Skjermdump: Video fra Ping

Det må nesten kalles et skrell at Norges superstjerne onsdag tapte klart 4&2 mot 53.seedede Kevin Streelman WGC-Dell Technologies Match Play på Austin Country Club i Texas.

Det er første gang VIktor Hovland er med i WGC Match Play, der spillerne er delt opp i 16 grupper á fire spillere. Gruppevinneren møter vinneren fra en av de andre gruppene i åttedelsfinale.

Foruten Kevin Streelman møter Viktor Hovland amerikansk-meksikaneren Abraham Ancer og Bernd Wiesberger fra Østerrike det innledende i gruppespillet Normalt er det en gruppe som burde være overkommelig for Miklagard-spilleren, som er klart høyest rangert blant de fire.

23-åringen, med sine mange gode resultater fra match-turneringer, med 32 av 47 mulige seiere i sin forholdsvis korte karriere, gledet seg til turneringen foør start, fortalte han i en pressemelding fra Viaplay:

— Jeg har aldri vært på Austin Country Club, men den ser litt funky ut på TV med mange onduleringer i terreng. Det er lenge siden jeg har spilt matchplay, men er et format jeg liker veldig godt. Dette er en prestisjefylt turnering, og jeg ser frem til å ha noen gode matcher.

Viasats golf-ekspert, Joakim Mikkelsen, mener 23-åringen fra Oslo så absolutt kan sette sitt preg på, og hevde seg i, turneringen:

Dette er ett av sesongens store høydepunkter, med et vanvittig sterkt startfelt og et herlig spilleformat. I matchplay er det mann mot mann, vinn eller forsvinn, så her vil vi få se en langt mer aggressiv spillestil enn i slagspill. Denne turneringen byr alltid på strålende underholdning, men når vi nå har med en nordmann for første gang, kommer dette selvfølgelig til å bli ekstra spesielt. Hovland har mange gode resultater i matchplay fra tidligere, så det skal bli meget spennende å se hva han kan få til mot verdens beste spillere i dette formatet. Han har gode muligheter til å komme langt denne uka, men som alle andre er han avhengig av å spille bra og i tillegg ha litt flaks. Austin Country Club er en ganske spesiell bane som det lønner seg å ha spilt noen ganger før, men dette blir altså Viktors første møte med denne banen. Når det er sagt, har han levert varene på ukjente baner mange ganger tidligere, så jeg gleder meg veldig til å se hva han kan få til. Hovland har mange gode resultater i matchplay fra tidligere, så det skal bli meget spennende å se hva han kan få til mot verdens beste spillere i dette formatet. Han har gode muligheter til å komme langt denne uka, men som alle andre er han avhengig av å spille bra og i tillegg ha litt flaks. Austin Country Club er en ganske spesiell bane som det lønner seg å ha spilt noen ganger før, men dette blir altså Viktors første møte med denne banen. Når det er sagt, har han levert varene på ukjente baner mange ganger tidligere, så jeg gleder meg veldig til å se hva han kan få til.

Se også: Livescoring fra Austin

Sendeskjema

WGC Match Play sendes sendes på Viaplay og V sport golf:

Onsdag 24/3, 19.00-01.00 (Viaplay og V sport golf)
Torsdag 25/3, 19.00-01.00 (Viaplay og V sport golf)
Fredag 26/3, 19.00-01.00 (Viaplay og V sport golf)
Lørdag 27/3, 15.00-23.00 (Viaplay og V sport golf)
Søndag 28/3, 16.00-01.00 (Viaplay og V sport golf)

Hør Viktor snakke om sitt forhold til Ping og deres norske aner.

Se også: Match-tablå i WGC Dell Technologies