Med hele fem bogeyer på kortet, og bare fire birdier til å utligne dem, ble det én over par, 73, for Suzann Pettersen på siste runde i Alabama.
tutta-avlsuttet-over-par-

DELT 26.-PLASS: Suzann Pettersens sisterunde i Airbus LPGA Classic i Mobile, Alabama inneholdt fire birdier og fem bogeyer. 33-åringen endte på delt 26.-plass, ti slag bak vinneren Jessica Korda.

tutta-avlsuttet-over-par-

Turnering: Airbus LPGA Classic presented by JTBC
Dato: 22. – 25. mai
Bane: The Robert Trent Jones Golf Trail – Crossing Course at Magnolia Grove, Mobile, Alabama, par 72, 5963 meter
Premiepott: 7,7 millioner kroner, hvorav 1,4 millioner til vinneren
Tittelforsvarer: Jennifer Johnson
Norske deltakere: Suzann Pettersen og Caroline Westrup

Rundene 66-70-69-73 gir -10 totalt og delt 26.-plass til Suzann Pettersen, ti slag bak vinneren Jessica Korda fra USA, som avsluttet med sju under par, 65.

Anna Nordqvist fra Sverige ledet etter tre runder, men sisterunden på tre under par, 69, var ett slag for mye i forhold til Korda.

Michelle Wie viser at formen fortsatt er meget god, og hennes 18 under par, 270, ga delt tredjeplass sammen med skotske Catriona Matthew og Charley Hull fra England.

Se også: Resultater fra Alabama


Runde 3:
Tutta tre under par, falt tre plasseringer

En 69-runde med fem birdier og to bogeyer var ikke godt nok til å holde Suzann Pettersen i topp-10 i LPGA-turneringen i Alabama før siste runde.

Det er høyt nivå i Airbus LPGA Classic. Med -11 utenfor navnet sitt på resultattavlen etter tre runder er ikke Suzann Pettersen høyere plassert enn på delt ellevteplass.

Hele 67 av de 70 spillerne som klarte cutten er under par, og dårligste score etter tre runder er +1.

Pettersen rundet på par etter en hver av birdie og bogey. På de siste ni ble det fire birdier, én bogey og altså 69 slag på scorekortet.

Med det deler 33-åringen fra Oslo ellevteplassen på -11 med tre spillere.

Svenske Anna Nordqvist hadde sin andre 66-runde på rad, og etter 68 førte dag overtok hun teten på -16, ett slag foran skotske Catriona Matthew.


Runde 2:
Tutta holder noenlunde stand

Til tross for tre over par på hull 4 og 5 holder Suzann Pettersen seg i topp-10 i LPGA-turneringen i Alabama etter fire under par på hull 16 til 18.

Andrerunden av Airbus LPGA Classic ble en nervepirrende opplevelse for Suzann Pettersen. Hun startet på hull 10 og rundet på fire under for dagen etter eagle-birdie-birdie på de tre siste hullene.

På hennes siste ni skapte bogey på hull 5 og dobbelbogey på hull 6 uro, mens en birdie på hull 8 sikret to under par, 70, for dagen.

Med det deler 33-åringen fra Oslo åttendeplassen på -8 med sju andre spillere.

Det er fortsatt dobbelt britisk i teten med Catriona Matthew fra Skottland på -13, ett slag foran engelske Charley Hull.

Vi beklager at vi ikke kan bringe Pettersens egen oppsummering av runden. I pressemeldingene før turneringene i år opplyses det at hun ikke er tilgjengelig for kommentarer i turneringsuken.


Runde 1:
Bogeyfri Tutta inn i tetkampen

Med tre birdier på front og tre på back ble det en 66-runde og delt tredjeplass i åpningen av ukas LPGA-turnering i Alabama for Suzann Pettersen. Hun er bare to slag bak teten.

Airbus LPGA Classic er den andre av tre turneringsuker på rad for Suzann Pettersen, og den nest siste før oppkjøringen til U.S. Women’s Open.

I motsetning til de foregående turneringene begynte hun bra med tre birdier på rad fra hull 2 til 4. Så kom tre til på hullene 10, 13 og 15.

— Jeg har spilt denne banen mange ganger, og jeg har spilt bra. Formen er stadig stigende, sa Pettersen i en pressemelding før turneringen.

Før Airbus LPGA Classic er Tutta ranket som nummer fire i verden, etter Inbee Park, Stacy Lewis og Lydia Ko.

— Jeg var veldig fornøyd med spillet forrige uke, og fortsetter å jobbe og gjøre det lille ekstra hver dag, fortsatte Pettersen om forberedelsene til Alabama-turneringen.

33-åringen fra Oslo deler tredjeplassen på -6 med Stacy Lewis og sørkoreanske Eun-Hee Ji.

Det er dobbelt britisk i teten med skotske Catriona Matthew på -8, ett slag foran Charley Hull fra England.

Også Caroline Westrup er med i feltet. Bærum-spilleren hadde fire bogeyer og to birdier, og ligger på delt 109.-plass med sine +2.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.