Tutta med klar melding: — Marianne er i kjempeform!

NYDELIG ÅPNING: Marianne Skarpnord åpnet den olympiske golfturneringen på to under par, 69, og delt ellevteplass. Men føler hun har mer å gå på. Her intervjues hun av NRK etter runden. Foto: Tobias Bergman/Svensk Golf

De norske fikk en grei start på OL-turneringen. Marianne Skarpnord er tre slag bak teten på delt ellevteplass med -2, og får skryt av Suzann Pettersen, som selv åpnet på par.

Marianne Skarpnord var i full fyr allerede fra første utslag i Rio, og stod med tre birdier etter de fem første hullene. På de siste ni ble det to bogeyer og én birdie for to under par, 69, for dagen.

Skarpnord innrømmer at nervøsiteten var til å ta og føle på før start.

— Starten med de to første hullene var morsom fordi jeg var litt nervøs da jeg skulle gå ut. Det er lenge siden jeg har vært nervøs, men akkurat i dag var jeg det, sier Marianne til Tobias Bergman fra Svensk Golf, som holder et øye med de norske spillerne for Golferen.no.

— Det må ha vært OL-følelsen, jeg har ventet på dette så veldig lenge. På det første slaget konsentrerte jeg meg bare om at jeg skulle kunne spille andreslaget fra gress, fortsetter hun.

Til NRK forteller Moss og Rygge-spilleren at til tross for to under par, 69, fikk hun det egentlig ikke helt til å stemme:

— Dessverre ble det ikke helt det jeg hadde håpet på. Det er et bra utgangspunkt og en grei start. Det er fortsatt tre dager igjen, så det er mye som kan skje.

Torsdag starter Marianne Skarpnord i første gruppe klokken 12.30 norsk tid, mens Suzann Pettersen går ut i siste gruppe klokken 16.09.

Lest denne? Før turneringen

Marianne roses av Tutta

Suzann Pettersen er ikke snau med komplimentene til sin fem år yngre lagvenninne.

— Marianne slo meg i går også, så hun er i kjempeform. Hvis jeg er i ok form, så er hun i god form. Marianne har spilt bra på alle treningsrundene, sier Tutta til NRK.

Pettersens runde var mer opp og ned. Hun fikk en bogey etter håpløst bunkerleie på hull 2, men fulgte opp med birdier på hullene 8 og 10. Nye bogeyer på hull 12 og 15 førte henne over par igjen, før en birdie på hull 16 førte henne tilbake til par for dagen, som gir delt 26.-plass.

— Jeg vet ikke om jeg følte at alt var helt på stell i begynnelsen. Jeg kjente at det var noe vi ikke hadde gjort før, sier hun til NRK.

—Hadde jeg vært to under par, så hadde jeg vært ganske fornøyd. Det at jeg er på par, betyr at det ikke er noen skade gjort. Det er digg å ha førsterunden unnagjort. Det er dritkult (å være her). Det blir ikke bedre enn dette her, slår Suzann Pettersen fast.

Ariya Jutanugarn fra Thailand leder etter seks under par, 65. Det er ett slag foran sørkoreanerne Inbee Park og Seiyoung Kim. Nicole Broch Larsen fra Danmark følger på delt fjerdeplass med -4.

Se også: Livescoring fra Rio

Kommentarer

 • Del Golferen.no på:

 • Mest lest

 • Aktuelle turneringer

  World Golf Championship: FedEx St. Jude Invitational  med Viktor Hovland (5.-8. august

  Tokyo 2020: Kvinner slagspill med Tonje Daffinrud (4.-7. august)

  PGA Tour Tour: Barracuda Championship  med Kristoffer Ventura (5.-8. august)

  European Tour: Hero Open  med Kristoffer Reitan (5.-8. august)

  Challenge Tour: Vierumäki Finnish Challenge  med Eirik Tage Johansen ogEspen Kofstad  (5.-8. august)

  Korn Ferry Tour: Utah Championship Open Qualifier med William Buhr (2. august)

  Nordic League: Frederikshavn Championship Presented by Sydbank  med Sebastian Eidsæther Syr (4.-6. august)

  LET: Aramco Team Series Sotogrande med  Marianne Skarpnord, Maiken Bing Paulsen og Madelene Stavnar (5.-7. august)

  Symetra Tour: FireKeepers Casino Hotel Championship med Celine Borge (6.-8. august)

  LET Access Series: Golf Uppsala med Tina Mazarino (5.-7. august)

  Cactus Tour: Morongo Champions med Dorthea Forbrigd (2.-4. august)

  NM: Norgesmesterskapet 2021 Miklagard  (5.-8. august)

  Amatør: Latvian Amateur Open Championship  med Torstein Reithe (6.-8. august)

   

   

   

   

 • Golferen på YouTube

 • Golferen.no

  Papaya Media

  Saltboveien 25

  1560 Larkollen

  Redaksjonen

  +47 920 25 820

  tips@golferen.no

  Nyhetsbrev

  Meld deg på Golferen.nos nyhetsbrev
  * Påkrevet

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Teknisk drift: Papaya design & marketing AS | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Ansvarlig redaktør: Jan E. Espelid | Annonsesalg: Pernille ter Jung Andreassen | Teknisk drift: Sorenso as | Tips redaksjonen: tips@golferen.no

  Golferen.no utgis av Papaya Media, org.nr. 915 995 187. Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet 2004–2018 © Papaya Media. Golferen.no redigeres i henhold til Vær Varsom-plakaten og Redaktørplakaten.

  ×