Foto Simon B. Jensen

Før siste runde av Nordic League i Jyske Bank Made in Denmark Qualifier i danske Silkeborg lå Elias Bertheussen og Jarand Arnøy an til å bli blant de seks som får friplass til den danske europaturneringen på Himmerland om to uker. Førstnevnte klarte brasene med sin andreplass.

Finalerunden på tre under par, 69, på den tradisjonsrike Silkeborg-banen sikret Elias Bertheussen karrierens første europatour-billett.

En billett han skal innløse på Himmerland-banen i Nord-Jylland torsdag 23. mai. Og forhåpentligvis gjøre nytte av helt til Made in Denmark-turneringen avsluttes søndag 26.

Med -15 delte Byneset-spilleren andreplassen med svenske Oscar Bergman, to slag bak 20-år gamle Oliver Hundebøll Jørgensen, som ble en populær seierherre på hjemmebane.

europatour-billett

Regelen var at de tre beste skulle få plass i Himmerland-turneringen. Men fordi Bergman ikke har spilt nok turneringer til å telle på rankingen, knep danske Mathias Gladbjerg på fjerdeplass den siste Made in Denmark-plassen i stedet.

Ingen europatour-billett til Arnøy

Jarand Arnøy fra Fana GK var i delt ledelse med Hundebøll Jørgensen og Morten Ørum Madsen før siste runde.

Sisterunden på fem over par, 77, med én birdie og seks bogeyer på kortet sørget dessverre for at det ikke ble noen europatour-billett til bergenseren. Som måtte ta til takke med delt niendeplass med -9. Han beholdt imidlertid plasseringen som beste nordmann på Nordic Leagues ranking med sin niendeplass, tett fulgt av Elias Bertheussen.

Halvparten av de 16 nordmennene i feltet klarte cutten på Silkeborg Ry-banen. Petter Mikalsen fra Stavanger GK endte på delt 30.-plass med -4 mens Mats Heien fra Kjekstad GK ble delt 37 med -2.

Torbjørn Johansen fra Miklagard golf og Mats Ege, Stavanger GK, ble delt 47 med -1, Kevin André Wright, Miklagard Golf delt 54 med +1 og Anders Ellingsberg fra Drøbak GK delt 57 med +2.

Se også: Resultater fra Silkeborg

europatour-billett
VANT MED TO SLAG: Oliver Hundebøll Jørgensen vant på -17, to slag foran Elias Bertheussen. Foto: Ecco Tour

Runde 2: To nordmenn i spennende toppkamp

Etter åpning på andreplass med 65 slag første dag falt Elias Bertheussen fra Byneset GK til fjerdeplass etter å ha brukt to slag mer på andre runde.

Om alt går Norges vei fredag får rekordmange nordmenn spille i europatour-turnering 23.-26. mai.

Torsdag slo Jarand Arnøy fra Fana GK til med syv under par, 65, på Silkeborg Ry-banen. Et resultat som tok ham til -13 og delt ledelse med de to lokale hjemmefavorittene Oliver Hundbøll Jørgensen og rutinerte Morten Ørum Madsen.

De to nordmennene i tetkampen har, som resten av feltet, nytt godt av svært behagelige forhold på Silkeborg Ry-banen de siste to dagene.

Fredag venter en helt annen opplevelse på den opprinnelige Silkeborg-banen, en liten halvtime unna.

Scorene vil være vesentlig høyere, og den norske duoen skal forsøke å holde mange sterke navn bak seg i det vakre skogsterrenget rundt fjorårets krevende europatour-anlegg.

Seks eccotour-spillere får plass i europatour

Dersom de to norske kvalifiser seg i Made in Denmark Qualifier, og alle våre tre faste europatourspillere stiller opp, blir det hele fem nordmenn på plass i Himmerland om to uker. Det har aldri skjedd i en europaturnering for herrer tidligere.

Vi må vente til etter fredagens finalerunde for å få vite om det blir to norske navn blant de seks eccotour-spillerne som får billett til Made in Denmark i Himmerland, en times tid lenger nord, 23. til 26. mai.

De seks friplassene går til de tre beste i ukens turnering samt til de tre fremsteeccotourens Race to Himmerland Ranking. Og der Arnøy er vår beste på femteplass før ukens turnering.

Fjorårets Made in Denmark-turnering ble for øvrig på mange måter Aksel Olsens internasjonale gjennombrudd. Stavanger-spilleren kvalifiserte seg via eccotour-rankingen, og endte på en sterk, delt 17.-plass.