Foto: Instagram

Kristoffer Ventura fra Oslo Golfklubb hadde en bedre andrerunde i Honfa Classic med én over par for dagen.. Det ga fire over for turneringen, som ledet til misset cut med tre slag i Florida.

Dermed ble Honda Classic-turneringen på PGA Nationals Championship-bane i Flordia en fredag med tapt cutstrek-kamp for 26-åringen fra Dilling i Rygge.

Oslo GK-spilleren måtte nok å ta inn to slag på feltet fredag for å klare sin tredje cut på de fire siste turneringene. I stedet gikk det dessverre ett slag den andre veien

cutstrek-kamp

Med den missete cutten i Honda Classic faller 26-åringen fra 110.-plassen på FedEx Cup-rankingen. Eurosports golfekspert, Marius Thorp, regner med at oslospilleren faller til 118.-plass.

— Dessverre blir det litt samme melodi som i går. Han gjør nok birdies og en hel del som er på nivå, men store kostbare feil fra gode posisjoner bikker det feil vei. To doble og en trippel er sju over par, resten av disse to rundene er han er han da tre under par. Likevel, han er enda en erfaring rikere på en ny, tøff bane. De tre siste ukene har vært tre store utfordringer for Ventura, hvor han viser at nivået er der store deler av tiden. Det mangler bare litt på stabiliteten.

Thorp pååpeker også at Ventura må være blant de 125 beste ved sesongslutt for å beholde kortet på PGA Tour neste sesong.

Kommende uke får Ventura en ny sjanse til å forbedre posisjonen når han stiller til start i Corales Puntacana Championship. Det er en mindre turnering, som går paralellt med WGC Matchplay i Texas. der alle de beste, inkludert Viktor Hovland, er med i feltet .

Halvveis ledes Honda Classic av Aaron Wise fra USA på -12. Matt Jones fra Australia og amerikaneren Brandon Hagy deler andreplassen på -9.

Se også: Livescoring fra Palm Beach Gardens