Suzann Pettersen og resten av europalaget er på plass i Colorado før Solheim Cup starter fredag. Selvtilliten er på topp hos europeerne, sier hun til Golferen.no. Og avslører hvilke av sine 25 Solheim-matcher hun husker best.
-vi-frykter-ingen--amerikanerne-frykter-oss-

HØYDEPUNKTET: Suzann Pettersen og Annika Sörenstam omfavner hverandre etter den spektakulære seieren over Kelly Robbins og Laura Diaz i lørdagens fourball på Barsebäck i 2003, og som dannet grunnlaget for europeisk Solheim Cup-triumf. Tutta mener Europa har gode sjanser til å endelig ta en seier på amerikansk jord når Solheim Cup starter på Colorado Golf Club fredag.

-vi-frykter-ingen--amerikanerne-frykter-oss-

TV-TIDER EUROSPORT
Fredag 16. august

19.45-20.30: Solheim Cup, live
21.20-01.30: Solheim Cup, live

Lørdag 17. august
18.30-19.55: Solheim Cup, live
22.00-01.30: Solheim Cup, live

Søndag 18. august
21.20-02.30: Solheim Cup, live

-vi-frykter-ingen--amerikanerne-frykter-oss-

LAGENE
Europa

Suzann Petteren, Catriona Matthew, Carlota Ciganda, Caroline Masson, Beatriz Recari, Anna Nordqvist, Karine Icher, Azahara Munoz, Caroline Hedwall, Jodi Ewart Shadoff, Guilia Sergas og Charley Hull
Kaptein: Lotta Neumann, visekapteiner Annika Sörenstam og Carin Koch

USA
Stacy Lewis, Paula Creamer, Cristie Kerr, Angela Stanford, Brittany Lincicome, Lexi Thompson, Jessica Korda, Brittany Lang, Lizette Salas, Morgan Pressel, Gerina Piller og Michelle Wie
Kaptein: Meg Mallon, visekapteiner Dottie Pepper og Laura Diaz

-vi-frykter-ingen--amerikanerne-frykter-oss-


Med 14½ Solheim Cup-poeng på seks Solheim-opptredener er Suzann Pettersen den store stjernen på det europeiske laget.

Den norske jenta er tidenes fjerde største poengplukker for Europa, den eneste blant topp-5 som fortsatt er med på laget og fryktes av amerikanerne.

USA har også enorm respekt for at Annika Sörenstam, som med 24 poeng har ett mindre enn Laura Davies på topp, er europeisk visekaptein.

Frykter ingen

— Vi frykter ingen, det er amerikanerne som frykter oss, sier Pettersen bestemt på telefonen fra USA.

— Annika Sörenstam er fortsatt dronningen innen kvinnegolf, fortsetter Tutta, og det uten antydning til falsk beskjedenhet.

— Samtidig føler jeg at jeg har en energi jeg kan dele med våre unge spillere, fortsetter hun.

Seks rookies

Halvparten av de europeiske spillerne opptrer i Solheim Cup for første gang. Noe som ikke bekymrer Tutta nevneverdig.

Les også: Krigerne til Colorado er valgt

— Europas sterkeste kort i Solheim-sammenheng har alltid vært den ekstreme lagfølelsen, den er våre kapteiner flinke til å få fram.

— Blant de seks rookiene er det egentlig bare Charlie Hull jeg ikke kjenner godt fra før. Men jeg vet at samtlige er spillere som aldri gir opp en match, fortsetter Tutta.

Tuttas tre på topp

Tutta må tenke seg om da vi ber henne velge ut de tre Solheim-matchene, av totalt 25, som hun husker best siden debuten i 2002.

Men til slutt blir hun enig med seg selv om hvilke tre som sitter spikret aller mest fast i hjernebarken:

1) Sörenstam/Pettersen vs. Robbins/Diaz, Barsebäck 2003
Foran hjemmepublikum ledet Annika Sörenstam Europa til en heroisk seier. Lørdag ettermiddag spilte Pettersen og Sörenstam fourball mot Kelly Robbins og Laura Diaz (visekaptein for USA i år).

Det var en spektakulær match, der de fire gjorde til sammen 15 birdier, og Tutta avgjorde med en vanskelig nedoverputt for birdie på siste hull.

— Annika og jeg fikk det beste ut av hverandre i den matchen, og den står øverst på min liste, begrunner Tutta.

2) Pettersen vs. Wie, Killeen Castle, 2011
Pettersen var bakpå i matchen mot Michelle Wie, men avsluttet med tre sterke birdier, og avgjorde matchen med det.

— Denne matchen husker jeg både fordi det er den siste jeg har spilt og på grunn av den fantastiske lagmoralen laget viste, og som sikret den første europeiske Solheim-triumfen siden Barsebäck åtte år tidligere.

3) Pettersen vs. Redman, Interlachen, 2002
Det var Suzann Pettersens debut i Solheim Cup. Da det var fem hull igjen av singlematchen mot Michell Redman, var Tutta 5 ned. Med mirakuløst spill vant hun de fem siste hullene og sikret et halvt europeisk poeng.

På amerikansk TV kom hun i gledesrusen etterpå med den berømte tiraden av firebokstavers ord, som f**k, s**t og tilsvarende, som fikk TV-produsenten til å angre på at han sendte i sanntid, og ikke med forsinkelse.

— Hva skal jeg si? Det var min første Solheim Cup, og jeg var ekstatisk over resultatet. Hvem kan glemme noe sånt?

Slik er Neumanns masterplan

I Svensk Golf avslører kaptein Lotte Neumann hva som blir nøklene til den første europeiske Solheim Cup-triumfen på amerikansk jord:

1) STILNE HETE HJEMMEFANS
I Solheim Cup-sammenheng er amerikanske hjemmefans tradisjonelt fæle med buing og ufine slengbemerkninger til europeerne. Dette vil Neumann forberede spillerne på.

— Det blir viktig å minne spillerne på at de må holde seg til sine rutiner og snakke med caddien. De må prøve å se det positive i at så mange mennesker er ute og ser på, men også tenke på at mange europeere sitter foran TV-en og ser på.

2) SöRENSTAM INNGIR RESPEKT
— Annika var assistent til Alison Nicholas sist, og med i det vinnende laget. Annikas blotte nærvær vil skape problemer for USA. Amerikanerne har meget stor respekt for henne, og det vil føles bra når hun går foran sitt lag. Annika vet også hvordan man kan vinne i Colorado, hun vant U.S. Open der i 1995.

3) EUROPEERNE ER AMERIKANISERT
— De europeiske spillerme på LPGA Tour har mange fans, som vil komme og se på Solheim Cup og si «spill bra – men ikke for bra». Det er ikke lenger «vi hater deg – spill dritt!» De europeiske spillerne er populære i USA, og de er vant til å spille på amerikanske baner

4) ALLE SKAL MED
— Jeg håper alle får en sjanse til å spille den første dagen. Det er viktig at jentene føler at de er en del av teamet, og at de får føle stemningen der ute. Det er ikke bra hvis de har vært på plass fem-seks dager og trent, men ikke fått spille. Og så skal de plutselig prestere i søndagens singler. Det er viktig at ingen utelates, avslutter Lotta Neumann sin analyse i Svensk Golf.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.