Viktor satte PGA-kortet på vent i Wyndham-mesterskapet

BLIR DET PGA-TOUREN? Slik Viktor Hovland ser det har han ingen ting å tape, men alt å vinne. Når han ikke klarte tourkortet i siste runde av Wyndham Championship må han satse på å blir balnt de 25 beste i Korn Ferry Tour Finals. Foto: Oklahoma State

Viktor Hovland var så så nær til å sikre seg plassen som den andre norske PGA Tour-spilleren i 2020. Men 19 under par etter 65-runden var to slag for mange til å steget direkte opp.

Selv om hovedmålet om PGA-billett ikke ble oppnådd, ble Viktor Hovland historisk med fjerdeplass i Wyndham-mesterskapet som den første nordmannen i Topp 10 i en PGA-turnering.

Med 19 under par i Greensboro i North Carolina endte han ett slag bak Byeong Hun An fra Sør-Korea, og to slag bak Webb Simpson på den viktige andreplassen som Miklagard-spilleren måtte ha delt for å rykke opp.

Wyndham-mesterskapet

Den alternative veien til PGA for Hovland er å bli bli blant de 25 beste i Korn Ferry Tour Finals. Serien starter i Portland, Oregon torsdag, og består av tre turneringer i august og september.

Eurosports kommentator, tidligere PGA Tour-spiller Henrik Bjørnstad, ser positivt på Hovlands sjanser, sa han under sendingen fra Sedgefield Country Club:

– Jeg synes det ser svært lovende ut når han spiller den golfen har leverer hver dag, så jeg har stor tro på at han klarer det.

Skulle han klare det vil det altså neste år for første gang bli to nordmenn på PGA-touren samme sesong. Tidligere golfproff, Marius Thorp, har tidligere uttalt til NRK at både Kristoffer Ventura og Viktor Hovland har det som skal til for hevde seg på verdens største golftour:

– Om vi får begge på PGA Tour neste år er det drømmescenario, men det kan fort skje. I min verden er det større sannsynlighet for at det skjer, enn at det ikke skjer og begge har nivået som skal til for å lykkes på PGA-touren.

— Å være i den posisjonen jeg er i nå rett etter college, det er en ganske god posisjon å være i. Jeg vil bare forsøke å utnytte den, sa Viktor Hovland til PGA Tour før søndagens runde

Se også: Resultater fra Greensboro

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

   

  PGA Tour: Charles Schwab Challenge  med Viktor Hovland (26. – 29. mai)

  Korn Ferry Tour: NV5 Invitational presented by Old National Bank  med Kristoffer Ventura  (26. – 29. mai)

  PGA Tour Latinamerica:  Jalisco Open GDL  med Andreas Halvorsen  (26. – 29. mai)

  DP World Tour: Dutch Open  med Espen Kofstad (26. – 29. mai)

  Nordic League: Moss & Rygge Open  med mange nrodmenn og  (26. – 28. mai)

  Ladies European Tour:Belgium Ladies Open med Marianne Skarpnord,  Karoline Lund, Madelene Stavnar og Michelle Forsland  (27.- – 29 mai)

  Epson Tour Innova Mission Inn Resort And Club Championship med Celine Borge ( 27. – 29. mai)

   

   

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×