Foto: Tristan Jones

Med tre to birdier og tre bogeyer ble det en avsluttende 73-runde for Suzann Pettersen i Canada. Dermed ble det tiendeplass, som var sesongens fjerde topp-10 og den tredje på rad.

Tiendeplassen og -12 i Manulife LPGA Classic var verdt 296.000 kroner (34.985 dollar).

Det bragte hennes totalt innspilt premiepenger på ti LPGA-turneringer hittil i år til 2,6 millioner kroner (304.881 dollar), som gir 36-åringen fra Oslo GK 23.-plass på pengelisten.

Ariya Jutanugarn fra Thailand vant i omspill mot sørkoreanske In Chee Chun og Lexi Thompson fra USA etter at trioen hadde endt på -17, fem slag foran Tutta.

Se også: Resultater fra Canada

Manulife LPGA Classic


Runde 3: Bra runde av Tutta

Det ble en fin moving day for Suzann Pettersen i Canada. Med fire under par, 68, avanserte hun  fire plasseringer, og ligger på delt sjetteplass før søndagens finale.

Tutta åpnet lørdagsrunden i Manulife LPGA Classic i Canada med en bogey. Men hun spilte deretter feilfritt, og kittet i birdier på hull 2, 8, 9, 11 og 12 for fire under par, 68, for dagen.

Det gir oslospilleren -13 totalt, som er to slag bak pallen og fire slag bak ledende Lexi Thompson.

 

 


Runde 2: Tutta under par

Selv om hun kom seg under par også fredag måtte Suzann Pettersen finne seg i å falle hele ti plasseringer på andre runde i Canada. Men hun er bare tre slag fra teten.

Det er uhyre jevnt i Manulife LPGA Classic i kanadiske Ontario. Lexi Thompson, Alena Sharp og Hyo Joo Kim leder med ett slag på -12.

Suzann Pettersen, som hadde fire birdier og tre bogeyer i sin én under par 71-runde, ligger på delt tiendeplass med -9, altså bare tre slag fra toppen.

Ingenting er avgjort, og hele 19 spillere har -8 eller bedre.

 

 


Runde 1: Tutta leder

Med en åpningsrunde med ni birdier og én bogey for åtte under par, 64, er Suzann Pettersen i delt ledelse med Mi Hyang Lee i Canada. Hele 13 spillere er innen tre slag fra tetduoen.

Manulife LPGA Classic blir kanskje omslaget Suzann Pettersen har ventet på siden forrige LPGA-seier kom i 2015. Og turneringen denne uken har så desidert begynt annerledes enn de fleste andre.

For det første har hun ny caddie denne uken. Og på vei til Ontario klarte 36-åringen å miste sin yardage book, hennes personlige baneguide, til Whistle Bear Golf Club i Ontario, Canada.

Manulife LPGA Classic-banen satt opp perfekt

Vanskeligheter til tross ble det en nær perfekt golfrunde i nær perfekte forhold torsdag morgen lokal tid for Tutta.

— Vi våknet til perfekte forhold i morges. Her var det bare å gå direkte på pinnen og å gå for par-5-hullene i to slag, som er moro. Jeg tror slik banen er satt opp er den perfekt for lave scorer. Jeg er virkelig fornøyd med åpningsrunden jeg spilte, sa oslospilleren etter runden. 

Som ventet når forholdene er perfekt er det imidlertid meget tett på resultalisten med 23 spillere på -4 eller bedre.

Fredag starter Suzann Pettersen sin anderunde klokken 21.32 norsk tid.