Det ble en sterk norsk Nordic League-premiere i Spania med Jarand Arnøy på andre- og Torbjørn Johansen på syvende- samt Jørgen Winther og Elias Bertheussen på delt tiendeplass.

Fire nordmenn i Topp 10 i sesongåpningen Mediter Real Estate Masters på PGA Catalunya-banene lar seg så absolutt høre. Og er forhåpentligvis en indikasjon på hva vi kan glede oss til i sesongen som ligger foran oss.

At over halvparten av de norske deltakerene, nærmere beste fem av ni, klarte cutten er også en meget sterk prestasjon.

Før siste runde skilte det bare ett slag mellom Jarand Arnøy på andre- og  islendingen Gudmunder Kristjansson på førsteplass. Det var derfor et berettiget håp om at Fana-spilleren skulle ta karrierens andre Nordic League-seier.

Kristjansson, som i miljøet går under tilnavnet «Gummi», viste imidlertid at det ikke er tilfeldig at han ledet turneringen helt fra start. Birdier på hullene 2 og 4 samt eagle på hull 7 ga runding på fire under for dagen, og økt ledelse fra ett til fire slag over Arnøy .

Arnøy klarte bare å ta inn ett av de fire slagene på de siste ni, og dermed var det -12 mot -9 i islandsk favør da det hele ble talt opp i scorings-boden.

Topp 10

Det var også gledelig å se Miklagard-spiller Torbjørn Johansen i Topp 10 igjen. Østfoldingen avsluttet med tre under par, 67, som ga delt sjuendeplass med -5 totalt.

Jørgen Winther, også han østfolding, slo til med karrierebeste på delt tiendeplass med -4, også han etter en 67-runde. Moss & Rygge-spilleren delte tiendeplassen med Elias Bertheussen fra Byneset GK, som avsluttet med én under par, 69.

Knud Andreas Krokeide var femte nordmann i aksjon finaledagen. Asker-spilleren avsluttet med en 69-runde, og endte som delt 31.-mann med -1.

Vinterserien på PGA Catalunya fortsetter allerede på søndag med  PGA Catalunya Resort Championship. Også den turneringen med de samme ni nordmennene i feltet.

Se også: Resultater fra PGA Catalunya

Topp 10
VANT SESONGÅPNINGEN: Gudmundur Kristjansson tok sin første Nordic League-seier da å ha ledet Mediter Real Estate Masters fra start til mål. Foto: Ecco Tour

Runde 2: Arnøy kjemper i toppen

Islendingen Gudmunder Kristjansson leder fortsatt Nordic Leagues sesongåpning. Men også Fana-spiller Jarand Arnøy er i toppen, bare ett slag etter med -7 etter sin knallsterke fem under par 65-runde på Tour Course onsdag.

Torsdagens  finalerunde av Mediter Real Estate Masters på PGA Catalunya Resort skal også spilles på Tour Course. Med gode minner fra onsdagen, ligger det til rette for at bergenseren fortsatt skal kjempe i toppen. Og kanskje ender helt i toppen?

Men Arnøy kommer til å ha en hel bøling halsende i hælene på ham. Svenske Robert Jonasson er bare ett slag bak. Og ett slag bak der igjen følger nok en svenske, en finne og to dansker.

Torsdagens finalerunde skulle starte klokken 11.20 med Arnøy i gruppe med ledende Kristjansson og svenske Jonasson. Starttidene ble imidlertid utsatt med 45 minutter torsdag, og lederballen gikk ut klokken 12.20

 

Også Bertheussen kan kjempe i toppen

Heller ikke Elias Bertheussen fra Byneset GK er sjanseløs fra sin plassering på delt ellevteplass med -3. Onsdag var det en begredelig avslutning med bogey-dobbelbogey på de to siste hullene som felte ham etter to birdier på de første ni hullene.

Torbjørn Johansen fra Miklagard GK ligger på delt 18.-plass med -2 etter tre under par, 67, på Tour Course onsdag. Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK hadde en andrerunde med én over par, 73, på Stadium Course, og ligger på delt 22.-plass med -1.

Mens Knud Andreas Krokeide følget ett slag etter på par og delt 29.-plass.  Askerspilleren måtte opp i hele fire over par, 76,. andrerunden på Stadium Course.

De fire øvrige nordmennene misset cutten.

 


Runde 1: Fire norske Topp 10

Elias Bertheussen fra Byneset GK og Knud Adreas Krokeide fra Asker GK er på delt tredjeplass, med Jarand Arnøy fra Fana GK og Jørgen Winther fra Moss & Rygge GK også som norske Topp 10-spillere etter den første av tre runder i Nordic League-premieren.

Bertheussen og Krokeide ligger begge på -4. Førstnevnte etter å ha spilt tøffe Stadium Course, Krokeide etter 66 slag på Tour Course.

Det er også broderlig norsk deling av niendeplassen på -2 etter 70 slag for Arnøy  på Stadium Course, 68 for  Krokeide på Tour Course.

De øvrige nordmennene er mer beskjedne av seg med Torbjørn Johansen og Jakob Stølan Malvik på delt 45.-plass med +1, Martin Ulseth på delt 69.-plass med +3, Mats Heien på delt 84.-plass med +4 og Eirik Grønhaug på delt 92.-plass med +5.

Islendingen Gudmunder «Gummi» Kristjansson stod i særklasse på tirsdagens runde med seks birdier og én eagle. Og var aldrig i nærheden av en bogey. Som gir ledelse på tre slag med -8.

– Jeg spilte helt fantastisk i dag. Jeg traff alle 18 greener i regulation, og jeg hadde faktisk 15 helt reelle birdisjanser, forklarte Kristjansson til Ecco Tours nettsted etter runden.