Tutta i topp-10 nok en gang

NIENDE TOPP-10-PLASSERING: Suzann Pettersen endte delt åttendekvinne i Blue Bay LPGA på Hainan i Kina, hennes siste turnering i Asia for sesongen. Foto: LET

Suzann Pettersen avsluttet sin siste turnering i Asia for sesongen med en runde på to over par, 74, for delt åttendeplass i Blue Bay LPGA.

Tutta hadde én birdie på sine første ni, men falt noen plasser på de siste ni hullene, der det ble bogeyer på hullene 12, 16 og 17.

Selv om Suzann Pettersen ikke er en spiller som samler på topp-10-plasseringer, er det likevel imponerende med ni plasseringer blant de ti beste i løpet av én sesong.

En sesong som på langt nær er ferdig, for øvrig. Tutta står over neste ukes Japan Classic. Hun avslutter sesongen med Lorena Ochoa Invitational  12. til 15. november og så Tour Championship, LPGAs finale, 19. til 22. november.

Sei Young Kim fra Sør-Korea vant på Hainan. Med -2 var hun ett slag foran trioen Stacy Lewis og Kim Kaufmann fra USA samt  Candie Kung fra Taiwan.

Se også: Resultater fra Hainan


 

Runde 3: To slag bak teten før siste runde

Suzann Pettersen og resten av feltet fikk kjempe mot tøffe forhold på en tøff bane i Blue Bay LPGA i Kina lørdag.

For Suzanns del førte forholdene til en runde på tre over par, 75, på en dag der bare to av de 78 spillerne i feltet kom seg rundt under 70 slag.

Tuttas scorekort inneholdt tre bogeyer, to birder og én dobbelbogey, som kom på hull 9.

Candie Kung og Sei Young Kim leder på par, Stacey Lewis er på andreplass med +1, mens tre spillere deler fjerdeplassen med Tutta på +2 . Natt til søndag starter hun sisterunden klokken 2.35 norsk tid.


 

Runde 2: Flesket til med dagens beste runde

Suzann Pettersen satte på turboen i andre runde av Blue Bay LPGA i Kina med tre under par, 69, og andreplass halvveis.

Med én under par totalt har Tutta ett slag opp til Sei Young Kim, som hun og Candie Kung går i lederball med klokken 3.17 natt til lørdag norsk tid.

Oslospilleren hadde fire birdier samt en bogey på hull 10 fredag i den sterke vinden som feide over Blue Bay-banen fredag. 69-runden var dagens beste i det 50 kvinner store feltet, ett slag foran to spillere på 70.


 

Runde 1: Tutta åpnet med to over par

Suzann Pettersen åpnet Blue Bay LPGA på den kinesiske øya Hainan med en runde på to over par, 74.

Scorekortet til 34-åringen fra Oslo inneholdt én birdie og tre bogeyer, og gir henne delt 22.-plass som beste skandinav etter den første runden.

Xi Yu LIn fra Kina leder med ett slag på -5, topp-10 går ved -1.

 


Før turneringen, pressemelding fra NGF:

Tutta spiller Blue Bay LPGA for første gang

Suzann Pettersen får prøve seg på en ny turnering og ny bane når hun torsdag stiller til start i Blue Bay LPGA, som arrangeres på den kinesiske øya Hainan. Turneringen ble arrangert for første gang i 2014, men da valgte Tutta å stå over.

— Det ikke så ofte man får prøve seg på nye baner, så dette blir en morsom utfordring, sier Tutta.

Som tidligere år beviser Tutta at det ikke er noe feil med høstformen. Forrige helgs turnering i Taiwan ble intet unntak, og Norges beste golfer kunne enda en gang notere en topp-5-plassering.

— Spillet sitter bra for tiden. Jeg synes jeg treffer ballen godt, og selv om det drar seg til mot sesongslutt er kroppen i bra shape, sier Tutta.

Det er ingen tvil om at Tutta er en av de store stjernene i Kina. Hun er sistekvinne ut torsdag, med start klokke 3.38 norsk tid i ball med verdensener Lydia Ko (New Zealand) og Stacy Lewis (USA).

Dette er Tuttas siste turnering i Asia i 2015. Planen er å hoppe over turneringen i Japan for så å spille de to siste LPGA-turneringene i Mexico og Florida.

 

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Aktuelle turneringer

 •  

 • PGA Tour: MhMasters Tournament Med Viktor Hovland (6. -9. apri

  lChallenge Tour : The Challenge presented by KG med Kristoffer Reitan og Elias Bertheussen ( 28. -31. mars )

  Korn Ferry Tour:
  Astara Chile Classic ( 30. mars - 2. april)

  LPGA; Dio Implant LA O pen med Celine Borge ( 30. mars - 2. april) •  
 • Golferen.no på YouTube

  Jørgen Hillås Slå sanden ut av bunkeren

  Bestemødrene på Evje

  Order of Merit besøker Gamle Fredrikstad GK

  Lommedalens grønne lunge

  Mange meter å hente med tilpasning av driveren

 • NGF: Norwegian Paragolf Open (Para Norgescup #3) Kongsvingers GK (.- 13.-14. . august)

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.