5 måter å bli en bedre golfer uten protimer

DEN KLASSISKE TRENEREN: Proen holder tradisjonelt nærkontakt med sin elev. Hvor tett oppfølging avhenger ofte av nivået. Her er det trenerguru David Leadbetter som korrigerer noen detaljer for engelske Jodi Ewart-Shadoff. Foto: Tristan Jones

Ikke alle golfere behøver en instruktør. Heller ikke alle har tiden eller pengene som må til for å bruke en trener, skriver Bunker's Paradise. Og gir noen gode råd med på veien.

Uavhengig av grunn for å ikke ta protimer, kan du uansett ikke ha med deg noen som holder deg i hånden hver gang du er på golfbanen, påpeker det amerikanske nettstedet.

Og legger til at skal du bli bedre til å spille golf, er det helt avgjørende at du også lærer deg å spille og forbedre deg uten å ha en instruktør tilgjengelig til enhver tid.

— Det er ingen som nekter for at det er en fordel å bli vist hvordan noe skal gjøres på riktig måte. Men tenk bare på hvordan det ville være om du hver dag behøvde hjelp av den som i sin tid lærte deg opp i jobben din. Eller du behøvde sjåførlæreren hver gang du setter deg bak rattet. Dersom du ikke kan tenke deg noe slikt når det gjelder jobb eller bilkjøring, hvorfor i all verden skulle du gjøre det når det kommer til golf? spør Bunker’s Paradise i artikkelen.  

1. Gjør egen research

Lurer du på noe, ikke bruk tid og penger på en pro når du bare kan Google det, mener Bunker’s Paradise. Det finnes tusenvis av artikler og videoer på nettet som viser deg løsningen på helt konkrete problemer.

— Det finnes ingen unnskyldning for å ikke gjøre egen research og finne ut av det på egenhånd, fortsetter nettstedet, og legger til at en stor del av video- og artikkelmaterialet på nettet er gratis.

2. Tren på det

Når du finner ut av problemet, er det helt åpenbart at du må komme deg ut på treningsfeltet eller banen og teste det ut i praksis.

— Du behøver ingen som ser deg over skulderen ved hver eneste putt. Alle blir bedre av å prøve og feile. Du behøver ikke en gang å være på en golfbane for å trene. Putting kan du trene alene hjemme i huset eller ute i hagen. Akkurat som du kan se basketballspillere stå alene for seg selv og skyte skudd etter skudd, kan golfere også trene på ulike deler av spillet så ofte det er mulig.

3. Bruk vennene

All den tiden tiden du bruker på golfbanen gir deg også et stort nettverk av venner og bekjente. Dere kan  alle hjelpe hverandre med spillet. Noen feil vi alle gjør er så åpenbare at det ikke behøves proutdannelse for å se dem.

Flere hoder tenker bedre enn ett, og gode råd fra andre golfere er et nyttig verktøy, som kan hjelpe deg å bi bedre.

4. Spill med dem som er bedre enn deg

Ikke noe hjelper deg så mye å bli bedre enn å spille med bedre spillere. Du blir aldri noe særlig bedre som golfspiller hvis du ikke utfordrer deg selv, og prøver å holde følge med konkurrentene i gruppen.

SÅ FÅR DU HELLER AKSEPTERE AT DU BLIR SLÅTT GRUNDIG NED I STØVLENE av de bedre spillerne. Men det er helt avgjørende å spille med de beste for å selv kunne bli den beste. Blir du frustrert skal du tenke på at selv ikke verdens beste golfere vinner hver gang.

5. Sunn fornuft å ta protimer

Det femte og siste punktet står for Golferen-redaksjonens regning: Visst kan du lære mye av å studere de bedre spillernes sving når du er ute på banen.

MEN DET ER HELLER INGEN TVIL OM AT PROTIMER, alene eller i grupper, ER TIL MEGET STOR HJELP. Faktisk til avgjørende hjelp, i en del tilfeller.

Det er imidlertid viktig å ha det langt framme i hjernebarken at profesjonell instruksjon aldri kan bli et substitutt for å komme seg ut på banen og spille golf under press.

Det behøver faktisk ikke ligge mer enn vaffel og kaffe i potten for at de fleste golfere skjerper seg …

Ikke dumt å likevel få hjelp: Her finner du trener nær deg

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 • PGA Tour: Memorial Tournament med Viktor Hovland ( 1. - 4.juni)

  Korn Ferry Tour: UNC Health Championship presented by STITCH med Ktistoffer Ventura ( 1. - 4.juni)

  DP World Tour: Porsche European Open med Kristian Krogh Johannessen ( 1 .- 4.juni)


  Challenge Tour:
  D Real Czech Challenge med Jarand Arnøy og Elias Bertheussen ( 1. - 4.juni)

  LET: HelsingborgOpen : med Silje Torvund Ohma (a), Maiken Bing Paulsen, Madelene Stavnar, Marianne Skarpnord, Renate Grimstad og Maiken Bing Palsen og Karoline Lund ( 2. -4. juni)

  LPGA: LMizhuho Americas Open ( 1. - 4.juni)

  lNordic League : Gamle Fredrikstad Open med 38 nordmenn ( (23 -28.mai )


 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.