Foto: LET

Som ventet ble svensken Europas Solheim Cup-kaptein på Des Moines Golf and Country Club in Des Moines, Iowa, 14. til 20. august 2017.

Annika Sörenstam har selv spilt i åtte utgaver av Solheim Cup, og var visekaptein under de tre siste turneringene. Nå tar hun tømmene i den 15. utgaven av cupen.

45-åringen fra Stockholms-området håper å lede Europa til den sjette seieren i den mest prestisjetunge lagturneringen på damesiden.  

Annika Sörenstam med 24 poeng

Sörenstam har oppnådd 24 poeng på sine åtte Solheim-starter, og deler rekorden med Laura Davie for flest vunne matcher med 22. Hennes 11 ½ i foursome er også rekord.

— Det er så definitivt en stor ære å bli utnevnt til Europas Solheim Cup-kaptein i 2017, sier Sörenstam.

— Solheim Cup var en veldig viktig del av min karriere som spiller, og jeg har satt pris på å ha vært visekaptein ved de tre siste turneringene som forberedelse til kapteinsvervet. Turneringen har virkelig utviklet seg det siste tiåret, og vi ser fram til å representere Europa i Des Moines, et fantastisk golfområde.

Annika Sörenstam ble valgt enstemmig av et panel på ni personer. Det bestod av tre tidligere kapteiner,  Alison Nicholas, Liselotte Neumann og Carin Koch. Dessuten LETs leder Helena Alterby Nordstrom, administrerende direktør Ivan Khodabakhsh, leder av spillerutvalget Rebecca Hudson, ett medlem av LET-styret, arrangementssjef Dae Ramirez og John Clark som representant for Solheim-familien.


 

Onsdag: Følg valget av kaptein live

Hvem som blir Europas Solheim Cup-kaptein 2017 avsløres på en pressekonferanse før ANA-turneringen i California. Se det live her klokken 20.

Mye skal gå galt om det ikke blir Annika Sörenstam som presenteres som Europas Solheim Cup ved kveldens pressekonferanse, som du kan se live under fra klokken 20.

Sörenstam avslørte i februar at hun hadde gitt beskjed til LET om at hun ønsket vervet som Europas kaptein mot amerikanerne på Des Moines Golf and Country Club i Iowa neste år.

Vunnet flest matcher

Mellom 1994 og 2007 vant den 45 år gamle Orlando-baserte svensken hele 22 matcher i Solheim Cup, en rekord hun deler med Laura Davies. Sörenstam la opp i 2008, og var europeisk visekaptein ved Solheim Cup i Irland 2011, i Colorado 2013 og i Tyskland 2015.

Pressekonferansen avholdes i forbindelse med årets første majorturnering, ANA Inspiration. Den  spilles på Mission Hills-banen i Palm Springs, i den californiske ørkenen et par timers biltur øst for Los Angeles.

USA utpekte sin 2017-kaptein, Juli Inkster, allerede i desember.

Se valget av kaptein live klokken 20