Foto: Privat/Instagram

Helt fram til det var to hull igjen av Arnold Palmer Invitational lå Kristoffer Ventura an til en Topp 20-plassering. Fire over par på de to siste hullene sendte ham imidlertid 18 plasseringe rnedover til delt 36.-plass. Viktor Hovland fikk heller ikke mye til å stemme siste dag, og endte som delt 49.

Etter en herlig Hole in one på Bay Hill-banens hull 14 søndag så Arnold Palmers turnering ut til å bli Kristoffer Venturas store gjennombrudd i internasjonale golfmedia.

Esset på hull 14, der ballen landet rett foran greenen og rullet pent inn på det kortklipte og ned i koppen, var på tv-skjermer verden rundt.

Og fortsatte å bli vist også etter at 25-åringen fra Rygge i Moss hadde hullet ut med bogey på hull 17 og trippelbogey på hull 18. Det resulterte i en avsluttende seks over par 78-runde for to over par for turneringen.

De siste to hullene gjorde at Kristoffer falt fra en solid 18.-plass til en grei nok 36.-plass.

Venturas
https://twitter.com/i/status/1368742799592611843

Etterpå oppsummerte ekspertkommentator Marius Thorp hos Eurosport Venturas 78-runde:

— Det blir en verst tenkelig avslutning. Han kjemper på og snur mye med birdie på 12 og hole in one på 14, men dessverre dukker de høye tallene opp igjen. De har det vært litt for mange av dessverre. Han hadde en gyllen mulighet til å ta med seg sårt tiltrengte poeng, som kan vise seg å være kritiske når vi teller opp i august. På den positive siden viste han mye godt spill denne uken, og fire runder på en knalltøff bane i dette selskapet vil gjøre ham godt i fortsettelsen.

Helsvart for Viktor Hovland

Etter de to siste rundene å dømme ble har det tette turneringsprogrammet begynt å sette sine spor hos Viktor Hovland. 23-åringen har spilt ni turneringer siden 20. november, og har reist flere hundre tusen kilometer, inkludert én tur til Dubai før jul og én til Saudi-Arabia tidlig på nyåret.

Etter to marerittrunder i helgen med henholdsvis 77 og 78 slag på kortet, tror likevel Marius Thorp at Viktor Hovland vil være klar til dyst når denne ukens storturnering, The Players Championship, slås i gang på TPC Sawgrass-banen nord i Florida torsdag;

— Helgens runder betyr ikke at den fantastiske formen er borte. Torsdag og fredag var verdensklasse. Jeg har stor tro på at Viktor vil være sulten og klar for revansj fra torsdag på en bane skreddersydd for ham.

Venturas

Avgjort på siste hull

Lee Westwood fra England og Byson de Chambeau fra USA kjempet en drabelig duell om seieren i Arnold Palmer Invitational gjennom alle de 18 hullene i de tøffe forholdene med uttørket bane og mye vind i Orlando søndag.

Duellen var jevn helt fram til siste putt, der amerikaneren klarte å holde på etthullsledelsen etter at begge fikk par på det krevende avslutningshullet.

Corey Coonnors fra Kanada tok tredjeplassen med -8, tre slag bak vinneren. Fjerdeplassen på -6 ble delt mellom amerikanerne Jordan Spieth, Andrew Putnam og Richy Werenski.

Se også: Resultater fra Bay Hill