I år som i fjor ble en amatør beste nordmann i Mørk Masters på eccotouren. Denne gangen var det 23 år gamle Ole Fremstad fra Byneset som markerte seg.
amat-oslash-r-beste-nordmann

BLE INSPIRERT AV NORWEGIAN CHALLENGE: Ole Fremstad var en av Norges beste juniorer, men reduserte satstingen da BI-studiene begynte. Fjorårets challengeturnering hjemme på Byneset inspirerte 23-åringen til å satse igjen, og han ble beste nordmann på delt 13.-plass i eccoturneringen Mørk Masters på Mørk Golf i Spydeberg.

amat-oslash-r-beste-nordmann

MÅLET VAR Å KLARE CUTTEN: Vinneren Mark Suurslau hadde bare klart én cut på Nordic League i år før Mørk Masters på Mørk Golf i Spydeberg.
amat-oslash-r-beste-nordmann

«DETTE HAR VI RÅD TIL!» Baneeier Peder Mørk er krystallklar på at om Norge ikke kan arrangere eccoturneringer som Mørk Masters, så blir vi aldri en golfnasjon.
amat-oslash-r-beste-nordmann


amat-oslash-r-beste-nordmann

Turnering: Mørk Masters
Dato: 31. juli – 2. august
Bane: Mørk GK, par 72, 5512 meter
Premiepott: 315.000 kroner kroner, hvorav 47.000 kroner til vinneren
Tittelforsvarer: Kenneth Svanum
Norske deltakere: 42 nordmenn i feltet

I fjor var det Kenneth Svanum fra Vestfold GK, da amatør, som ikke bare ble beste nordmann, men vant hele turneringen. I år misset han dessverre cutten.

Da stod Ole Fremstad, som er født og oppvokst i Spongdal, et steinkast fra Byneset Golfklubb, fram som beste nordmann på delt 13.-plass med -11, seks slag bak vinneren på Mørk.

De to klubbkameratene Peter Kaensche og Christian Aronsen fra Miklagard fulgte ett slag bak trønderen, på delt 16.-plass.

Mark Suursalu fra Estonian Golf & Country Club i Tallin ble en svært overraskende, og ikke minst historisk, vinner som den første estlenderen i ecctourens historie.

Ble inspirert av challengeturnering

Ole Fremstad var en meget lovende juniorspiller, med en rekke bra plasseringer. Blant annet kom han på andreplass på Titleist Tours Order of Merit i 2007.

Han la imidlertid satsingen på hyllen da BI-studiene begynte for tre år siden. Men så kom fjoråret med challengturnering på hjemlig gress. Der satt Fremstad på tribunen.

— Å overvære challengeturneringen ga meg lysten til å satse på golf igjen, og jeg har jobbet hardt siden i fjor høst, forteller trønderen til Golferen.no.

Blir proff

Selv om en delt 13.-plass på eccotouren ikke akkurat fyller bankboksen, kunne premiepengene kommet godt med for en som akkurat har avsluttet studiene.

— Planen er å gå direkte ut i profflivet nå. Jeg skal bruke høsten til å forsøke å få meg Nordic League-ranking. Og kanskje noen invitasjoner … premien som beste amatør åpner kanskje noen dører? undrer han.

Fremstad avsluttet med seks under par, 66, etter fem birdier, én eagle og én bogey. Med 67-72 i bagasjen ga det 11 under par totalt.

— Det var en litt merkelig avslutningsrunde, fortsetter Fremstad.

— Til en forandring slo jeg ballen veldig bra og puttet dårlig, det pleier å være omvendt, flirer han.

Vant, målet var å klare cutten

Om det var en overraskelse at Ole Fremstad skulle bli beste nordmann, så var det ingen mindre overraskelse at vinneren het Mark Suursalu. Den som var mest overrasket var estlenderen selv.

— Jeg kom hit for å klare cutten, sa han under premieutdelingen.

— Det var bare min andre klarte cut i år, og før turneringen var jeg nummer 96 på Nordic League-rankingen, utdyper Suursalu overfor Golferen.no

Personlig rekord

Estlenderen som begynte med golf som niåring i 2000, har spilt proff i litt over to år. Og med en 15.-plass i Jeld Wen Masters på Ecco Tour i 2011 som beste plassering.

