Solheim Cup-kaptein Carin Koch bekreftet søndag at fire av hennes tolv spillere for Solheim Cup på Golf Club St. Leon-Rot i Tyskland er klare. Blant dem Suzann Pettersen.

De fire fremste på Ladies European Tour-rankingen etter Pilsen Golf Masters i Tsjekkia er automatisk kvalifiser til Solheim Cup.

Det gjelder vår egen Suzann Pettersen, Gwladys Nocera fra Frankrike og Charley Hull og Melissa Reid fra England.

Uttaket betyr at verdenssekser Suzann Pettersen skal spille sitt åttende Solheim Cup, blant annet etter å ha tatt sin 21. profesjonelle seier i Canada i juni.

Reid passerte Nordqvist
Melissa Reid sikret seg fjerdeplassen på rankingen etter femteplass i turneringen i Tsjekkia (der Marianne Skaprnord ble nummer 17), og vippet svenske Anna Nordqvist ut i denne omgang.

Tirsdag 25. august fullfører kaptein Koch laguttaket. Da kommer de fire best plasserte på verdensrankingen med, som ikke allerede er kvalifisert.

De fire siste plassene mot USA 18. til 20. september gjøres som captain’s pick. Og selv om Marianne Skarpnord er på tolvteplass på LET-rankingen, er hun nede på 28.-plass på Solheim Cup-rankingen, som baserer seg på de to siste sesongene. Det skal derfor veldig mye til for at vi for første gang skal få to norske spillere på Solheim Cup-laget.

Se også: Europas Solheim Cup-lag og –ranking