gå ut på banen blir mye lavere. Det finnes også mange golf-simulatorprogrammer til de mest kjente spillkonsollene. Slike simulatorer lar golferen skape sin egen golfbane i stuen. Dette er perfekt for nordmenn.

Foto: Pixabay

Baner i flere landsdeler

En golfbane, som nevnt før, er krevende å vedlikeholde.  Landbrukshøyskoler tilbyr nå et eget utdanningsløp for å sikre at de som jobber på banen er kvalifisert.  Videre så må man kunne tilby en bane med mer enn 10 hull, som skal være plassert med en viss avstand til hverandre. Mellom hullene skal det være gressplen og ikke minst, noen feller i form av sandgroper og vann. Det er noe fleksibilitet i oppbyggingen av banen, men uansett så snakker vi om et stort område.

Så golfklubben har måtte legge mye penger på bordet for å kunne i det hele tatt få laget en golfbane. Den økte interessen for golf har gjort det å mulig å etablere klubber over hele Norge. Resultatet er at man kan spille golf fra sør til nord. Folk har dermed muligheten til å ta skrittet ut fra datamaskinen og trening til virkeligheten nesten uansett hvor man bor i Norge.

Foto: Pixabay

Allemannseie

Golf har klart å gå fra å være en aktivitet for de spesielt interesserte til å bli allemannseie. Det er ikke dermed sagt at golfklubbene går med overskudd, for det er feil. Mange golfklubber sliter i økonomisk motvind fordi vedlikeholdet er så dyrt. Samtidig så øker antall medlemmer jevnt og trutt så de aller fleste golfklubber har nå klart å stabilisere seg økonomisk.

Mange eldre elsker å vandre rolig rundt på golfbanen og ta noen slag. Dette er god trening og ikke minst så er det sosialt. Mens man går fra det ene hullet til det andre så blir det tid til å prate og være sosial. Ofte så er det et klubblokale tilknyttet golfbanen. Her kan spillerne slappe av både før og etter en runde med golf, og være sosiale.  Det sosiale aspektet med golf er spesielt viktig for mange eldre.

Mange yngre elsker spillet fordi de kan utfordre seg selv en dag og ta det mer med ro en annen dag. Det er greit å utfordre seg selv, i eget tempo. Og man behøver ikke å ha en motstander hele tiden. Du kan spille mot deg selv og prøve å slå dine tidligere resultater.

Gjør det lettere å begynne

Det er mange som har fått smaken på golf de siste årene, men det gjelder å holde trøkket oppe. En ting som mange påpeker er hvor dyrt det er å komme i gang. Utstyret koster en del og dette blir en sperre for mange. En løsning er å la nybegynnere låne utstyr. Da kan de slå noen slag og gjøre seg kjent med golf før de investerer for mye penger. Dette vil gjøre det lettere å komme i gang. I tillegg så er det viktig å legge ut opplæringsvideoer og informasjonsvideoer på nett. Dette, sammen med golf simulatorspill, skaper interesse og gjør det enklere å gå inn på en golfbane.

Eierne av golfbanene har allerede gjort mye av dette og vi ser resultatet. Så nå gjelder det holde stø kurs og fortsette det gode arbeidet. Vi bør også fokusere mer på helsefordelene med golf. Helse er noe folk er svært opptatt av og golf er i aller høyeste grad bra for både den mentale og den fysiske helsen.

Foto: Pixabay

Annonsørfinansiert innhold
Dette innlegget er utarbeidet i samarbeid med Constance Hjelmaas, og inneholder et produkt som er relevant for våre lesere, samtidig som våre redaksjonelle retningslinjer for å være objektive og pedagogiske ivaretas.