Det kan synes underlig å midt i et tett PGA-program legge ut på en godt over 25.000 kilometer lang tur/retur-reise på grunn av én eneste turnering på europatouren. Men Viktor Hovland ønsker plass på europalaget til Ryder Cup i Wisconsin. Søndag kom han flere steg nærmere drømmen.

Nordmannen spiller tidvis veldig bra i europaturneringen i Saudi-Arabia, og var med å kjempet i toppen etter tre runder.

Men dessverre glapp plasseringen helt i toppen mellom fingrene rundt midten av søndagens finalerunde etter at han bommet på flere korte putter.

Saudi-Arabia

Med -11 endte 23-åringen fra Oslo på delt sjetteplass, fire slag bak vinneren, verdensener Dustin Johnson. Amerikaneren tok sin niende europatour-seier to slag foran landsmann Tony Finau og engelskmannenn Justin Rose.

Dreide seg mye om plass i Ryder Cup

Mye av forklaringen på at Viktor spilte i Saudi-Arabia hadde med den 43. utgaven av Ryder Cup,å gjøre. som ble utsatt fra 2020. Den skal spilles på Whistling Straits-banen i Kohler, Wisconsin 24.-26. september i år.

Der spås det at 23 år gamle Viktor Hovland blir tidenes første norske Ryder Cup-spiller. Og Miklagard-spilleren hevdet seg bra turneringen på Royal Greens G&CC i King Abdullah Economic City i Saudi-Arabia når det gjelder kampen om en plass i Ryder Cup.

Femteplass på World points-listen

Sjetteplassen i Saudi International sikret at 23-åringen rykket opp til den femte og siste plassen på World points-listen, rankingen som gir direkte plass i Europas Ryder Cup-lag i Wisconsin i september.

For at Viktor Hovland skal kunne spille Ryder Cup, så krever reglene også at han må ha spilt fire turneringer på European Tour den sesongen Ryder Cup blir avholdt.Det betyr at Hovland etter Saudi International må spille tre europaturneringer til innen 12. september i år.

Når det hinderet er overvunnet må Viktor enten være være kvalifisert gjennom Topp 5 World points-listen, Topp 9 i Europas Ryder Cup-ranking eller være én av de tre spillerne Europas kaptein kan velge fritt.

Om 23-åringen fra Oslo ikke skulle være automatisk kvalifisert, la kaptein Padraig Harrington i en samtale med Golferen i fjor ikke skjul på at Viktor er en meget sterk kandidat til å bli ett av Kapteinens valg.

— Ryder Cup er naturligvis ett av sesongens store mål. Det har vært en drøm siden jeg var liten, så å kunne representere Europa der ville vært utrolig kult.