— Tidligere har jeg -10 som beste turneringsresultat, så -17 er så desidert personlig rekord, sier han, og har også en forklaring på hvorfor akkurat denne turneringen ble gjennombruddet:

— Banen ligner på en del av de banene vi har hjemme, og jeg har ofte spilt bra på slike baner.

Nå håper Suursalu at den gode formen skal holde seg fram til Q-School begynner i september. Også der er ambisjonen å sette personlig rekord; han har aldri tidligere kommet gjennom førstesteget.

Dette har vi råd til!

Baneeier Peder Mørk bruker hundretusenvis av kroner på Mørk Masters hvert år. Han har ingen fast avtale med Ecco Tour for turneringen, men tar det år for år.

Under premieutdelingen gikk Mørk imidlertid langt i å love at det ikke blir siste gang eccotouren konkurrerer i de dype, østfoldske skoger.

— Hvis vi ikke klarer å arrangere slike turneringer her til lands, så blir vi aldri en golfnasjon, sa Mørk, og la ikke skjul på at han forventer at golfforbundet sier ja til søknaden om støtte også i 2014.

Se også: Resultater fra Mørk Masters


Runde 2:
To nordmenn med vinnersjanser på Mørk

Stian K. Hansen og Christian Aronsen deler niendeplassen før siste runde av Mørk Masters. Begge kan blande seg i tetstriden fredag.

Stian K. Hansen fra Grønmo og Christian Aronsen fra Miklagard har -7 og fire slag opp til ledende Eric Blom fra Sverige før siste runde av Mørk Masters.

Det er trippel svensk med Tobias Rosendahl og Fredrik Gustavsson ett slag bak Blom.

Hansen hadde en runde på fem under par, 67, mens Aronsen var slaget etter.

Omslaget kom på Grorud

Hansen har satset hardt i år, og lå i Spania og trente i hele vinter, der han hadde et par bra resultater på Gecko Tour, men så stilnet det på forsesongen.

— Det løsnet i Groruddalen, forteller han om Groruddalen Open, som han vant for en måned siden.

Grønmo-spilleren fulgte opp med å bli beste nordmann i forrige ukes eccoturnering med delt 14.-plass i Finland.

— Jeg er i det minste med der oppe, sier Hansen om vinnersjansene på Mørk.

Stian K. Hansen starter siste runde klokken 8.42 mandag i gruppe med beste danske etter to dager, Rasmus K. Hjelm fra Aalborg GK.

Aronsen med stor ro

— Ja, formen er bra, sier Christian Aronsen til Golferen.no.

Fire under par 68-runden inneholdt fire birdier, to bogeyer og én eagle.

De to amatørene Anders A. Ellingberg og Ole Fremstad har følge med Peter Kaensche på delt 19.-plass med -5, to slag bak Aronsen og Hansen.

Kaensche forteller at han har valgt å spille ganske aggressivt på Mørk.

— Man må få ballen nær pinnen på innspillene for å få birdie her. Jeg traff 17 greener, men fikk ikke omsatt birdiesjansene, oppsummerer han tre under par 69-runden, som inneholdt tre birdier og resten par.


Runde 1:
Birdiefesten i gang i Østfold

Første runde av eccoturneringen Mørk Masters viser det de fleste trodde på forhånd: Også i år blir det birdiefest av dimensjoner. Og nordmennene er med.

På Mørk-banen i Spydeberg dundret birdiene i første dag, akkurat som forventet.

Tobias Rosendahl fra Sverige fører feltet etter sju birdier og én bogey for seks under par, 66.

Tittelforsvarer Kenneth Svanum fra Vestfold GK fikk en tung start med én over par, 73, etter tre birdier, to bogeyer og én dobbelbogey.

Amatører imponerer

Den norske amatøren Ole Fremstad fra Byneset GK deler andreplassen, ett slag bak Rosendahl etter én eagle, fem birdier og to bogeryer.

Sebastian Mørk Andersen fra Nøtterøy GK, også amatør, ligger ett slag etter Fremstad p&aring delt sjuendeplass.

Anders Ellingsberg fra Drøbak GK, enda en amatør, deler ellevteplassen med blant andre Christian Aronsen, Miklagard GK, og Thomas Guste-Pedersen, Kragerø GK, etter tre under par, 69.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.