Anders Engell skjønte lite da han spilte uventet svakt i VM i høst. Og enda mindre etter kvaliken til asiatouren i januar. Det skulle vise seg at 23-åringen var slått ut av utmattelsesvirus.
anders-engell-frisk--klar-for-touren

BESTE NORDMANN: Under Norwegian Challenge på Byneset i fjor ble Anders Engell både beste amatør og beste nordmann med delt 14.-plass. Her innspillet på hull 16 i finalerunden.

anders-engell-frisk--klar-for-touren

MARS 2013: Endelig er Anders Engell frisk etter at utmattelsesviruset hadde herjet i flere måneder. Nå prioriteres sponsorarbeidet, før kursen settes mot Spania for trening og sesongpremiere på challengetouren.

anders-engell-frisk--klar-for-touren

anders-engell-frisk--klar-for-touren


Anders Engell kom til VM i Tyrkia i oktober proppfull av selvtillit etter blant annet delt 14.-plass og både beste amatør og beste nordmann i Norwegian Challenge.

Til VM var han derfor den naturlige anføreren for et sterkt norsk lag, som ellers bestod av ungdommene Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen.

Så endte det da også med en historisk sterk sjetteplass for Norge, som beste land fra Norden. Men ikke med Engell i det forventede førersetet.

Gikk til legen

I VM-turneringen var andrerunden på to under par, 70, rammet inn av to seks over par 78-runder.

— Det var merkelig, for jeg skulle egentlig være i så god form, forteller Grønmo-spilleren.

— Men jeg følge meg uvanlig trøtt, og gikk til legen da jeg kom hjem, fortsetter han.

Det ble imidlertid ikke funnet noe, og Anders dro til Spania, der han vant sin første proffseier i sesongåpningen på den spanske minitouren Gecko Pro Tour.

Virus påvist

Etter at han misset cutten til finalen av Q-School til Asian Tour i januar, ble det imidlertid ny tur til legen etter hjemkomst.

— Da ble det konstatert at jeg var smittet med et utmattelsesvirus, forteller Engell, som opplevde noen tunge uker med et aktivitetsnivå på minimum.

I form igjen

Nå er imidlertid viruset nedkjempet, og Anders kjenner at kreftene er på vei til å bli som de må være for å fly ballen 270 meter fra tee.

— Så nå er jeg på vei til Arcos (i Spania) for å lade opp til årets første challengeturnering, Open de Madrid.

Turneringen spilles i slutten av april, og også Eirik Tage Johansen og Knut Børsheim deltar.

For Anders Engell er målsettingen for sesongen, der han får minst åtte challengestarter, klar:

— Jeg er god nok til å hevde meg på challengtouren. Spiller jeg bra, henger jeg med i toppen. Men jeg er også forberedt på at det tar tid å etablere seg på et nytt nivå.

Se også: Anders Engell hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.