Etter å ha falt tolv plasseringer på Moving day kom Andreas Halvorsen sterkt tilbake i søndagens finalerunde på Sør-Amerika-touren, og avanserte ni plasseringer etter 68-runden.

Det var en strålende opplagt opplagt Larvik-spiller som entret første tee på Quito Tennis y Golf Club i Ecuador søndag.

21-åringen rundet de første ni på tre under for dagen. Som også ble sluttresultatet på fjerderunden etter en hver av birdie og bogey på siste ni. Dermed stor det fire birdier og én bogey på søndagens scorekort for totalscoren -4.

Det ga ham sesongens tredje topp-10 med delt sjetteplass, to slag fra pallen og fire slag bak vinneren Horacioa Leon fra Santiago i Chile.

rankinglisten Los Cinco («De fem») ligger Andreas Halvorsen nå på 16-plass med  204.000 kroner (24988 dollar) innspilt etter å ha klart cutten i alle de åtte turneringene hittil i sesongen.

De fem beste ved sesongslutt rykker opp til PGA-tourens rekrutteringstour Web.Com Tour.

Se også: Resultater fra Ecuador

Runde 3: Opp og ned

Moving day, altså tredjerunde, ble en runde der Andreas Halvorsen virkelig beveget seg på resultatlisten. Men dessverre feil vei; han falt tolv plasseringer til 15.-plass.

Runde 2 i Ecuador ble fantastisk for Andreas Halvorsen. Han overnattet fra fredag med tre under for runden etter tre spilte hull, og fortsatte det gode spillet da andrerunden ble gjenopptatt lørdag med birdier også på hullene 16 og 18. Som var hans sjuende og niende på runden.

Etter runding på fem under spilte ha deretter banens første som back-nine, der det ble tre birdier til. Samt to bogeyer, og totalt seks under par for runden og fire under for turneringen på tredjeplass.

Hele tredjerunden ble gjennomført lørdag, og endte med tre over par, 74, for Larvik-spilleren. Som signerte på et fargerikt scorekort med  fem birdier, seks bogeyer og én dobbelbogey.

Fra Andreas Halvorsens 15.-plass på -1 er det før siste runde ett slag opp til topp-10, fire slag opp til pallen og fem slag opp til  teten.

Tidligere: Over par-åpning for Andreas Halvorsen i Ecuador, tre birdier på rappen i runde 2

Andreas Halvorsen fikk det ikke helt til å stemme i første runde av Quito Open på den søramerikanske PGA-touren. To over par, 73, ga ham 76.-plass. Andre runde startet bra.

Dårlig vær gjorde at Larvik-spilleren bare fikk spilt tre hull av andre runde. Men det gjorde han med bravur med tre rake birdier. Han overnatter derfor på delt 13.-plass med -1 før andre runde gjenopptas lørdag morgen lokal tid.

Dermed ligger han i rute for å klare cutten. Skulle han snuble på sine 15 gjenværende hull av andre runde, betyr det i så fall misset helgespill for første gang denne sesongen.

Torsdag hadde Andreas Halvorsen to birdier og fire bogeyer. Som plasserte ham fire slag bak topp-10 og sju slag bak ledende Pablo Rincon fra Mexico. Etter tre under par for dagen i runde 2 ligger han seks slag bak teten.