Ski GK er kommunens nest største idrettslag, men har aldri mottatt en krone i kommunal støtte. Golfklubben gikk utradisjonelt til verks for å få kommunal garanti for å ubedre greenene. Og lyktes!
utradisjonell-politikerp-virkning-ga-resultater

VIDEO: Innledningen til videoen de folkevalgte i Ski kommune fikk se før avgjørelsen om kommunal garanti ble tatt onsdag kveld.

utradisjonell-politikerp-virkning-ga-resultater

FIKK JA TIL KOMMUNAL GARANTI: Owe Stangeland og resten av Ski GK fikk lokalpolitikerne med på å si ja til klubbens søknad om 5 millioner kroner i garanti.
utradisjonell-politikerp-virkning-ga-resultater

NÆRANLEGG: Ski Golfklubb er et nihulls næranlegg, eiet av klubben selv. De fikk ja fra Ski kommune om garanti for å renovere greeene.

utradisjonell-politikerp-virkning-ga-resultater


Oppdatert torsdag 5. september kl. 6.20

Onsdag kveld kunne Ski GK feire, og følgende melding ble lagt ut på klubbens hjemmeside:

I kveld kl 18.50 møttes vi utenfor Rådhuset i Ski for å høre på politikerne behandle saken om kommunal garanti til Ski Golfklubb. Kommunestyret stemte for rådmannens innstilling med 35 mot 6 stemmer (FRP og KRF).

Det betyr at Ski GK allerede i høst kan påbegynne arbeidet med å bygge nye, avanserte kunstgressgreener.

— Vi har vært i Halmstad og testet kunstgresset, og ballen oppfører seg på akkurat samme måte som på vanlige greener, sier Owe Stangeland til Golferen.no om den nye typen kunstgressgreener, som hittil bare finnes på Volkswagen Golfarena i Halmstad i Sverige.

Se også: Volkswagen Golfarena hjemmeside


Før kommunestyremøtet
Onsdag kveld skal kommunestyret i Ski si ja eller nei til en kommunal garanti som er avgjørende for at klubben skal kunne rehabilitere greenene.

Rådmann og idrettsråd er positive, men kommunestyret er mer usikre. Derfor har golfklubben tatt utradisjonelle virkemidler i bruk.

— Vi har fått fantastisk hjelp fra Erik Øysæd, sier nestleder, og prosjektleder, Owe Stangeland i Ski GK.

Øysæd er anerkjent som produsent og regissør av film- og tv-innslag om golf, og har laget en video som presenterer Ski GK på beste måte.

— Vi søker kun garanti, ikke tilskudd, sier Stangeland om søknaden for garanti på 5 millioner kroner.

— Vi synes i grunnen det er rart at det skal sitte så langt inne å få et ja.

Stangeland minner i den forbindelse om at Ski Tennisklubb, med 93 medlemmer, har fått tilsvarende garanti. Han synes derfor det burde være en smal sak å gi Ski GK, med 800 medlemmer, samme garanti.

Manglende kunnskap?

Stangeland lurer på om manglende kunnskap, kanskje i tospann med gamle fordommer, kan ligge bak kommunens lunkne holdning.

— Vi hadde et gruppemøte med Høyre i forrige uke, og de ble forbauset over å høre at klubben selv eier golfbanen, fortsetter Stangeland.

— Jeg tror det ga enkelte en a-ha-opplevelse å høre at det ikke står et kommersielt baneselskap bak.

Stangeland & co håper derfor at det møtet var det som skulle til for å vippe Høyre over på ja. Fra før har Arbeiderpartiet og Venstre gått inn for å si ja til garantien, og faller Høyre også ned på det, er flertallet sikret.

Mobiliserer

Entusiasmen er stor i golfklubben, og kommunestyret ønsker dem hjertelig velkommen på tilhørerplass fra rundt klokken 19 onsdag kveld.

Klubbmedlemmene har avtalt å møtes utenfor rådhuset klokken 18.50. Det eneste skåret i gleden er at det er begrenset med tilhørerplasser i kommunestyresalen.

— Men jeg regner med at de lett får plass til rundt 20 medlemmer fra Ski Golfklubb, sier Stangeland.

Dersom golfklubben får den kommunale garantien, vil arbeidet med å renovere greenene ta til allerede i høst. Og det er noen helt spesielle greener medlemmene da kan se fram til.

— Det er snakk om helt ny kunstgressteknologi, og det finnes bare ett anlegg til i verden. Nemlig Volkswagen Golfarena i Halmstad, som er det svenske golfforbundets nasjonale treningsanlegg, avslutter en spent, men optimistisk, Owe Stangeland.

Se også:
Erik Øysæds video om Ski GK
Ski Golfklubb hjemmeside

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.