Selv om han for første gang i turneringen måtte over par, var det aldri noen dramatikk i finalerunden for Aksel Olsen, som cruiste til andresteget av europatour-kvaliken.

Fjerde runde av Q-School ble, som håpet, nesten en formalitet for 24 år gamle Aksel Olsen fra Stavanger GK. De første ni gikk på én over par etter to birdier og tre bogeyer.

På de siste ni skjedde det lite oppsiktsvekkende, annet enn at ni strake par trygget avansementet som tolvtemann blant de 22 som kan basere seg på å pegge opp i andresteget i Spania 4. november.

Dit kommer dessverre ikke Jarand Arnøy. Et scorekort med én birdie, to bogeyer og én dobbelbogey ga tre over par, 75, for dagen og +1 totalt.

Det var to slag for mye til den ettertraktede plassen i kampen om europatour-billettene 2017.

Leaderboards Q-School

Resultater fra Roxburghe

Resultater fra Fleesensee


Runde 3: Olsen nærmer seg andresteget

En ny god runde tredje dag i Roxburghe nord i England gjør at mye skal gå galt i siste runde for å hindre Aksel Olsen å gå videre fra første kvaliksteg mot europatouren.

Med to under par, 70, i tredje runde av Q-School i England har Aksel Olsen tre slags margin til den magiske linjen som gir avansement til Spania 4. november.

Torsdag ble det seks birdier og en hver av bogey og trippelbogey for Olsen, og plassering på delt niendeplass med -5 før siste og avgjørende runde fredag, der han starter klokken 9.00 norsk tid.

Knallrunde av Arnøy

Jarand Arnøy meldte seg også på i kampen om å få spille andresteget senere  høst med sin fire under par 68-runde. Det ga bergenseren et rekordklyv oppover listen til delt 21.-plass med -2.

Cirka en fjerdedel av det 89 mann store feltet går videre til andresteget, så en ny god runde av Arnøy bør sikre avansement med god margin.

Tredje nordmann i Roxburghe, Sondre E. Ronold, er ferdig med turneringen på delt 67.-plass etter to over par, 74, torsdag, +9 totalt og  fire slag over grensen for å få spille fjerde runde.

I tyske Fleesensee, der  den andre av ukens to turneringer i Q-School spilles, ble det med tre runder for Elias Bertheussen. Med +5 etter én under par, 71, torsdag endte trønderen ett slag over cutgrensen.


Runde 2: Olsen fortsetter godspillet

Etter to av fire runder i Roxburghe nord i England ligger Aksel Olsen på delt sjuendeplass i sin kvalikturnerning for europatouren.

Så langt har Q-School vært en gedigen triumfferd for 24-åringen fra Stavanger GK, som ble proff bare for drøyt to måneder siden.

Onsdag hadde han én under par, 71, etter fire birdier og tre bogeyer. Med -3 halvveis ligger han fem slag bak ledende Jack Dougherty fra Skottland og to slag foran grensen for å bli blant de drøyt 2o som får billett til andresteget i november.

Jarand Arnøy er tre slag på feil side av denne grensen. 20-åringen fra Nestun i Bergen hadde en runde på to over par 74, etter én birdie og tre bogeyer, og er også to over for turneringen.

Sondre E. Ronold behøver to knallrunder torsdag og fredag etter fem over par, 77, med fire birdier, sju bogeyer og én dobbelbogey. Med +7 totalt er stavangerspilleren på delt 64.-plass.

I tyske Fleesensee gikk det bedre for Elias Bertheussen andre dag med en runde på par to birdier og to bogeyer. En tung bagasje fra åpningsrunden gir imidlertid +6 og delt 60.-plass, sju slag fra grensen for avansement


Runde 1: Sterk førsterunde

I sin aller første profesjonelle kvalifisering åpnet Aksel Olsen famlende. Men han avsluttet sterkt, og ligger på delt 14.-plass etter den første av fire runder i England.

Fem hull ut i førstesteget av europartourens Q-School var det lite som tydet på at Aksel Olsen skulle hevde seg nok til å kunne bli blant de drøyt 20 spillerne som går videre til andresteget.

Han var tre over for dagen etter bogey på hull 1 og dobbelbogey på hull 5. Tre birdier og en bogey på de fire neste hullene ga runding på +1. Som ble til +2 etter hull 10.

Derfra og inn satte imidlertid førsteårsproffen inn turboen, og gikk de åtte siste hullene på -4 etter fire hver av birdie og par. To under par, 70, gir delt 14.-plass, tre slag bak ledende Darren Wright fra England.

Arnøy også bra med i Q-School

25 prosent av spillerne i hver av de åtte turneringene i det første av de tre stegene i Q-School går videre til andresteget, som starter 4. november.

Med 86 spillere på startstreken i Roxburghe, på grensen mellom England og Skottland, betyr det at 21 eller 22 spillere får billett videre.

Jarand Arnøy åpnet sin turnering med en runde på par og delt 32.-plass etter fire birdier, to bogeyer og én dobbel. Han ligger med det et slag eller to etter skjema for avansement.

Heller ikke Sondre E. Ronold er fortapt etter sin to over par 74-åpning. Tre under par på de første åtte hullene gir grunn til å tro at det er mulig å hente inn de nødvendige slagene på feltet i løpet av de tre gjenstående rundene.

Tyngre Q-School for Bertheussen

Den fjerde nordmannen i aksjon på Q-School denne uken åpnet med seks over par, 78, på Fleesensee Golf & Country Club utenfor Berlin.

Elias Bertheussen er på delt 69.-plass i det 82 mann store feltet etter én birdie, fem bogeyer og én dobbelbogey. Teten går ved -6 etter første runde, 20.-plassen ved -1.

Anders Borger (Kristiansen) fra Borregaard GK, som var tilbake i manesjen i NM i august etter fire års fravær, skal spille sin førstestegturnering i Frankrike 27. til 30. september.

Leste du denne? Se, Anders Kristiansen er på vei tilbake

Også Torbjørn Johansen fra Askim GK skal i spille førstesteget i Q-School de samme datoene, men hans turnering skal spilles i Portugal.

Jason Kelly er siste nordmann i aksjon i førstesteget, 4. til 7. oktober på Golf Club Bogogno i Italia.

En rekke nordmenn slipper å ta veien om førstesteget, og går rett inn i andresteget. Det avvikles i fire turneringer i Spania, som spilles 4. til 7. november. Finalesteget spilles over seks runder 12. til 17. november, også det i Spania.