TaylorMade lanserer Penta TP, den første golfballen som er bygget opp av fem deler.
verdens-f-rste-femdelte-ball

Det tok 15 år fra japanske Kasco lanserte den første golfballen som besto av fire deler til TaylorMade Golf tok utviklingen ett steg lenger med sin Penta TP.

TaylorMade er blant de utstyrsprodusentene som bruker mest ressurser på forskning og utvikling. Ifølge pressemeldingen var det ønsket om å produsere en ball som både hadde de best tenkelige nærspillkvalitetene og beste mulige lengde.

De fem delene utgjøres av fem materiallag fra ytterst til innerst. De fem lagene skal optimalisere hver sin del av spillet: Ett lag for drivene, ett lag for de lange jernene, ett for de midtre jernene, ett for de korte og til slutt ett for wedgene.

Lag 1: Skallet
Det myke uretanskallet gir høyere spinn på alle de viktige slagene i scoringssonen fra 90 meter og inn. Dette er det området av spillet hvor flest tourballer sliter med å gi optimale resultater fordi ballbanen blir for høy og spinnen for lav, ifølge TaylorMade.

De fleste tourproer ønsker nå en lavere ballbane på wedgene og at spinnen er høy nok til å stoppe ballen på to sprett.
Penta TPs skall er utformet nettopp med dette i tankene.

Lag 2: Ytre mantel
Det harde, hurtigreagerende andre laget gir optimal spinn med de korte jernene. Det vil si nok spinn til at ballen stopper, men ikke så mye at den umiddelbart spinner av greenen.

Dette laget hjelper også de som har en noe lavere svinghastighet til å få maksimal lengde.

Lag 3: Midtre mantel
Det middelharde tredje laget sørger for middels høy utgangsvinkel og middels spinn med de mellomlange jernene. Middels utgangsvinkel gir bedre kontroll, og middels spinn gjør at ballen ikke stiger som en ballong.

Dette gir en mer penetrerende ballbane, og gjør at spillere med middels høy svinghastighet oppnår høyere ballhastighet og mer lengde.

Lag 4: Indre mantel
Det myke, hurtigreagerende fjerde laget, gir myk følelse, høye utgangsvinkel og lite spinn med de lange jernene.

Dette gir spillere med gjennomsnittlig svinghastighet mer lengde med de lange jernene.

Lag 5: Kjernen
Den ekstremt myke lavkompresjonskjernen er det mest avgjørende laget for å gi høy utgangsvinkel og lav spinn med driver. Dette er det som gir mest lengde, og særlig spillere som har høy svinghastighet vil merke at de får vesentlig lengre slag med Penta TP.

Pris: Kr 495/dusin
Distributør: TaylorMade-adidas (tlf. 800 14321)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.