Skjermdump: Facebook

Golfens nye yndling, Viktor Hovland, har fått en invitasjon til storturneringen BMW PGA Champinoship på Wentworth i London 19.- til 22. september. Drt blir Miklagard-spillerens første europaturnering.

Viktor er invitert av arrangørene i London, og det er ingen liten turnering han debtuterer på europatouren i.

BMW PGA Championship ble første gang spilt i 1955, og anses som selve flaggskipsturneringen på Europan Tour.

Én grunn er at at den spilles på ekslusive Wentworth Golf Club, der European Tour har sitt hovedkontor. En annen, og ikke minst viktig grunn, er at BMW PGA Champinoship har den største premiepotten blant turneringene som arrangeres av PGA European Tour.

Spillerne skal kjempe om totalt 63 millioner kroner (7 millioner dollar), der vinnernen stikker av med over 10 millioner kroner.

To skandinaviske vinnere

Fransesco Molinari fra Italia er tittelforsvarer. Alex Norén vant for to år siden, og er sammen med danske Anders Hansen (2003) eneste skandinaviske vinnere.

På listen over tidligere vinnere finnes storheter som Miguel Ángel Jiménez (2008), Colin Montgomerie (med tre seiere på rad 1998-2000), Ian Woosnam (to seiere, siste i 1997), Bernhard Langer (tre seiere, siste i 1995), Seve Ballesteros (to seiere, siste i 1991) og Nick Faldo (fire seiere, siste i 1989).

Det var Viktor Hovland selv som annonserte deltakelsen på sin Instagram-konto:

— Jeg ser virkelig fram til min første profesjonelle opptreden på European Tour. BMW PGA Championship er en turnering jeg alltid så på da jeg vokste opp i Norge, og jeg jeg gleder meg veldig til å spille i den.

Kommentarfeltet ble raskt fyllt opp av lykkeønskninger fra nær og fjern:

debuterer