Tiger Woods’ tilbakekomst til golf

Legenden Tiger Woods gjorde et bemerkelsesverdig comeback til sporten i 2023, og deltok på tampen av året i PNC Championship sammen med sin sønn Charlie. Golf.com mener at Woods’ comeback i 2023 er annerledes enn tidligere av to grunner:

1) For det første viste han tegn på forbedret helse og prestasjon. Året startet med en deltakelse i Riviera hvor han virket lovende, men også litt sårbar. Selv om han klarte cuten i Masters, trakk han seg senere fra konkurransen. En viktig faktor i året for Woods var en operasjon i foten, som førte til en periode med stillhet og usikkerhet. Men han gjorde et comeback ved Hero World Challenge på Bahamas, der han gikk alle fire rundene uten problemer, noe som indikerte at problemene hans var mer rust enn manglende evne.

2) I løpet av året har vi også sett en økende lederskap og innflytelse fra Woods i golfverdenen. Han uttrykte frustrasjon over å ha blitt utelatt fra beslutningsprosesser i fortiden, spesielt med hensyn til PGA Tour sin avtale med det saudiarabiske offentlige investeringsfondet. Som svar på dette har han tatt en mer aktiv rolle ved å bli med i Policy Board for å sikre at han er en del av viktige samtaler om fremtiden for touren. Woods fokuserer nå på å beskytte integriteten til touren og sørge for at den forblir gunstig for spillerne, ikke bare økonomisk, men også i form av konkurransedyktig atmosfære.

Årets slag

Golfweek tildelte “Årets Slag” til Nick Taylors seirende eagle-putt på RBC Canadian Open. I øsende regn satte kanadieren sin karrieres lengste putt, på hele 72 fot, og sikret seieren i playoffen, som første kanadiske sier i Canadian Open på 69 år. I etterspillet av dette endret også Canadian Open logoen sin for å minne den bemerkelsesverdige putten.

Striden mellom LIV Golf & PGA Tour

Året ble merket av den pågående krangelen mellom PGA Tour og LIV Golf. Profilerte golfere, inkludert Phil Mickelson og Rory McIlroy, befant seg på motsatte ender av denne kontroversen. Golfens fremtid var et betydelig diskusjonspunkt, med PGA Tour og LIV/PIF som kjempet mot fansen for innflytelse og kontroll. Senior golfskribent Bob Harig fremhevet at LIV Golf radikalt forandret golf-landskapet, og det forventes at enda mer betydelige endringer og påvirkning vil komme i 2024. Friksjonen generert av LIV Golfs avvisning av den offisielle verdens golf rangeringen (OWGR) akselererte markant organisasjonens konflikt med etablementet.

Viktor Hovland

I 2023 tok Viktor Hovland golfverdenen med storm, og satte en ny rekord for flest påfølgende runder med par eller bedre på PGA Touren. Med en snitt-score på 69,1 samlet Hovland i 2023 tre seire og ni topp-10 plasseringer på PGA-touren. Hans utmerkede innsats gjennom året gjorde ham til et kjent navn i golfverden og økte hans inntekter med $ 14.112.235. Jon Rahm gjestet golf-podcasten Subpar hvor han utropte Hovland som sannsynlig ny verdensener. Når vi ser frem mot 2024, er vi ivrige etter å se hvordan Hovland vil fortsette å forme det globale golflandskapet.