Foto: Morten Rakke Photography

Han er 20 år, og spiller inn nok til at det går rundt på touren. Han har fast caddie. God trener. Flotte sponsorer. I neste uke spiller han om 19 millioner kroner i Tyskland.

Andreas Halvorsen fra Larvik GK er fornøyd med at det går fremover som tourspiller. Fire år etter at 20-åringen tok det store spranget til å bli golfspiller på heltid, bærer satsingen frukter.

— Ja, det er oppløftende. Det er viktig at golfen gir fremdrift, og at det går an å få det til å gå rundt, sier han.

Han er i hjembyen i drøye to uker for en liten ferie, og for å spille Lag-NM i Drammen for hjemmeklubben. Som han forsøker å få med seg hvert år.

Vi slår av prat  mens han ute på en runde familiegolf på Larvik-banen. Noe som krever sin mann i en så golfinteressert familie.

— Det er mye som står på spill da, flirer han.

Bare Latin-Amerika fremover

I år har Andreas Halvorsen kuttet ut den kanadiske MacKenzie Tour, og kun konsentrert seg om PGA LatinoAmerica Tour.

— Jeg prøvde å kombinere de to tourene i fjor. Men det ble for dyre og for lange reiser, oppsummerer Halvorsen 2016.

Som endte i 97.-plass på den kanadiske pengelisten med 37.000 kroner (4611 dollar) og 100.-plass på den latinamerikanske med 63.000 kroner (7818 dollar) innspilt.

Hittil ser det ut til å ha vært en klok beslutning å holde seg til én tour. Etter sju turneringer i Sør-Amerika ligger larvikspilleren på 24.-plass på pengelisten med 120.00 kroner (14.710 dollar).

Det har kommet blant etter tre topp-20-plasseringer, med fjerdeplass i Molino Canuelas Championship i  Argentina, som beste resultat. Og med 2300 dollar (19.000 kroner) mer innspilt etter halvgått sesong enn i hele fjorårssesongen.

— Kostnadene ligger på cirka 1700 dollar (14.000 kroner) per turnering på latinamerika-touren, så hittil har det gått fint rundt, konstaterer Halvorsen fornøyd.

Topp-20 er målet

Andreas Halvorsen har aldri lagt skjul på at PGA Tour er det store målet. I år øyner han muligheten til å ta steget opp til det siste hinderet før hovedtouren, nemlig WebCom Tour.

— De fem beste på Order of Merit på latinamerikatouren rykker direkte opp til WebCom Tour. Nummer seks til ti kommer direkte inn i WebComs finalekval mens topp-20 får plass i andresteget, forklarer han.

Og legger til at topp-20 er hovedmålet. Samtidig som har mener at topp-10 er innen rekkevidde.

— Dessuten er det så få turneringer (totalt 19 i sesongen, red.anm) at en seier vil bety enormt mye, og antageligvis ville sikre meg direkte opprykk, sier 20-åringen.

Har fått fast caddie

fremover Costa Rica latinoamerica
BROREN ER CADDIE. Andreas Halvorsen med caddie og bror Martin under kvaliken til PTLA-touren 2017. Foto: Privat/Facebook

Broren Martin har gått caddie for Andreas ved en del turneringer tidligere. Nå blir storebroren fast caddie fremover, og har flyttet inn med Andreas i toromsleiligheten i Florida.

Martin er en grunnpillar i det imponerende støtteapparatet rundt Halvorsen fremover.

Blant dem sponsorene Narvesen, Nike, Callaway og Sonitor Technologies, it-firmaet til Oslo GKs tidligere storspiller, USA-baserte Per Heidenreich.

Kjent trener

Teamet omfatter også en ressurs som svingtrener Jeff Leishman. I tillegg til Halvorsen har han treneransvaret for etablerte spillere som Daniel Berger, Will MacKenzie, Steve LeBrun og Brett Stegmaier.

Jeff Fronk er fystrener, mens 4Sports & Entertainment er Andreas Halvorsens agenter. Sistnevnte er promotor for storturneringen Porsche European Open, som spiles på europatouren 27.-30. juli.

Der har agentene sørget for at det blir plass til en 20-åring fra Larvik i feltet. Som får være med å kjempe om to millioner euro (18,6 millioner kroner) i potten.

— Jeg har ikke satt meg noe resultatmål (for turneringen i Tyskland). Jeg skal gjøre det  jeg alltid har gjort. Og nyte hvert sekund der ute! forsikrer Andreas Halvorsen.

Se også: Andreas Halvorsen hjemmeside