Suzann Pettersen

LPGAs tourfinale i Florida ble ikke den festen Suzann Pettersen håpet to. To under par, 70, søndag førte til delt 14.-plass til slutt.

Før avslutningsrunden av tourfinalen i Naples, Florida var Suzann Pettersen to slag fra topp-10 på delt 15.-plass. Hennes tiende plassering blant de ti beste for sesongen var innen rekkevidde.

Fem birdier og tre bogeyer var imidlertid tre slag for mange, og med -8 endte Tutta på delt 14.-plass i LPGAs Tour Championship.

Det var ni slag bak vinneren Cristie Kerr fra USA, som igjen var ett slag foran Gerina Piller, USA, og Ha Na Yang fra Sør-Korea.

Tutta endte på 16.-plass i sluttstillingen på LPGA, som ble vunnet av Lydia Ko fra New Zealand.

Se også: Resultater fra Florida


Runde 3: Bør klare sesongens tiende topp-10

Med én runde igjen av tourfinalen i Florida er Suzann Pettersen to slag fra topp-10 på delt 15.-plass.

Med fire birder og én bogey for tre under par for dagen og seks under totalt er oslospilleren på delt 15.-plass med én runde igjen av sesongens siste turnering.

Topp-10 går ved -8, og hun bør kunne klare å avansere dit blir det i så fall tiende gang på LPGA denne sesongen.

Cristie Kerr og Ha Na Yang har -13, og er med det to slag foran Gerina Piller og Lydia Ko før finalerunden.

Tutta starter siste runde klokken 14.47 norsk tid søndag


Runde 2: -2 og delt 20.-plass halvveis

Suzann Pettersen vil så gjerne avslutte sesongen med sin andre seier. Men da må hun spille virkelig godt de siste to rundene.

Med fire birdier og to bogeyer på scorekortet ble det to under par for dagen, og -3 totalt, i LPGAs tourfinale i Napels, Florida.

Det gir henne delt 20.-plass sammen med åtte andre jenter, sju slag bak ledende Ha Na Yang, som er to slag foran Lydia Ko på andreplass.

Også lørdag starter Tutta klokken 15.13 norsk tid.


Runde 1: -1 og delt 22.-plass

 Etter første runde av tourfinalen er Suzann Pettersen fem slag bak teten.

Mulighetene for Suzann Pettersens andre LPGA-seier i 2015 er slett ikke borte etter første runde av LPGAs Tour Championship i Naples i Sørvest-Florida.

Torsdag hadde 34-åringen tre birdier, og lå med det godt an etter 15 hull. To bogeyer på rappen på 16 og 17 førte henne imidlertid drøyt ti plasseringer nedover resultatlisten.

Fredag starter Tutta klokken 15.13 norsk tid. Austin Ernst fra USA leder på -6, ett slag foran Mi Hyang Lee fra Sør-Korea.


Før turneringen: Norge bare en av sju nasjoner med seier på LPGA i år

(pressemelding fra NGF)

Suzann Pettersen står med ni topp-10 plasseringer på LPGA Tour denne sesongen, nå går hun for sin tiende. Og forhåpentligvis sin andre seier.

Norge er en av syv nasjoner som har kunnet løfte et LPGA-trofé i 2015: Sør-Korea, New Zealand, USA, Australia, Canada, Sverige og Norge.

 — Jeg har gjort en del nødvendige endringer i det sportslige støtteapparatet, og har likevel opprettholdt resultatene selv om spillet har variert noe. Alt i alt lover dette godt for 2016, sier Tutta.

 CME Group Tour Championship er finalen i Race to the CME Globe, og kun de 70 beste gjennom sesongen får starte.

 — Det er alltid litt spesielt med sesongavslutningen for en som elsker å konkurrere, men det skal bli veldig bra med norsk juleferie, sier Tutta.

 Tutta slår torsdag klokken 14.47 norsk tid)i gruppe med Minjee Lee (Australia) og Na Yeon Choi (Sør-Korea).